ΑΘΛΗΤΙΚΑ posted by

Έκαναν περήφανη την Ελλάδα οι αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων!

Έκαναν περήφανη την Ελλάδα οι αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων!
makrodimitrisΤο πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου κατέκτησε ο Αριστείδης Μακροδημήτρης, ο οποίος με χρόνο 2:21.4 πήρε το χάλκινο στα 100μ. ελεύθερο στην κατηγορία S2.
Ο 21χρονος Έλληνας παραολυμπιονίκης τερμάτισε τρίτος. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε, μετά από νέο παγκόσμιο ρεκόρ, ο Κινέζος Γιανγκ Γιανγκ με επίδοση 2:03.71, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Ρώσος Ντμίτρι Κοκάρεβ με…

χρόνο 2:16.46.
dimoglouΗ Αλεξάνδρα Δημόγλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 400 μέτρα στην κατηγορία Τ13, χαρίζοντας στην Ελλάδα το δεύτερο της μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου.
Η αθλήτρια από την Καβάλα σημείωσε χρόνο 56.91, κάνοντας νέο ατομικό ρεκόρ, και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Δεύτερη τερμάτισε η Τυνήσια Σομάγια Μπουσαΐντ με 56.83, ενώ το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κουβανή Ομάρα Ντουράντ με χρόνο 55.12.
 
 
taiganidisΈνα ακόμη κερδισμένο μετάλλιο για λογαριασμό της Ελλάδας, καθώς ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης κατέκτησε το χάλκινο στα 100μ. ύπτιοστην κατηγορία S13, σημειώνοντας χρόνο 1.01.
Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε τρίτος και χάρισε στην Ελλάδα το τρίτο της μετάλλιο σε αυτούς τους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο ο Λευκορώσος Ίχαρ Μπόκι με 56.97 δευτερόλεπτα, το οποίο είναι το νέο παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ ο Νοτιοαφρικανός Τσάρλς Μπούβερ ήρθε δεύτερος με 59.92.
bc3Το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012» πανηγυρίζει η Ελλάδα στο μπότσια.
Στον τελικό των ζευγαριών BC3 που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ExCeL, η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τους Γρηγόρη ΠολυχρονίδηΝίκο Πανανό και Ελένη Κορδαλή (αγωνίστηκε μόνο στο 4ο σετ αντί του Πανανού), επικράτησε 4-1 της Πορτογαλίας και πανηγύρισε την κατάκτηση της πρώτης θέσης σε ένα αγώνα που τα τελευταία χρόνια προσφέρει μεγάλες χαρές στον ελληνικό αθλητισμό.
mamalosΤο πέμπτο μετάλλιο για την Ελλάδα ήρθε από τον Παύλο Μάμαλο, που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία των -90 κιλών της άρσης βαρών σε πάγκο. Κάτοχος ασημένιου μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, ο Μάμαλος σήκωσε στην πρώτη προσπάθεια 232 κιλά, ενώ είχε αποτυχημένες τις δύο επόμενες στα 236 κιλά, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.
 
 
stathelakosΤέλος, ο Πασχάλης Σταθελάκος χάρισε στην χώρα μας το έκτο μετάλλιο στην διοργάνωση. Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν στη σφαίρα, στον τελικό της δισκοβολίας Φ40 σημείωσε επίδοση 44,11 μέτρα που του χάρισε τοασημένιο μετάλλιο, ενώ παράλληλα κατέρριψε και το ρεκόρ Ευρώπης. Στο ίδιο αγώνισμα ο Αλέκος Κωνσταντινίδης πήρε την έκτη θέση, με βολή στα 37,59μ.
 
 
 
 
Έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *