ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Βασίλης Αμπατζής: “Για πάνω από δύο δεκαετίας αναπληρώνουμε τους εαυτούς μας στο Δημόσιο Σχολείο”

Βασίλης Αμπατζής: “Για πάνω από δύο δεκαετίας αναπληρώνουμε τους εαυτούς μας στο Δημόσιο Σχολείο”

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Αναπληρωτή Εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Βασίλη Αμπατζή από την Αλεξάνδρεια που υπηρετεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, μας είπε τα εξής: 

Καλούμαστε να αναπληρώνουμε τους εαυτούς μας για πάνω από δύο δεκαετίες σε πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Δημόσιο Σχολείο.

Το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην επικυρωποίηση όλων των πραγματικών θέσεων (οργανικών & λειτουργικών Εκπαιδευτικών Φ. Αγωγής και να προβεί άμεσα σε μόνιμους διορισμούς Καθηγητών Φυσικής Αγωγής καταλήγει ο Βασίλης Αμπατζής.

Η Επιστολή για τις κενές θέσεις στον κλάδο της Φυσικής Αγωγής από καθηγητές Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπως δημοσιεύτηκε στο e-mesara.gr:

Θέατρο σκιών παίζεται στην καταμέτρηση των κενών θέσεων στο κλάδο της Φυσικής Αγωγής μετά από δεκαετίες υποστελέχωσης στον τομέα της Αθλητικής Παιδείας, με την υποβάθμιση των αναγκών της Άθλησης στη Σχολική κοινότητα.

Παγωμένες οι οργανικές θέσεις των καθηγητών Φυσικής Αγωγής στο μακρινό 2007.

Με τη μη στελέχωση των Σχολικών μονάδων από εκπαιδευτικούς του κλάδου της Φυσικής Αγωγής, δάσκαλοι καλούνται να καλύψουν, για να μην μετακινηθούν σε όμορη σχολική μονάδα, την ώρα της άθλησης, με αποτέλεσμα την μη ασφαλή άθληση των μαθητών και την έκθεσή τους σε κίνδυνο!

Το υπουργείο Παιδείας αγνοεί επιδεκτικά την επιτακτική ανάγκη για τη δημιουργία οργανικών θέσεων για τους εκπαιδευτικούς της Φυσικής Αγωγής παρουσιάζοντας επικυρωμένα κενά περασμένων δεκαετιών.

Ανύπαρκτος ο αριθμός διορισμών με πολλά σχολεία να παραμένουν χωρίς Καθηγητές Φυσικής Αγωγής ως και το τέλος της Σχολικής χρονιάς.

Τεράστια κενά ανά την επικράτεια χωρίς καμία σύσταση οργανικής από το 2007 με αποχωρήσεις συνεχείς για τον κλάδο.

Οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής ξεκινούν προγράμματα στηρίζουν το δημόσιο σχολείο επί σειρά δεκαετιών και ξεκινούν κάθε χρονιά από το μηδέν αφήνοντας κάθε φορά στη μέση την διδασκαλία τους και τους μαθητές τους.

Είναι επιτακτική ανάγκη η στελέχωση των σχολείων με Καθηγητές Φυσικής Αγωγής ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και η ίδρυση νέων οργανικών θέσεων.

4 Comments

  • Δυστυχώς το υπουργείο ενδιαφέρεται μόνο για την εικόνα και όχι για την ουσία, πολύ σωστά τα γράφεις παλικάρι μου.

  • ΓΙΑ τα κενά στο σύστημα έπρεπε καθηγητης από την Κρήτη να μιλησει;τόσους έχει στα σχολεία της περιοχης;

    • Εσένα το πρόβλημά σου ρε μάστορα (Bob) είναι ότι μίλησε ένας καθηγητής που υπηρετεί στην Κρήτη ή ότι κάποιος είχε τα κ@κ@κα να μιλήσει;

  • ρε ουφο, σας λεει οτι αντι να ειναι Αλεξανδρεια ο ανθρωπος, ειναι κολημμενος Κρητη , λογω του συστηματος και αναπληρωτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *