ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Ανεξάρτητοι Έλληνες Ημαθίας: Υποθηκοφυλάκιο ιστορικών κατορθωμάτων το Β’ Σώμα στρατού

Ανεξάρτητοι Έλληνες Ημαθίας: Υποθηκοφυλάκιο ιστορικών κατορθωμάτων το Β’ Σώμα στρατού
anexartitoiellines“13 Νοεμβρίου 1940: Ολοκληρώνεται, σχεδόν, η αποκατάσταση του μεγαλύτερου μέρους της ακεραιότητας του τομέα της Πίνδου μέχρι των συνόρων στο Γράμμο και επιτυγχάνεται η συντριβή της Ιταλικής Μεραρχίας Αλπινιστών (Τζούλια), που είχε διεισδύσει σε βάθος 30 χιλ. και πλάτος 20 χιλ. μέχρι του χωριού Βωβούσα, βόρεια του Μετσόβου. Γι’ αυτό το αποτέλεσμα χρειάστηκε να γίνουν πεισματώδεις επιθετικές ενέργειες από την 1 Νοεμβρίου 1940, στις περιοχές των…

χωριών Επταχωρίου, Φούρκας, Δίστρατου, Σαμαρίνας, Βωβούσας Παλαιοσέλιου, από την Ι Μεραρχία, την Ταξιαρχία Ιππικού και άλλες μονάδες και συγκροτήματα του Β΄ Σώματος Στρατού.”
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να παίξει με την ιστορία και την περηφάνεια αυτού του έθνους είναι βαθειά νυχτωμένος. Το Β’ Σώμα στρατού πέρα απο την στρατηγική του σημασία και στρατιωτική του προσφορά στην προάσπιση των συμφερόντων της πατρίδας μας, είναι ένα υποθηκοφυλάκιο αναμνήσεων και ιστορικών κατορθωμάτων των προγόνων μας. Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα αφήσουμε σε κανέναν προσκυνημένο και υποταγμένο να παίξει με τις αξίες και την ιστορία του έθνους μας. 
Καλούμε όλους τους Ημαθιώτες να αντιδράσουμε μαζικά στις προθέσεις κλείσιματος του Β Σώματος στρατού ωστε να ανταποδώσουμε το μέγιστο που μπορούμε σε όλους αυτούς τους ήρωες (συγγενείς μας), για την ελευθερία που απολαμβάνουμε.
 
Ανεξάρτητοι Έλληνες
Συντονιστική Επιτροπή Ημαθίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *