ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Ανακοινώσεις την Πέμπτη για τα νέα μέτρα στη σκιά της “Όμικρον”

Ανακοινώσεις την Πέμπτη για τα νέα μέτρα στη σκιά της “Όμικρον”

Αντίστροφη μέτρηση φαίνεται πως έχει ξεκινήσει για την ανακοίνωση νέων μέτρων, προκειμένου να μπει ένα “φρένο” στην πανδημία, τη στιγμή που εντείνονται οι φόβοι για την παραλλαγή “Όμικρον“, η οποία έχει κάνει την εμφάνισή της και στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει τις τελικές αποφάσεις, μετά και την εισήγηση των ειδικών, και να προχωρήσει σε ανακοινώσεις, το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις της επιτροπής.

Παρόλο που κυβερνητικά στελέχη κρατούν κλειστά τα “χαρτιά” τους για τα μέτρα και το πότε αυτά θα ληφθούν, οι σχετικές ανακοινώσεις εκτιμάται ότι θα γίνουν στη συνέχεια, είτε από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, είτε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Τι εισηγούνται οι ειδικοί

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε την Τετάρτη, εξετάζοντας την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει από την παραλλαγή “Όμικρον” του κορονοϊού, που μεταδίδεται ταχύτατα και έχει προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί φαίνεται να εισηγούνται την άμεση ματαίωση όλων των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους.

Επιπλέον, ζητούν να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αλλά και υποχρεωτική η μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 στα σούπερ μάρκετ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Φέρονται επίσης να εισηγούνται ένα δεύτερο πακέτο μέτρων, μετά την Πρωτοχρονιά, εφόσον η επιδημιολογική εικόνα δεν έχει βελτιωθεί. Στο πλαίσιο αυτό, ενδέχεται να προτείνουν να αλλάξει το ωράριο σε εστίαση και διασκέδαση, την επέκταση της τηλεργασίας και τον περιορισμό του αριθμού των ατόμων που θα επιτρέπονται ανά τ.μ. σε κλειστούς χώρους.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *