ΜΟΥΣΙΚΗ posted by

Σαν σήμερα το 1962 οι Οι Beatles κυκλοφορούν το πρώτο τους τραγούδι Love Me Do

Σαν σήμερα το 1962 οι Οι Beatles κυκλοφορούν το πρώτο τους τραγούδι Love Me Do
beatles1Οι Μπιτλς (Beatles), σχηματίστηκαν στο Λίβερπουλ το 1959 ήταν ένα παγκοσμίου φήμης αγγλικό ροκ συγκρότημα, αποτελούμενο από τον τραγουδιστή και κιθαρίστα Τζων Λένον, τον τραγουδιστή και μπασίστα Πωλ Μακάρτνεϋ, τον κιθαρίστα Τζωρτζ Χάρισον, και τον ντράμερ Ρίνγκο Σταρ.
Το συγκρότημα έκανε έντονη την παρουσία του κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να παραμένει το πιο δημοφιλές και επαναστατικό συγκρότημα στην…

ιστορία της μουσικής.
Με την κυκλοφορία του άλμπουμ τους “With The Beatles” καθιερώνονται όροι όπως “Merseybeat” (για τη μουσική τους) και “Beatlemania” (για την υστερία που προκαλούσαν, ειδικά στο γυναικείο πληθυσμό).
Παίζουν στα μεγάλα κλαμπ του Λονδίνου (Palladium, Royal Albert Hall), εμφανίζονται στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο και το Νοέμβριο του 1963 παίζουν για τη βασίλισσα, αποδεκτοί πλέον από το κατεστημένο κι έχοντας γεφυρώσει το “χάσμα των γενεών”. Τον Ιανουάριο του 1964 βρίσκονται στο Παρίσι, όταν μαθαίνουν ότι είναι Nο. 1 στις ΗΠΑ.
Τον Ιούλιο του 1964 κάνει πρεμιέρα το πρώτο τους Φιλμ “A Hard Day’s Night” σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λέστερ και σύντομα ακολουθεί το δεύτερό τους φιλμ “Help”, αυτή τη φορά σε Τεχνικόλορ.
Ο Μακάρτνεϋ γράφει το “Yesterday” και στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ παρασημοφορούνται από τη βασίλισσα. Στη Νέα Υόρκη, τον Αύγουστο του 1965, είναι το πρώτο γκρουπ που παίζει σε στάδιο μπέιζμπολ.
Στις 25 Iουνίου 1967, στην πρώτη παγκόσμια ταυτόχρονη μετάδοση μέσω δορυφόρου, τραγουδούν το “All You Need Is Love” σε 200 εκατομμύρια ανθρώπους. Ήταν μια από τις πιο δυνατές, ιστορικά και συναισθηματικά, στιγμές στην ιστορία της ροκ μουσικής.
Aμέσως μετά τον αιφνίδιο θάνατο τού μάνατζέρ τους Μπράιαν Έπσταϊν, γνωρίζουν τον Μαχαρίσι Γιόγκι Μαχές και ενσωματώνουν στοιχεία των ανατολικών φιλοσοφιών. Ιδρύουν φιλόδοξα τη δισκογραφική εταιρεία Apple, που στεγάζει επιχειρηματικά όλες τους τις δραστηριότητες. Θριαμβευτικά, με το “Abbey Road” και το “Let It Be” (που είναι τελικά το τελευταίο τους άλμπουμ, αλλά και το τελευταίο τους ζωντανό), η ιστορία των Beatles φτάνει στο τέλος της.
Οι “Υπέροχοι Τέσσερις” ακολούθησαν προσωπικές καριέρες με αρκετές αξιόλογες στιγμές, που όμως ποτέ δεν πλησίασαν την ακεραιότητα του Beatle-ικού καλλιτεχνικού οράματος.
Τον Δεκέμβριο του 1980 ο Λένον δολοφονείται έξω από το σπίτι του στη Nέα Yόρκη και στις 30 Νοεμβρίου του 2001 ο Χάρισον πεθαίνει από καρκίνο στο Λος Άντζελες.
Οι Beatles κυκλοφόρησαν δώδεκα άλμπουμς ηχογραφημένα σε στούντιο και πολλά σιγκλς.
paraskhnio

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *