ΤΟΠΙΚΑ posted by

Βρείτε κατσικίσιο γιαούρτι στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟ στην πόλη μας – τεράστια τα οφέλη του! (φώτο)

Βρείτε κατσικίσιο γιαούρτι στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟ στην πόλη μας – τεράστια τα οφέλη του! (φώτο)

Το κατσικίσιο γιαούρτι είναι ένα γευστικό σνακ με απαλή υφή και όξινη γεύση, το οποίο μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες της ημέρας. Ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού (εγκυμοσύνη, θηλασμός, εφηβεία, υπερήλικες), οι ποσότητες κυμαίνονται από 1-4 μερίδες γιαουρτιού την ημέρα.

Συμβάλει στην κατασκευή γερού σκελετού, ιστών και μυϊκού συστήματος γιατί είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και μαγγάνιο.


Συγκεντρώνει υψηλές ποσότητες βιταμινών όπως βιταμίνη Α, η οποία συμμετέχει στο σχηματισμό της ροδοψίνης, μιας χρωστικής των οφθαλμών που εμπλέκεται στη νυχτερινή όραση, η βιταμίνη Β2, η οποία βοηθά το σώμα στην απελευθέρωση ενέργειας από τις πρωτεΐνες, τα λίπη και τους υδατάνθρακες κατά το μεταβολισμό, η βιταμίνη C, η οποία είναι σημαντική για τη δομή των οστών, των χόνδρων, των μυών και των αιμοφόρων αγγείων, η βιταμίνη D η οποία βοηθά στη διαμόρφωση των οστών και των δοντιών, καθώς και στη διατήρηση της λειτουργίας της καρδιάς και του νευρικού συστήματος.

Τέλος, η νιασίνη που βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στο κατσικίσιο γιαούρτι, συμμετέχει στο μεταβολισμό των υδατανθράκων, πρωτεϊνών και λιπών, προσφέροντας ενέργεια στον οργανισμό.

Το κατσικίσιο παραδοσιακό γιαούρτι, είναι φυσική πηγή προβιοτικών, όπως Lactobacillus casei, το οποίο προέρχεται από κατσικίσιο γάλα που έχει υποστεί ζύμωση.

Το γάλα το οποίο έχει υποστεί ζύμωση, έχει πιο όξινο ph από το φρέσκο γάλα, συνεπώς δίνει τη δυνατότητα συντήρησης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επίσης, η προσθήκη καλλιέργειας μικροοργανισμών όπως ο Lactobacillus στο γάλα με ζύμωση, το καθιστά αρκετά ωφέλιμο για την υγεία.

Ο Lactobacillus casei σχετίζεται με μειωμένη εμφάνιση προβλημάτων της ουροδόχου κύστεως (Ohashi et al., 2002). Οι πρωτεΐνες του γιαουρτιού είναι υψηλής βιολογικής αξίας, ίδιες με του αγελαδινού αλλά με διαφορετική σύνθεση, οι οποίες δεν προκαλούν αλλεργίες.

Επιπλέον φαίνεται να είναι περισσότερο ανεκτό σε παιδιά με φλεγμονώδεις καταστάσεις του εντέρου, όπως νόσος Crohn και ελκώδης κολίτιδα. Στη παιδική ηλικία παρατηρείται καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών του κατσικίσιου γιαουρτιού απ ότι του αγελαδινού.

Σημαντικά οφέλη προσφέρει η λακτοφερρίνη που υπάρχει στο κατσικίσιο γιαούρτι. Είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο ανθρώπινο γάλα και βοηθάει στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων δήλωσε πρόσφατα ότι οι πρωτεΐνες του κατσικίσιου γάλατος είναι κατάλληλη πηγή πρωτεΐνης για βρέφη.

Στο Τυροκομείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟ στη Σοφοκλή Βενιζέλου 15 στην Αλεξάνδρεια θα το βρείτε σε συσκευασία 220γρ και στην καλύτερη τιμή της αγοράς!

Αυστηρά με φρέσκο γάλα ημέρας και χωρίς ίχνος από πρόσθετα ή συντηρητικά!!

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2333024590

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *