ΤΟΠΙΚΑ posted by

Ποιοτικά Τυροκομικά προϊόντα ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ “Ολύμπου” στην Αλεξάνδρεια!

Ποιοτικά Τυροκομικά προϊόντα ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ “Ολύμπου” στην Αλεξάνδρεια!

Η εταιρία Α. Καραμήτρος & ΣΙΑ Ε.Ε. εδρεύει στο αρχαίο Δίον, στους πρόποδες του Ολύμπου και ασχολείται με την παραγωγή, μεταποίηση, συσκευασία και πώληση τυροκομικών προϊόντων εδώ και 40 χρόνια, από το 1978.

Η Α. Καραμήτρος & ΣΙΑ Ε.Ε. συλλέγει σε καθημερινή βάση πρόβειο και γίδινο γάλα, 100% ελληνικό, το οποίο προέρχεται από επιλεγμένες φάρμες, τα ζώα των οποίων βόσκουν στους πρόποδες του Ολύμπου. Η συλλογή γίνεται από σύγχρονα βυτία τελευταίας τεχνολογίας όπως ορίζει η Ε.Ε..

Το γάλα μεταφέρεται στο σύγχρονο ιδιόκτητο τυροκομείο της εταιρίας όπου υπόκειται σε ποιοτικό έλεγχο από πιστοποιημένο χημείο προκειμένου να διασφαλιστεί η ανώτερη ποιότητα των προϊόντων, στη συνέχεια παστεριώνεται και ξεκινά η επεξεργασία του για την μεταποίηση σε διάφορα προϊόντα.

Στην πόλη της Αλεξάνδρειας, θα συναντήσετε κατάστημα της εταιρίας ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ στην οδό Μ. Αλεξάνδρου στη δημοτική αγορά της πόλης μας.

Τα αγαπημένα προϊόντα που μπορείτε να βρείτε στην επιχείρηση ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ:

ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.

Η φέτα Π.Ο.Π. Καραμήτρος παράγεται από 100% φρέσκο ελληνικό, παστεριωμένο, αιγοπρόβειο γάλα. Εκλεκτό λευκό τυρί Προστατευομένης Ονομασίας Προέλευσης με ελαφρά υπόξινη γεύση, όχι ιδιαίτερα αλμυρό και πλούσιο άρωμα. Με υφή μέτρια προς σκληρή, είναι συμπαγής και δεν θρυμματίζεται.

Χρησιμοποιείται ως ορεκτικό, σε σαλάτες και σε μια μεγάλη ποικιλία ελληνικών και όχι μόνο, συνταγών μαγειρικής.

ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ ΤΥΡΙ

Το Αιγοπρόβειο τυρί της Α. Καραμήτρος & ΣΙΑ Ε.Ε. παράγεται από 50% πρόβειο και 50% γίδινο γάλα.

Το κατσικίσιο τυρί Καραμήτρος παράγεται από 100% φρέσκο ελληνικό κατσικίσιο γάλα. Παραδοσιακό λευκό τυρί μεγάλης διατροφικής αξίας, με χαμηλά λιπαρά και εξαιρετική ελαφρώς πικάντικη γεύση.

Χρησιμοποιείται ως ορεκτικό, σε σαλάτες αλλά και στη μαγειρική.

ΚΟΦΙΝΑΚΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ

Το »Κοφινάκι Ολύμπου» Καραμήτρος είναι σκληρό λευκό τυρί σε άλμη με τη φόρμα από κοφινάκι που χρησιμοποιούσαν παλαιά οι παραδοσιακοί τυροκόμοι.

Το »Κοφινάκι Ολύμπου» παράγεται από γίδινο γάλα από ζώα στις πλαγιές του Ολύμπου.

Χαρακτηριστικό είναι το πλούσιο άρωμα του και η πιπεράτη γεύση του. Κόβεται εύκολα και είναι ιδανικό για χρήση σε σαλάτες, στη μαγειρική αλλά και ως συνοδευτικό με κρασί.

ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Το ανθότυρο Καραμήτρος παράγεται από φέτα η οποία εμπλουτίζεται με φρέσκο ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα. Είναι ιδανικό τυρί για δίαιτα καθώς έχει χαμηλά λιπαρά και ελάχιστη περιεκτικότητα σε αλάτι.

Χρησιμοποιείται σε παραδοσιακές ελληνικές πίτες αλλά συνδυάζεται άριστα με φρούτα όπως μήλα, αχλάδια, σύκα κ.α.

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ

Το κατσικίσιο γιαούρτι Καραμήτρος παράγεται από 100% ελληνικό φρέσκο κατσικίσιο γάλα. Είναι περιορισμένης παραγωγής και το γάλα προέρχεται αποκλειστικά από ζώα τα οποία εκτρέφονται φυσικά.

Η υψηλή διατροφική αξία του κατσικίσιου γάλακτος το κατατάσσει πολύ κοντά στο μητρικό γάλα.

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΠΡΟΒΕΙΟ

Το πρόβειο γιαούρτι Καραμήτρος παράγεται από 100% ελληνικό φρέσκο πρόβειο γάλα και αποκλειστικά με καλλιέργεια γιαούρτης.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η απαλή υφή και η πλούσια γεύση του!

ΚΑΣΕΡΙ Π.Ο.Π.

Το κασέρι Π.Ο.Π. Καραμήτρος, με την μακρόχρονη ιστορία τριών γενεών, παράγεται από 100% ελληνικό πρόβειο γάλα.

Εκλεκτό τυρί Προστατευομένης Ονομασίας Προέλευσης με πλούσια γεύση και χαρακτηριστικό άρωμα.

 

ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ

Το κεφαλοτύρι Καραμήτρος είναι σκληρό επιτραπέζιο τυρί το οποίο παράγεται αποκλειστικά από 100% ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα. Έχει ιδιαίτερο άρωμα και πικάντικη γεύση.

Είναι ιδανικό για μαγειρική, τριμμένο σε ζυμαρικά ή αυτούσιο σε σάντουιτς.

 

Α. Καραμήτρος & ΣΙΑ Ε.Ε.

Μ. Αλεξάνδρου 65, Αλεξάνδρεια

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2333023516

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *