ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η Power Book Girl για αυτήν την εβδομάδα

Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η Power Book Girl για αυτήν την εβδομάδα

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

Ο ΑΙΣΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Συγγραφέας: Ράνια Μπουμπουρή

Προτεινόμενη Ηλικία: 4+ Eτών

Μια φορά κι έναν καιρό, έναν μύθο θα σας πω…..

Έναν μύθο σαν αυτούς που έλεγε ο Αίσωπος! Μα ποιος είναι ο Αίσωπος; Ο Αίσωπος ήταν ένας δούλος, ο οποίος με την καλή του την καρδιά αλλά και με την εξυπνάδα του κατάφερε να γίνει γνωστός στα πέρατα του κόσμου. Οι μύθοι του αμέτρητοι.

Το λιοντάρι και ο ποντικός που μαθαίνει πως η βοήθεια έρχεται καμιά φορά από εκεί που δεν το περιμένεις. Ο ψεύτης βοσκός που βοηθάει να καταλάβουμε πολύ καλά πόση αξία έχει η αλήθεια. Επιπλέον ο λαγός και η χελώνα που μας βοηθάει να καταλάβουμε την έννοια της συνεχούς προσπάθειας αλλά και την αξία του αντιπάλου.

Ακόμη ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας που μαθαίνει πως πρέπει να προνοούμε και να φροντίζουμε για το μέλλον ειδικά όταν γνωρίζουμε τις ανάγκες.

Τέλος ο Βοριάς και ο Ήλιος που βοηθάει τα παιδιά να κατανοήσουν πως η βία δε φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Πέντε απίθανοι Αισώπου μύθοι, και η ζωή του σαν παραμύθι.

Μια υπέροχη ιστορία βασισμένη στη ζωή αλλά και στους μύθους του Αισώπου.

Εξαιρετική εικονογράφηση, ομοιοκατάληκτα στιχάκια αλλά και το θέμα που πραγματεύεται κάνει το βιβλίο να βρίσκεται άξια στα ράφια της παιδικής βιβλιοθήκης σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *