ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Δράση για την Ειρήνη στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας!

Δράση για την Ειρήνη στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας!

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 22 Μαρτίου 2022 μια δράση με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το σχολείο: “Μπροστά στα παγκόσμια δυσάρεστα γεγονότα το σχολείο μας δεν μπορούσε να μείνει άπραγο.

Σχεδιάστηκε, λοιπόν, ένα περιστέρι το οποίο «ταξίδεψε» από κάθε τάξη του σχολείου μας και «μετέφερε» το πολύτιμο μήνυμα της Ειρήνης. Τα παιδιά ενημερώθηκαν, συζήτησαν και άφησαν το στίγμα τους πάνω στο περιστέρι κολλώντας πάνω του τα χέρια τους.

Αφού το περιστέρι ολοκληρώθηκε, οργανωθήκαμε και σχηματίσαμε όλοι μαζί στον προαύλιο χώρο του σχολείου το σήμα της Ειρήνης μεταδίδοντας σε όσους περισσότερους μπορούμε το μήνυμα.

Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν μεγάλος και  το μήνυμα μεταδόθηκε με επιτυχία. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση των μικρών μαθητών. Κάποιοι μάλιστα πρότειναν να κολλήσουμε πάνω την σημαία της Ουκρανίας και να το στείλουμε εκεί για να σταματήσει ο πόλεμος. Τα μεγαλύτερα παιδιά αναρωτιόντουσαν εάν μπορούν οι ίδιοι να σταματήσουν τον πόλεμο.

Η Ειρήνη είναι στο χέρι μας, έμμεσα και άμεσα. Το σχολείο μας συνειδητοποιημένο στον κρίσιμο ρόλο του θεωρεί χρέος του την διαμόρφωση ενεργών και υπεύθυνων πολιτών.

Ευχαριστούμε την εκπαιδευτικό Τσαλκιτζή Δήμητρα για την πρωτοβουλία και υλοποίηση της δράσης.”

Δείτε εικόνες και βίντεο:

ΒΙΝΤΕΟ: 

ΕΙΚΟΝΕΣ: 

2 Comments

  • Συγχαρητήρια στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς

  • Μπράβο! Τέτοιες δράσεις πρέπει να γίνονται στα σχολεία μας!
    Ευχαριστούμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *