ΤΟΠΙΚΑ posted by

Συνταγή της ημέρας: Τάρτα με λαχανικά και φέτα

Συνταγή της ημέρας: Τάρτα με λαχανικά και φέτα
tartalaxanikaΥλικά 
Για 6 άτομα
Βασικά συστατικά
Για 6 μερίδες
Ζύμη
120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ. νιφάδες βρώμης
80 γρ. πακέτο βούτυρο, κομμένο σε κύβους 
3 κουταλιές κρύο νερό
Γέμιση
1 μελιτζάνα, κομμένη σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε χοντρές φέτες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε…

φέτες
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε χοντρές φέτες
3 ντομάτες, κομμένες στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες
2 κουταλιές βούτυρο soft λιωμένο
2 κλαράκια δενδρολίβανο
Λίγο θρούμπι τριμμένο
130 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
2 κουταλιές παρμεζάνα 
Αλάτι και πιπέρι
 
Εκτέλεση Συνταγής
1. Ανακατεύετε το αλεύρι, τη βρώμη και το βούτυρο ώστε το μείγμα να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα. Αναμειγνύετε το νερό ώσπου να γίνει συμπαγής ζύμη. Ζυμώνετε για λίγο και την αφήνετε για 30΄στο ψυγείο.
 
2. Αναμειγνύετε όλα τα λαχανικά σε ταψί. Προσθέτετε το σκόρδο, το βούτυρο, το δενδρολίβανο και το θρούμπι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Τα ψήνετε για 40΄σε φούρνο προθερμασμένο στους 200οC.
 
3. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο και στρώνετε σε φόρμα 23 εκ. Σκεπάζετε με λαδόκολλα, γεμίζετε με κεραμικά φασόλια και ψήνετε για 15΄. Αφαιρείτε την λαδόκολλα και τα φασόλια και ψήνετε άλλα 5΄.
 
4. Την γεμίζετε με τα λαχανικά, τοποθετείτε τη φέτα από πάνω, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψήνετε για 10΄.
 
TIP
Όταν στρώνετε τη ζύμη στη φόρμα την τρυπάτε με πιρούνι για να ψηθεί ομοιόμορφα χωρίς να φουσκώσει κατά τόπους.
 
toarkoudi.gr
Επιμέλεια: Ο.Ν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *