ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Ο αριθμός των κρουσμάτων οδηγεί σε έκτακτα μέτρα – τι ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου

Ο αριθμός των κρουσμάτων οδηγεί σε έκτακτα μέτρα – τι ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου

Αλλαγή χρονιάς στα σπίτια μας θα κάνουμε θα κάνουμε όπως όλα δείχνουν μετά και την έκρηξη των κρουσμάτων που ανακοινώθηκε χθες.

Αυτό άφησε να εννοηθεί ο Γιάννης Οικονόμου, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Τι είπε για το άνοιγμα των σχολείων.

Το απόγευμα, μετά και τη συνεδρίασης της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, θ’ ανακοινωθούν τα νέα μέτρα – με προσαρμογές σε σχέση με την προηγούμενη ανακοίνωση – από τον Θάνο Πλεύρη, τα οποία θα ισχύσουν πριν την πρωτοχρονιά. Όπως όλα δείχνουν ρεβεγιόν θα κάνουμε στα σπίτια μας μετά και την έκρηξη των κρουσμάτων που ανακοινώθηκε χθες. Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί ο Γιάννης Οικονόμου λίγη ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής.

Σημείωσε ότι οι περιορισμοί θα είναι αυτοί που ήδη γνωρίζουμε, με τα κέντρα διασκέδασης να βρίσκονται στο επίκεντρο, καθώς θεωρούνται χώροι υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Ωστόσο, είπε ότι αν υπάρξουν νέες εισηγήσεις των ειδικών (πχ για το ωράριο λειτουργίας) θα γίνουν δεκτές.

Όπως διευκρίνισε ο Γιάννης Οικονόμου «πιθανολογώ ότι η επιτροπή στη συνεδρίασή της το μεσημέρι θα εισηγηθεί τη χρονική μετάθεση των μέτρων που θα ίσχυαν από τη Δευτέρα και μετά νωρίτερα, ενδεχομένως και κάποιες προσαρμογές στο ίδιο αυτό πλαίσιο, θα σταθμίσουμε τα δεδομένα, τις εισηγήσεις της επιτροπής και θα προβεί ο υπουργός Υγείας στις ανακοινώσεις για το πώς θα προχωρήσουμε από αύριο και μετά, ανάλογα με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με τη διασπορά της Ομικρον στα μεγέθη που γνωρίζουμε. Οι τομείς εφαρμογής των μέτρων είναι αυτοί που γνωρίζουμε δε συζητάμε για κάτι παραπάνω».

Για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς δήλωσε ότι θα υπάρξουν οδηγίες και συστάσεις, αλλά ανέφερε ότι «πρέπει κάπου να βάλουμε στην εξίσωση και την κοινή λογική».

«Στόχος μας ν’ ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου»

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι πρόθεση και σταθερός προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν κανονικά στην ώρα τους. Διευκρίνισε ότι μέχρι τις 10 Ιανουάριου θα έχουμε κι αλλά δεδομένα και άλλες συνεδριάσεις των ειδικών και αν χρειαστεί να λάβουμε αυστηρότερα μέτρα σε ό,τι αφορά στον διαγνωστικό έλεγχο, ενδεχομένως περισσότερα τεστ, θα το πράξουμε. «Θα εξαντλήσουμε κάθε εργαλείο, κάθε πιθανότητα, που έχουμε στα χεριά μας για να πέτυχουμε το άνοιγμα των σχολείων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

«Τώρα που οι μαθητές είναι εκτός σχολικού περιβάλλοντος με την Ομικρον να δείχνει τη διασπορά και με τις νέες ηλικίες πιο ευαίσθητες, χρειάζεται ενδεχομένως κάποια τροποποίηση, κάποιος πιο αυστηρός έλεγχος, για να πάμε 10η Ιανουαρίου και να ανοίξουν τα σχολεία». «Δεν υπάρχει σήμερα κάποια εισήγηση να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου» σημείωσε πάντως.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *