ΤΟΠΙΚΑ posted by

Ο Μανώλης Αδαμόπουλος από την Αλεξάνδρεια στην 1η θέση του “Forbes 30 Under 30 Greece 2022”

Ο Μανώλης Αδαμόπουλος από την Αλεξάνδρεια στην 1η θέση του “Forbes 30 Under 30 Greece 2022”

Οι Μανώλης Αδαµόπουλος από την πόλη της Αλεξάνδρειας μαζί με τον Γιώργο Σωτηρλή και τον Γιώργο Πιλπιλίδη ίδρυσαν το 2019 την kleesto µε σκοπό να προσφέρουν ψηφιακές λύσεις στον κλάδο του τουρισµού.

Η kleesto κατέκτησε την 1η θέση στο “Forbes 30 Under 30 Greece 2022”!

Διαβάστε αναλυτικά από το Capital.gr που είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης του Forbes στην Ελλάδα:

Καθώς παλεύουμε να ξεφύγουμε από τη δίνη του κορονοϊού, υπάρχουν περιπτώσεις που μας γεμίζουν αισιοδοξία και δημιουργούν προσδοκίες για ένα ευοίωνο μέλλον.

Νέες, φρέσκες ιδέες, διάθεση για δημιουργία, για καινοτομία, για έναν καλύτερο κόσμο περιλαμβάνει η τρίτη κατά σειρά λίστα “Forbes 30 Under 30 Greece”, στην οποία πρωταγωνιστούν αθλητές, επιστήμονες, startuppers, επιχειρηματίες.

Ως αποτέλεσμα, η λίστα εμπεριέχει χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, εφαρμογές για τον τουρισμό, την εστίαση, τη βιομηχανία, αλλά και λύσεις που έχουν στόχο να βελτιώσουν τις ζωές των ανθρώπων, έως και πειράματα στο Διάστημα με την SpaceX του Elon Musk και την Blue Origin του Jeff Bezos.

Με σύμμαχο, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, την τεχνολογία και την ευρηματικότητα, 30 νέοι και νέες κάτω των 30 ετών κινήθηκαν κόντρα στο βαρύθυμο κλίμα της πανδημίας και δημιούργησαν το δικό τους success story, κατακτώντας παράλληλα μια θέση στη λίστα “Forbes 30 Under 30 Greece 2022”.

Μανώλης Aδαµόπουλος (27 ετών), Γιώργος Σωτηρλής (25 ετών)

Υπηρεσίες τουρισμού – Kleesto 

Οι Μανώλης Αδαµόπουλος (COO), Γιώργος Σωτηρλής (CTO) και Γιώργος Πιλπιλίδης (CEO) (άνω των 30) ίδρυσαν το 2019 την kleesto µε σκοπό να προσφέρουν ψηφιακές λύσεις στον κλάδο του τουρισµού.

Κleesto: Η πλατφόρμα που προσφέρει ψηφιακές λύσεις στον κλάδο του τουρισµού
Γιώργος Σωτηρλής, Γιώργος Πιλπιλίδης, Μανώλης Αδαμόπουλος 

Η οµάδα κατάφερε κατά τα τελευταία δύο δύσκολα χρόνια που αντιµετώπισε ο κλάδος του τουρισµού να διασυνδέσει και να προσφέρει ψηφιακές υποδοµές σε περισσότερες από 1.000 τουριστικές επιχειρήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό (από Ευρώπη, Ασία και Νότια Αφρική µέχρι την εξωτική Καραϊβική).

Η kleesto έδωσε στους πελάτες της τη δυνατότητα να περιορίσουν τη ζηµιά τους κατά το 2020 σε λιγότερο από 50% − σε σχέση µε το 85% συνολικής πτώσης της αγοράς του τουρισµού λόγω της πανδηµίας. Παρόµοια παραδείγµατα εταιρειών κατάφεραν µέσα στο 2021 να ξεπεράσουν κατά 130% τον τζίρο που είχαν το 2019, χρησιµοποιώντας τα εργαλεία που προσφέρει η εταιρεία.

Με την ψηφιοποίηση και αυτοµατοποίηση των καθηµερινών λειτουργιών που αφορούν τις κρατήσεις, τον εξοπλισµό, το προσωπικό, και των εξωτερικών συνεργατών, οι  tour operators µπορούν πλέον να διαχειρίζονται γρήγορα και εύκολα τα αιτήµατα των πελατών τους και να αυτοµατοποιούν πλήρως τις διαδικασίες κράτησης. Μέσα από το kleesto, οι  tour operators κερδίζουν καθηµερινά χρόνο από τη διαχείριση κρατήσεων και µπορούν να επικεντρωθούν στον πελάτη τους, επιταχύνοντας ταυτόχρονα την ανάπτυξη νέων συνεργασιών.

Ο Μανώλης Αδαμόπουλος

Ο Γιώργος Πιλπιλίδης (CEO), µε εµπειρία και σπουδές στον τοµέα της πληροφορικής και της ανάπτυξης εφαρµογών, δραστηριοποιείται στον κλάδο του τουρισµού από το 2015, σχεδιάζοντας λύσεις τόσο για ταξιδιώτες όσο και για τουριστικές επιχειρήσεις. Ο Μανώλης Αδαµόπουλος (COO), µε σπουδές στην πληροφορική και στη βιοµηχανική οργάνωση και καινοτοµία, αναλαµβάνει τη σωστή λειτουργία της εταιρείας, φέρνοντας στην οµάδα την εµπειρία και τα µαθήµατά του από προηγούµενες startups (όπως, π.χ., η chainproof.ai). Ο Γιώργος Σωτηρλής (CTO), µε σπουδές στον κλάδο της πληροφορικής, ενασχόληση µε το αντικείµενο από νεαρή ηλικία και γνώση σε νέες τεχνολογίες, οργανώνει την τεχνική οµάδα και την ανάπτυξη των τεχνολογικών λύσεων που προσφέρει η εταιρεία.

Βασικός στόχος της kleesto είναι να προσφέρει πολύτιµη τεχνογνωσία σε µικροµεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις και τις απαραίτητες υποδοµές για να κάνουν το επόµενο βήµα για την επιχείρησή τους µε µια ελκυστική διαδικτυακή παρουσία και γρήγορη διανοµή των υπηρεσιών τους πέρα από τα ελληνικά σύνορα.

2 Comments

  • Μπράβο.

  • Μπράβο! Πάντα να προοδεύουν τα παιδιά από τον τόπο μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *