ΤΟΠΙΚΑ posted by

Θεσμοί, Αρχές, Δημοκρατικά Δικαιώματα και Υποχρεώσεις – του Θέμη Σιδηρόπουλου

Θεσμοί, Αρχές, Δημοκρατικά Δικαιώματα και Υποχρεώσεις – του Θέμη Σιδηρόπουλου

Γράφει ο Θέμης Σιδηρόπουλος

Έχει ιδιαίτερο νόημα να υποστηρίζουμε την φυσιολογική λειτουργία των θεσμών. Δικαιώματα και υποχρεώσεις ορίζουν και αντανακλούν την ποιότητά μας ως χώρα. Στερούνται λογικής και υποστηρίζονται από μύθους, ανεδαφικές προσεγγίσεις σε πολύ σοβαρά θέματα.

Πρέπει να μελετώνται οι περιστάσεις και να απομονώνονται εξωπραγματικές προσεγγίσεις. Ένα από τα γεγονότα που μας προσεγγίζουν αρνητικά, προκαλώντας θλίψη, είναι οι ενέργειες κάποιων δήθεν «πνευματικών». Σκοταδιστών ουσιαστικά, έχουν υπεισέλθει στο χώρο της εκκλησίας μας και προκαλούν σύγχυση στους πιστούς.

Πρόκειται για ασήμαντους ανθρώπους, μεσαιωνικού βεληνεκούς που στερούνται λογικής και επιστημονικής τεκμηρίωσης. Όμως, και αυτό είναι το σημαντικό, επηρεάζουν την στάση και αντίληψη των πιστών συνανθρώπων μας στο σημαντικό θέμα της υγείας και των εμβολιασμών. Είναι άλλο πράγμα να μην θέλεις να κάνεις το εμβόλιο και να μην πιστεύεις στην επιδημία και άλλο να αποτρέπεις άλλους ανθρώπους να εμβολιαστούν.

Δυστυχώς αυτό το φαινόμενο υπάρχει στο χώρο της εκκλησίας και δεν είναι τωρινό, είναι από χρόνια. Φαινόμενο που ξεπερνάει τα όρια, γιατί παντού υπάρχουν όρια, οι κόκκινες γραμμές. Με τον ανορθόδοξο αυτό τρόπο παραποιείται ένα μεγάλο μυστήριο που είναι η εξομολόγηση και είναι άρρηκτα δεμένο με την ζωή των χριστιανών και την σχέση τους με τον πνευματικό. Αλλοιώνεται αυτή η ιερή σχέση που υπάρχει και κλονίζονται τα θεμέλια της εκκλησίας μας.

Δεν μπορούν αυτοί οι αλαζόνες να παρεμβαίνουν σε ιατρικές πράξεις και να οδηγούν τους ανθρώπους σε λάθος αποφάσεις. Στη συνέχεια, όπως το παράδειγμα τις ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΟΥ στις Σέρρες, πληρώνουν για αυτές τις αποφάσεις με την ίδια τους τη ζωή !

Όσοι λοιπόν υπερβαίνουν τις γραμμές είναι καθαρά θέμα τις εκκλησίας και των ανωτάτων οργάνων, να τους συνετίσει. Δεν έχουν καμία θέση στο χώρο της εκκλησίας, το λέει η συμπεριφορά τους. Ο τρόπος που κινούνται, ο τρόπος που επεμβαίνουν και επιβάλλονται στους πιστούς δεν συντάσσεται με το πνεύμα του Χριστού. Αυτές οι προτροπές είναι εκτός ιερών κανόνων, εκτός εκκλησίας.

Αρκετοί άνθρωποι «έφυγαν» από τον χώρο της εκκλησίας λόγω της επιδημίας και της άρνησής τους. Τώρα δίνει την δική του μάχη ο μητροπολίτης Ακαρνανίας και ευχόμαστε να το ξεπεράσει. Δεν πήγαινε στο νοσοκομείο και όταν τα συμπτώματα είχαν βαρύνει πολύ, είναι πραγματικά λυπηρό ! Έχουν υπερβεί τα εσκαμμένα, και η υποχρεωτικότητα του εμβολίου είναι προς την σωστή κατεύθυνση της συμμόρφωσης.

Αφορά και την εκκλησία η υποχρεωτικότητα και η κοινή λογική λέει ότι θα υπάρξει συμμόρφωση. Οι αποφάσεις είναι αυτές που μετράνε, υπάρχουν πολλών ειδών απόψεις, σκέψεις, αλλά μία απόφαση οφείλουμε να την ακολουθούμαι όλοι. Κάτι άλλο, στο χώρο της δικαιοσύνης, σκεφτείτε, θα δικάσει έναν ανεμβολίαστο ένας δικαστής ο οποίος δεν θα είναι εμβολιασμένος.

Παράδοξο, όπως και με τον αστυνομικό που ελέγχει αν είσαι εμβολιασμένος και ο ίδιος είναι ανεμβολίαστος. Καταστηματάρχης, πηγαίνεις για φαγητό και ο ίδιος είναι ανεμβολίαστος. Παράδοξα πράγματα !!!

Καλύτερο στοιχείο απόδειξης είναι οι αριθμοί. Τα θύματα είναι τόσα, ώστε, σε έναν χρόνο μέσα χάσαμε μία πόλη σαν την Αλεξάνδρεια. Να πάψετε τις αμφιβολίες σας διότι αν νοσήσετε θα είναι αργά. Βλέπετε τους θανάτους, γνωρίζετε τι σημαίνει να νοσείς. Επιβάλλεται ο εμβολιασμός, μας καθοδηγούν οι άδικοι θάνατοι των συμπολιτών μας και οι αριθμοί. Μην το αναβάλλεται το εμβόλιο, θα πρέπει να υπάρξει μια εθνική συνεννόηση.

Η μόνη εθνική συνεννόηση που είχαμε ήταν όταν είχαμε την εκστρατεία της Μικράς Ασίας. Από τότε σκοτωνόμαστε συνεχώς, λες και είμαστε και πολλοί για να είμαστε χωρισμένοι. Η ιστορία κάνει κύκλους και επαναλαμβάνεται. Αν ερχόταν ένα μήνυμα από το μέλλον δεν θα υπήρχαν περιθώρια αμφισβήτησης. Το έλλειμμά μας είναι ότι δεν έχουμε μελετήσει βαθιά την ιστορία.

Η διαχείριση είναι το πλέον ζητούμενο για να τελειώσουμε καλώς.

Μια και μιλάμε για θεσμούς να πω και αυτό. Πάντα και κάθε χώρα χρειάζεται σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση. Τα χρόνια που πέρασαν ωρίμασαν το κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Επανέρχεται αυτό το κόμμα και πρέπει να ευχηθούμε να ανατάξει τις δυνάμεις του, να διαδραματίσει ισχυρό ρόλο στη βουλή και να συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση της δημοκρατίας. Είναι ιστορικό κόμμα και αξίζει μια καλύτερη μοίρα.

Η συζήτηση που είχαν οι υποψήφιοι, μου έδειξε ένα ανώτερο επίπεδο δημοκρατικού πολιτισμού. Σίγουρα έχουν αρχίσει οι διεργασίες για την επόμενη μέρα ώστε το κόμμα αυτό να έχει ρυθμιστικό ρόλο. Είναι μια ιστορική δύναμη και η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται σοβαρή αντιπολίτευση.

Εκτιμώ ότι η συναισθηματική έκρηξη που προκάλεσε ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά, θα οδηγήσει πολλούς από αυτούς που έφυγαν να θέλουν να γυρίσουν πίσω. Να επαναπατρισθούν, να γυρίσουν στην κοιτίδα τους.

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην διαδικασία της ψηφοφορίας με ανάλογη καθολική συμμετοχή.

Θέμης Σιδηρόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *