ΤΟΠΙΚΑ posted by

“Πετάξτε τον, λοιπόν, στην φωτιά…” / του Θέμη Σιδηρόπουλου

“Πετάξτε τον, λοιπόν, στην φωτιά…” / του Θέμη Σιδηρόπουλου

Γράφει ο Θέμης Σιδηρόπουλος

Σπαρακτικές οι στιγμές που ζούμε από τις ενέργειες ενός παράφρονα και αυταρχικού ηγέτη του οποίου την συμπεριφορά δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε με την λογική. Ένας ηγέτης χώρας, μιας υπερδύναμης με φριχτές σκέψεις στο μυαλό του και τις πράξεις του δίχως λογική και συναίσθημα, παρασύρει έναν ολόκληρο λαό στον όλεθρο.

Επιπλέον, στιγματίζει τον λαό του γράφοντας μαύρες σελίδες στην ιστορία και προτιμάει την καταστροφή όλου του κόσμου ώστε να αποφύγει «μια γρατζουνιά στο δικό του δάχτυλο». Φριχτή σκέψη, ο πόλεμος και οι δολοφόνοι, αυτοί που έχουν πρόβλημα με την λογική και τα συναισθήματά τους.

Τι και αν είσαι τετραπέρατος και έχεις μυαλό ξυράφι, πίσω από τις αναίσθητες αποφάσεις σου κρύβεται ένας δολοφόνος, ψυχρή λογική. Είσαι ένας εγκληματίας που δεν είσαι καλά στα μυαλά σου, άπονος, άσπλαχνος, αδιάφορος για τον πόνο των συνανθρώπων σου.

Είσαι «η ντροπή της ανθρωπότητας», ένα τέρας, εσύ που παίζεις με τα συναισθήματά μας. Αύριο ένας τέτοιος πόλεμος μπορεί να είναι και στην δική μας πόρτα, ψυχρή λογική. Γίνομαι έξαλλος, το μυαλό μου θολώνει. Φτάνει ! Καμιά λογική δεν υπαγορεύει κάτι τέτοιο. Ένα μωρό μπορεί να αντιλαμβάνεται πόσο αφύσικος είναι ένας πόλεμος και κλαίει.

Από την άλλη, εμείς οι μεγαλύτεροι δεν αντιλαμβανόμαστε τι είναι φυσιολογικό και τι όχι. Αυτό γίνεται γιατί το μωρό δεν έχει γίνει ακόμη «σκλάβος των προσδοκιών του» και δεν έχει προκαταλήψεις. Φίλες και φίλοι, με κάθε τρόπο, όποτε σας δοθεί ευκαιρία μην αρνηθείτε την βοήθεια σε κάποιον που την έχει ανάγκη. Να βοηθάτε τους αδύναμους, πράττοντας με το συναίσθημα και όχι με την λογική.

Έχουμε την ικανότητα να συμπάσχουμε και αυτό δεν έχει καμιά σχέση με την λογική. Η ιδέα να βγάλεις κάποιον άνθρωπο από την μέση ή ακόμη χειρότερα να κάνεις πόλεμο, είναι παράλογη. Δεν πρέπει να σκοτώνουμε τους συνανθρώπους μας, γιατί απλά και αυτοί αγαπούν την ζωή.

«Κι αυτοί αγαπούν την ζωή», είναι μια περιγραφική πρόταση, κάντε την λοιπόν οριστική, «Δεν επιτρέπεται να τους σκοτώσεις», είναι μια λογική και συναισθηματική απόδειξη.

Θέμης Σιδηρόπουλος

1 Comment

  • Προτιμάει την καταστροφή όλου του κόσμου ώστε να αποφύγει
    «μια γρατζουνιά στο δικό του δάχτυλο». Καποιον μου θυμηζει…
    Λογικη και συναισθημα… εσυ;;; ας γελασω…
    Για τον συναθρωπο κιολας… ας ξαναγελασω…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *