ΤΟΠΙΚΑ posted by

Με λιακάδα φέτος τα κάλαντα!

Με λιακάδα φέτος τα κάλαντα!
kairos 4Με καλό καιρό θα βγουν φέτος να πουν τα παιδιά τα κάλαντα, αφού το σκηνικό του καιρού αλλάζει προς το θετικό από το βράδυ της Κυριακής. Έτσι, με αισθητή άνοδο και ήπιες καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα θα εορτάσουμε φέτος τα Χριστούγεννα. Το χαμηλό βαρομετρικό που προκαλεί βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου και κατά τη διάρκεια της Κυριακής, θα κινηθεί νοτιοανατολικά της Κρήτης και συνεπώς ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου Σήμερα, Κυριακή, αναμένουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Ευβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη αλλά και τα Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά κυρίως στα κεντρικά της χώρας ενώ σιγά – σιγά θα υπάρξει βελτίωση του καιρού με εξασθένιση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 6 μποφόρ αλλά στο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 και τοπικά ακόμη και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -8 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από -3 εως 10 βαθμούς, στις δυτικές και νοτιότερες περιοχές της χώρας από 0 εως 12 βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 16 βαθμούς. 
 
Στην Αττική περιμένουμε βελτιωμένο γενικά καιρό με λίγες νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού που δεν αποκλείεται να δώσουν κάποιες σποραδικές βροχές το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι από 4 εως 6 μποφόρ στο Σαρωνικό αλλά στον Ευβοϊκο υπάρχει πιθανότητα να φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8 εως 13 βαθμούς κελσίου. 
Λίγες νεφώσεις με αισθητή παγωνιά, περιμένουμε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 7 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς. 
 
Παραμονή Χριστουγέννων 
Τη Δευτέρα, Παραμονή των Χριστουγέννων, ο καιρός θα είναι καλός, με λιακάδα, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Εξαίρεση αποτελούν η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Ωστόσο, τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και θα περιοριστούν στα ορεινά της Κρήτης, όπου το βράδυ θα εξαφανιστούν. 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στα κεντρικά και νότια τμήματα σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, με σταδιακή εξασθένηση, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς. Οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σημειώσουν άνοδο, φτάνοντας στα βόρεια τους 9 βαθμούς, στα κεντρικά τους 12 βαθμούς, στα νότια τους 14 βαθμούς, στα δυτικά τους 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου 15-17 βαθμούς. Νωρίς το πρωί όμως στα βόρεια και κατά τόπους στα κεντρικά θα σημειωθεί παγετός. 
 
Ανήμερα των Χριστουγέννων 
Ανήμερα των Χριστουγέννων ο καιρός θα είναι καλός σε ολόκληρη τη χώρα, με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά έως το μεσημέρι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα νότιοι -νοτιοδυτικοί έως μέτριοι. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν περαιτέρω άνοδο και θα φτάσουν στα βόρεια τους 13 βαθμούς, στα κεντρικά τους 15 βαθμούς, στα νότια τους 16 βαθμούς, στα δυτικά τους 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου 18 βαθμούς. 
 
Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 
Την Τετάρτη 26/12 αναμένονται παροδικές νεφώσεις που στα δυτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα στραφούν σε νοτιάδες μέτριους και κατά τόπους ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν νέα μικρή άνοδο κατά 1-2 βαθμούς Κελσίου και θα κυμανθούν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.
trelokouneli

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *