ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Ανεπανάληπτη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα για μαθητές του ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής!

Ανεπανάληπτη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα για μαθητές του ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής!

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Πλατέος – Κορυφής επισκέφτηκαν την Αθήνα-Αίγινα και βίωσαν για πέντε  ημέρες μοναδικές εμπειρίες, με επισκέψεις σε χώρους δημοκρατίας, πολιτισμού, τεχνών και επιστημών.

Η εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποιήθηκε από τη Πέμπτη 10 Μαρτίου ως και την Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022, με αρχηγό τον  Στάθη Πουαρίδη, και συνοδούς τους Καϊτζή Λία, Παύλου Διονύση και Χονδρολίδη Δημήτρη, που συνόδευσαν 58 μαθητές της Γ΄τάξης.

Το πρώτο βράδυ οι μαθητές επισκέφθηκαν το θέατρο Ήβη και παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση  «Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!»

Τη δεύτερη ημέρα, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης,   ανέβηκαν στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και είδαν από κοντά το Ναό του Παρθενώνα και τα άλλα μνημεία, περπάτησαν στο Θησείο και στο Μοναστηράκι.

Την τρίτη ημέρα οι μαθητές περιηγήθηκαν την Πανεπιστημίου και θαύμασαν την «νεοκλασική τριλογία» της Αθήνας αριστερά την Εθνική Βιβλιοθήκη, στο κέντρο το Πανεπιστήμιο Αθηνών, δεξιά την Ακαδημία Αθηνών. Πρόκειται για τρία επιβλητικά νεοκλασικά μέγαρα που κατασκευάστηκαν τον 19ου αιώνα.

Στη συνέχεια οι μαθητές διάβηκαν την Οδό Ηρώδου Αττικού όπου βρίσκεται το Προεδρικό Μέγαρο, το Μέγαρο Μαξίμου , οδηγήθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο είδαν το Ναό του Ολυμπίου Διός ή Στύλοι του Ολυμπίου Διός και  επισκέφθηκαν το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η βραδιά έκλεισε  με βόλτα στην περιοχή του Ψυρρή και διασκέδαση σε μουσική ταβέρνα.

Την επόμενη ημέρα οι μαθητές ξύπνησαν νωρίς και ξεκίνησαν για την Αίγινα. Περπάτησαν την προκυμαία , είδαν τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας, επισκέφτηκαν το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου και τον Ναό της Αφαίας.

Την τελευταία ημέρα είδαν το Πολυτεχνείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο και περνώντας από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας είδαν το πεδίο του Άρεως, το άγαλμα της Αθηνάς, τις προσφυγικές πολυκατοικίες και κατευθύνθηκαν στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens.

Στη συνέχεια πήραν τον δρόμο της επιστροφής κάνοντας στάση στην λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων κι έφτασαν στο χώρο του σχολείου στις 21.30.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *