ΥΓΕΙΑ posted by

Όχι υποχρεωτικά rapid test αλλά δύο δωρεάν self test για όλους

Όχι υποχρεωτικά rapid test αλλά δύο δωρεάν self test για όλους

Δύο δωρεάν για self test για όλους και όχι υποχρεωτικά rapid αποφάσισε η κυβέρνηση για τις γιορτές όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στο υπουργικό συμβούλιο.  

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη το υπουργικό συμβούλιο, όπου ο πρωθυπουργός θα περιγράψει συνολικά με την εισήγησή του το κλίμα όπως διαμορφώνεται μετά τις ανησυχητικές εξελίξεις και διαστάσεις που λαμβάνει η Όμικρον.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προανήγγειλε ότι θα ανακοινωθεί οδικός χάρτης μέτρων και συστάσεων που θα προσδιορίζουν με σαφή τρόπο το πλαίσιο στο οποίο “θα κινηθούμε τις επόμενες ημέρες της εορταστικής περιόδου”.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί σε ορισμένα ζητήματα κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Απαντώντας στο εάν τα μέτρα θα αφορούν μόνο την Πρωτοχρονιά ή θα περιλαμβάνουν και τα Χριστούγεννα, ο κ. Οικονόμου εξήγησε ότι θα πρόκειται για έναν ξεκάθαρο οδικό χάρτη για το πώς θα περάσουμε όλες τις γιορτές.

Διαβεβαίωσε ότι δεν αλλάζει κάτι πολύ ουσιαστικά για την εορταστική περίοδο και πως οτιδήποτε κριθεί σκόπιμο μετά και από εισηγήσεις των ειδικών η κυβέρνηση θα δει πώς θα το υιοθετήσει προκειμένου να είναι και λειτουργικό και αποτελεσματικό και να ικανοποιεί τις βασικές παραμέτρους της κυβερνητικής στρατηγικής.

Επανέλαβε ότι δεν βρίσκεται σήμερα στις σκέψεις της κυβέρνησης ένα καθολικό lockdown και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποφευχθούν καθολικά μέτρα.

Πρόσθεσε ότι εάν χρειαστούν μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα αλλά όχι με καθολικό περιορισμό, θα συζητηθούν και θα ανακοινωθούν χωρίς αιφνιδιασμούς.

Για τα σχολεία ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια εισήγηση για να μην ανοίξουν στην ώρα τους και μάλιστα πως ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στα σχολεία πέφτει.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *