ΤΟΠΙΚΑ posted by

Το πρώτο μωρό του 2022 στην Ημαθία από τον δήμο Αλεξάνδρειας – μεγάλη η συμβολή του Κέντρου Υγείας

Το πρώτο μωρό του 2022 στην Ημαθία από τον δήμο Αλεξάνδρειας – μεγάλη η συμβολή του Κέντρου Υγείας

Στη διάρκεια της εφημερίας του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας τη νύχτα της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου 2021 προς Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022 γεννήθηκε το πρώτο μωρό στην Ημαθία για το 2022. 

Συγκεκριμένα, 20 περίπου λεπτά μετά την αλλαγή του χρόνου, νεαρό ζευγάρι επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας.

Εφημερία είχε ο ιατρός της πόλης μας Πρόδρομος Δημητριάδης ο οποίος εξετάζοντας τη μητέρα, διαπίστωσε πως η γυναίκα είχε μπει στη διαδικασία τοκετού.

Ο κ. Δημητριάδης πραγματοποιώντας τους απαραίτητους ελέγχους, κάλεσε το ΕΚΑΒ από τη Βέροια για να τη μεταφέρουν στο Νοσοκομείο της Βέροιας.

Παράλληλα καλέστηκε από το σπίτι της η μαία του Κέντρου Υγείας Αναστασία Παπαγεωργίου η οποία χωρίς δεύτερη σκέψη έφτασε άμεσα στο Κέντρο Υγείας για να γίνουν οι πιο εξειδικευμένοι έλεγχοι και η γυναίκα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο με ασφάλεια.

Η διαδικασία έγινε με απόλυτο επαγγελματισμό και επιτυχία και το πρώτο μωρό που γεννήθηκε στο νομό μας ήταν ένα υγιέστατο αγοράκι που γεννήθηκε στο Νοσοκομείο της Βέροιας.

Αξίζει να σημειώσουμε πως πριν από λίγους μήνες είχε γίνει και επιτυχής τοκετός μέσα στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας όταν δεν υπήρχε χρόνος μεταφοράς της εγκύου στο Νοσοκομείο.

8 Comments

  • Να ειναι γερό και καλοτυχο

  • Καλοτυχο το μωράκι. Αλλά δεν χρειάζεται να επαινούμε τα αυτονόητα, την δουλειά δηλαδή που κάποιος πληρώνεται για να κάνει

    • Δεν είναι αυτονόητο,ουτε ηταν υποχρέωση, να έρθει εκτός βάρδιας η μαία από το σπίτι της, τέτοιες ώρες μάλιστα, για να βοηθήσει την γυναίκα. Πείτε μια καλή κουβέντα, χρονιαρες μέρες τουλάχιστον.

  • Γερό κ ευλογιμεμο να ναι το μωράκι….
    Καμιά υποχρέωση δεν είχε η Κυρια που δεν βρισκόταν σε ώρα εργασίας….κ ιδιαίτερα ξημερώματα Πρωτοχρονιάς….Μπράβο στην μαία…μπράβο στον γιατρό…μπράβο που τιμούν επαγγελματικα κ ανθρώπινα τον όρκο τους….είμαστε τυχεροί να έχουμε σωστούς υγειονομικούς στον τόπο μας..! Να τους ευχαριστούμε πρέπει ..!
    Αλλά ο ελληναρας έξω απ’το χορό, δείχνει τη παιδεία του .!

    • Ο γιατρός είχε βάρδια και έκανε το καθήκον του. Η μαία μπράβο της που πήγε. Στον ιδιωτικό τομέα όμως αμέτρητοι είναι αυτοί που πηγαίνουν έκτακτα στην δουλειά τους χωρίς μάλιστα να πληρωθούν. Εκεί δεν είπε κανείς μπράβο. Αντε όλοι οι πονόψυχοι που επαινουμε κάποιον που πληρώνεται αρκετά καλά γιατί έκανε την δουλειά του.. ένα σωρό επαγγέλματα εργάζονται Πρωτοχρονιά

  • Και ένα ευχάριστο γεγονός στην πόλη μας. Καλοφωτισμένο, καλότυχο και με υγεία να είναι το μωράκι. Εύχομαι πάντα οι ιατροί να κάνουν το καθήκον τους με αυταπάρνηση όπως το έκαναν και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Εύχομαι το μωρό να φέρει στην πόλη μας και γενικά σε όλον τον κόσμο υγεία και ευτυχία. Μια γέννηση είναι πάντα χαρά!

  • Το κέντρο υγείας έχει μείνει με 3 γιατρούς,συν 3 που έρχονται 5 φορές τον μήνα από βεροια και αυτοί μόνο απόγευμα και βράδυ.
    Το πρωί,3.
    Άμα παραιτηθούν και αυτοί,να σας δω.

  • Ευχαριστώ όλους τούς Δημοσιογράφους για την ανακοίνωση του περιστατικού μας.Με”εκτίμηση”Τσανιδου Ελίνα.Ειδικευομενη Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής ΚΥ Αλεξάνδρειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *