ΤΟΠΙΚΑ posted by

Μπάμπης Γκιόνογλου: “Η διοίκηση Δημητριάδη έχει χάσει το τρένο”

Μπάμπης Γκιόνογλου: “Η διοίκηση Δημητριάδη έχει χάσει το τρένο”
babis
Ο πρώην δήμαρχος Αλεξάνδρειας Μπάμπης Γκιόνογλου παραχώρησε συνέντευξη στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς κάνοντας έναν απολογισμό της διετίας που η παράταξή του βρίσκεται πίσω από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Διαβάστε τι λέει για τον νυν δήμαρχο, το έργο της ανάπλασης, το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος και πολλά ακόμα. (Ευχαριστούμε το Ράδιο Αλεξάνδρεια για την παραχώρηση του στούντιο για την ηχογράφηση της συνέντευξης):

 
Ερ.: Κύριε Γκιόνογλου, κάντε μας ένας απολογισμό για τα 2 αυτά χρόνια πίσω από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.
Απ.: Δύο χρόνια περίπου περάσανε από τις εκλογές του 2010. Μας επέλεξαν να έχουμε τον ρόλο της αντιπολίτευσης. Μέσα από εκεί όλο το διάστημα προσπαθούμε να βγάλουμε προς τα έξω όλα τα προβλήματα του λαού, ό, τι χρειάζεται να συνεργαστούμε με την διοίκηση για το καλό του τόπου μας, αλλά φυσικά στο θέμα της αντιπολίτευσης είμαστε πολύ λογικοί έτσι ώστε να μην είναι μία στείρα αντιπολίτευση αλλά να επιδεικνύει και να αναδεικνύει τα προβλήματα του τόπου για την καλύτερη επίλυσή τους.
Ερ.: Οι σχέσεις σας με την διοίκηση του κυρίου Δημητριάδη ποιες είναι;
Απ.: Όταν τελειώσουν οι εκλογές οι σχέσεις μια διοίκησης με την αντιπολίτευση πρέπει να είναι αρμονικές και ο καθένας να έχει τον ρόλο του. Η διοίκηση να έχει τον ρόλο της και η αντιπολίτευση τον δικό της. Εμείς λειτουργούμε κατά αυτόν τον τρόπο. Προσπαθούμε δηλαδή με κάθε τρόπο όπως είπα και προηγουμένως επιδεικνύουμε και να αναδεικνύουμε τα προβλήματα του τόπου μας.
Ερ.: Είναι ικανός δήμαρχος ο κ. Δημητριάδης;
Απ.: Αυτό θα το δείξουν τα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα της καθημερινότητας, αυτά τα οποία πρέπει να επιλυθούν έτσι ώστε ο κόσμος να έχει μία καλύτερη ποιότητα ζωής, να έχει ένα καλύτερο περιβάλλον, να λειτουργούνε όλα τα θέματα του δήμου έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να λένε ότι ζούμε σε έναν δήμο πραγματικά ο οποίος παρέχει ό,τι χρειάζεται στους δημότες για να έχουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής.
Ερ.: Τι διαφορετικό θα μπορούσε να γίνει στην Αλεξάνδρεια σε αυτά τα δύο χρόνια σε περίπτωση που κερδίζατε τις προηγούμενες εκλογές και στην διοίκηση σήμερα ήταν η δική σας παράταξη;
Απ.: Θεωρώ ότι αυτή η διοίκηση έχει χάσει πάρα πολύ στο θέμα της καθημερινότητας και αναφέρομαι στην καθαριότητα, στον φωτισμό, στο κόψιμο των χόρτων, ό,τι δηλαδή αντιμετωπίζει ένας πολίτης σε καθημερινή βάση. Η νυν διοίκηση πιστεύω ότι έχει χάσει το τρένο. Είναι δηλαδή πάρα πολύ πίσω, δεν επιλύονται αυτά τα προβλήματα και αυτά είναι που επιδεικνύουμε εμείς στα περισσότερα δημοτικά συμβούλια για να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε αυτήν διοίκηση έτσι ώστε να μπορούν να τα λύσουν. Θεωρώ ότι έτσι όπως ήμασταν οργανωμένοι εμείς, με την εμπειρία που είχα εγώ αλλά και οι δημοτικοί μου σύμβουλοι, τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα θα ήμασταν πολύ καλύτερα. Δεν θέλω να πω τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε αλλά πιστεύω πως όπως ήμασταν τις προηγούμενες δύο τετραετίες, είχαμε επιλύσει κατά πολύ μεγάλο μερίδιο την καθημερινότητα.
Ερ.: Το έργο της ανάπλασης συζητήθηκε ίσως όσο κανένα άλλο σε τόσο έντονο βαθμό από τους πολίτες. Τελικά έπρεπε να χαλάσουν τα υπάρχοντα πεζοδρόμια που ήταν σε καλή κατάσταση για να φτιάξουμε καινούρια;
Απ.: Το έργο της ανάπλασης συζητήθηκε γιατί ήταν ένα έργο πολύ μεγάλο, το δεύτερο μεγαλύτερο μετά το έργο της αποχέτευσης. Μετά τα 7 εκατομμύρια της αποχέτευσης, άλλα 5 εκατομμύρια ήρθαν στην Αλεξάνδρεια μετά από πολλά χρόνια και φυσικά μετά από δική μας παρέμβαση και την μελέτη που είχαμε κάνει εμείς την προηγούμενη τετραετία, άσχετα αν κατασκευάζονται τώρα. Έγιναν μέσα από μία μελέτη αρχιτεκτονική έτσι ώστε να υπάρχει μία αρμονία στο κέντρο της πόλης. Αυτό δηλαδή που περιέχει η ανάπλαση. Θεωρώ ότι οι αρχιτέκτονες μηχανικοί αυτοί οι οποίοι σχεδίασαν, θεώρησαν ότι κάποια πεζοδρόμια που ίσως να ήταν και σε καλή κατάσταση, έπρεπε να ανακαινιστούν έτσι ώστε να υπάρχει μία ομοιομορφία και καλαίσθητη εικόνα στην πόλη. Θεωρώ εγώ τουλάχιστον και σαν μηχανικός, πως ήταν πολύ σωστοί γιατί πλέον το κέντρο της πόλης θα έχει ένα στίγμα. Θα λέμε ότι είναι αυτό, είναι κατασκευασμένο έτσι, θα έχει τα δέντρα του και τον φωτισμό του. Πιστεύω ότι και οι πολίτες οι οποίοι περισσότερο θα περπατάνε και δεν θα χρησιμοποιούν αυτοκίνητα, γιατί υπάρχει ένα πρόβλημα με τα αυτοκίνητα επειδή στενεύουν οι δρόμοι κατά κάποιον τρόπο, θεωρώ ότι οι πεζοί τουλάχιστον θα το ευχαριστηθούν αλλά κατά την διάρκεια των χρόνων όταν θα αποκτήσουμε όλοι μας την ευρωπαϊκή νοοτροπία του πεζού και του ποδηλάτη, η Αλεξάνδρεια θα είναι μία πόλη λειτουργική.
Ερ.: Δικαιολογημένα γκρινιάζουν οι πολίτες της Αλεξάνδρειας για την ταλαιπωρία με το έργο της ανάπλασης;
Απ.: Όταν γίνεται ένα έργο εκ των πραγμάτων υπάρχει και ταλαιπωρία. Φυσικά και δικαιολογημένα. Απλά θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή έτσι ώστε να μπορούν να τελειώνουν τα έργα και μετά να μπορούμε να τα απολαμβάνουμε τελειωμένα, αποπερατωμένα και όμορφα οι πολίτες οι οποίοι ζούμε σε αυτόν τον τόπο.
Ερ.: Είστε ευχαριστημένος από την γενική εικόνα που παρουσιάζει η Αλεξάνδρεια σήμερα; Αναφερόμαστε σε όλα τα επίπεδα. Και αν όχι που εντοπίζετε το πρόβλημα; Αν ήσασταν κάτοικος άλλης πόλης και ερχόσασταν στην Αλεξάνδρεια, θα σας ευχαριστούσε η γενική εικόνα της;
Απ.: Τα τελευταία χρόνια η Αλεξάνδρεια από θέμα των οικοδομών τουλάχιστον έχει καλυτερεύσει. Η πόλη μας τα παλιά χρόνια οικοδομήθηκε άναρχα και λόγω της νομοθεσίας δημιουργήθηκαν πολλές άσχημες οικοδομές. Οι πολυκατοικίες γενικά σε όλη την Ελλάδα της δεκαετίας του ‘70 ας πούμε δεν δίνουν την καλαισθησία που θα μπορούσαν να δώσουν σε μία πόλη με μικρότερες κατοικίες. Θεωρώ όμως ότι καλυτερεύουμε καθημερινά και με το έργο της αποχέτευσης που τελείωσε και δεν υπάρχουν οι οσμές που υπήρχαν παλαιότερα, με το έργο της ανάπλασης, με τις δενδροφυτεύσεις και με την κατασκευή κάποιων παιδικών χαρών οι οποίες πρέπει να γίνουν από όσες έχουν απομείνει, θεωρώ πως θα μπορούσε κάποιος ξένος να ζήσει στην πόλη μας. Να πει πως ζω σε μία μικρή και ήσυχη πόλη η οποία μπορεί να μου παρέχει αυτά που παρέχει μία μεγάλη πόλη.
Ερ.: Αρκετά ονόματα ακούγονται ήδη για υποψήφιους δημάρχους στις επόμενες εκλογές και μάλιστα 2 εξ αυτών είναι και δημοτικοί σύμβουλοι από την δική σας παράταξη. Κάντε μας ένα σχόλιο.
Απ.: Τι σχόλιο να κάνω; Είναι πάρα πολύ νωρίς και δεν χρειάζεται να κάνουμε σχόλια. Ο καιρός θα δείξει. Είναι θεμιτό να υπάρχουν φιλοδοξίες ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να ηγηθούν ενός ψηφοδελτίου, θέλουν να διοικήσουν την πόλη και να προσφέρουν. Το θεωρώ πάρα πολύ θεμιτό αλλά και δημοκρατικό. Το «ένας πολιτικός πρέπει να πάντοτε να είναι στην πολιτική σκηνή με οποιονδήποτε τρόπο» το θεωρώ πλέον ξεπερασμένο και ίσως και ο κόσμος το θεωρεί ξεπερασμένο. Πρέπει λοιπόν να υπάρχουν καινούριες φωνές, καινούριες ανησυχίες και όχι μόνο από δύο, ας είναι και από 4 από 5. Και μέσα από αυτές να αναδεικνύονται τα άτομα τα οποία θα προσφέρουν στη συγκεκριμένη περίπτωση στην πόλη μας.
Ερ.: Υπάρχει πρόθεση και διάθεση από εσάς να διεκδικήσετε εκ νέου τον δήμο στις επόμενες δημοτικές εκλογές;
Απ.: Είναι πάρα πολύ νωρίς για να πω κάτι τέτοιο. Μέχρι το τέλος του χρόνου πιστεύω ότι θα αποφασίσω πρώτα εγώ προσωπικά. Φυσικά είμαστε και μία ομάδα, η δημοτική μου ομάδα κατά πρώτον συν και οι άλλοι συνυποψήφιοί μας που ήμασταν όλοι μαζί και εκ των πραγμάτων έχουμε ίσα δικαιώματα, θα καθίσουμε να τα συζητήσουμε όλοι μαζί και θα βγάλουμε τα αποτελέσματά μας.
Ερ.: Ένα τελευταίο σχόλιο δικό σας προς τους πολίτες της Αλεξάνδρειας.
Απ.: Αισιοδοξία γιατί περνάμε πολύ δύσκολους καιρούς και πραγματικά υπάρχει απαισιοδοξία στον κόσμο γιατί υπάρχει μεγάλη ανεργία, τα νοικοκυριά δεν βγαίνουν στον οικονομικό τομέα λόγω των μειώσεων των μισθών και της ανεργίας γενικώς. Θεωρώ ότι με αισιοδοξία και λίγη περισσότερη δουλειά θα πρέπει να πάμε μπροστά. Πρέπει να πάμε μπροστά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *