ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Επιστολή Γκυρίνη σε Λυκουρέντζο και Βεσυρόπουλο για ζημιές από τον παγετό στις καλλιέργειες

Επιστολή Γκυρίνη σε Λυκουρέντζο και Βεσυρόπουλο για ζημιές από τον παγετό στις καλλιέργειες

Από τον δήμο Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε:

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κο Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον Υφυπουργό Οικονομικών κο Απόστολο Βεσυρόπουλο και λοιπούς υπηρεσιακούς παράγοντες απέστειλε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης με θέμα τις ζημιές που προκάλεσε ο παγετός στις καλλιέργειες και την άμεση αποστολή κλιμακίου του Οργανισμού για την εκτίμησή τους.

Συγκεκριμένα, η επιστολή έχει ως εξής:

“Τις τελευταίες ημέρες πλήττει τη χώρα μας κατά διαστήματα, χιονόπτωση και παγετός, δημιουργώντας σε όλα τα είδη καλλιεργειών (δενδρώδεις, ετήσιες, κ.α.) έντονα προβλήματα τόσο στο φυτικό κεφάλαιο και σε ορισμένες περιπτώσεις την ολοκληρωτική καταστροφή τους.

Η καταστροφή αυτή αποτυπώνεται στα μετεωρολογικά σημεία της περιοχής μας και οι συνεχόμενες χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν (σε ορισμένες περιπτώσεις έως και -7οC σε όλη τη διάρκεια της νύχτας) καταστρέφουν ολοκληρωτικά όλες τις αγροτικές καλλιέργειες.

Έχοντας υπόψη ότι η περιοχή μας για δεύτερη συνεχή χρονιά πλήττεται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (παγετό, χιονόπτωση), η άμεση καταγραφή των ζημιών είναι επιβεβλημένη, ιδιαίτερα γιατί βρισκόμαστε σε μια εποχή με έντονα οικονομικά προβλήματα και υψηλές οικονομικές απαιτήσεις για τον αγρότη.

Παρακαλούμε όπως στείλετε άμεσα κλιμάκιο σας έτσι ώστε να αποτυπωθούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί στο φυτικό και σε ορισμένες καλλιέργειες στο πάγιο κεφάλαιο”.

Ο

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ

2 Σχόλια

  • Μας σώσατε μια φορά, δεν θέλουμε άλλο.

  • Καλημέρα,

    Δυστυχώς διαπιστώνω μια τοπική αυτοδιοίκηση που αρκείται μόνο σε επιστολές, σε φωτογραφήσεις, σε ευχές και λοιπές άλλες κούφιες και ανούσιες κινήσεις. Είδα μια πόλη παρατημένη στο έλεος της, για να λένε κάποιοι πως είναι τοπικοί άρχοντες. Κρίμα γιατί πολλά δεν περιμένει κάποιος από την τοπική αυτοδιοίκηση, τα αυτονόητα όμως είναι απαιτητά. Είναι καιρός να πάρετε μπροστά όλοι σας εκεί στο δημαρχείο, από τον πρώτο ως τον τελευταίο, γιατί δεν θα σας αντέξει για πολύ ο κόσμος. Η διοίκηση της πόλης δίνεται σε κάποιους για να την αναβαθμίσουν και όχι να την καταδικάσουν σε μαρασμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up