ΤΟΠΙΚΑ posted by

Τίγρεις και ύαινες από την Ουκρανία απέδρασαν στην Αλεξάνδρεια

Τίγρεις και ύαινες από την Ουκρανία απέδρασαν στην Αλεξάνδρεια

Πρωτόγνωρο περιστατικό για την περιοχή μας, έχει κινητοποιήσει την αστυνομία και την πυροσβεστική της Αλεξάνδρειας.

Αυτοκινητοπομπή που μετέφερε άγρια ζώα, από ζωολογικό κήπο του Κιέβου, για να εγκατασταθούν στο Αττικό Πάρκο και να διασωθούν από τις καταστροφικές συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, εκτροχιάστηκε στο ύψος της Εθνικής Οδού με τη γέφυρα του Αλιάκμονα και όπως μεταδίδει το ΑΠΕ διέφυγαν από τα κλουβιά τους, δύο τίγρεις της Σιβηρίας και τρεις στικτές αφρικανικές ύαινες (Crocuta crocuta) που εθεάθησαν να κατευθύνονται προς τα πεδινά του Ρουμλουκιού στην περιοχή ανάμεσα στο Κλειδί και την Αλεξάνδρεια.

Η ασυνήθιστη απόδραση, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους καθότι τα σαρκοβόρα ζώα που διέφυγαν ζούσαν σε κατάσταση πρωτοφανούς πείνας, γεγονός που τα καθιστά άκρως επικίνδυνα για τα οικόσιτα ζώα της περιοχής.

Για τον λόγο αυτό έχουν κινητοποιηθεί αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, αρχικά για να εντοπίσουν τα άγρια ζώα και να τα απομακρύνουν από κατοικημένες περιοχές ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει για τον ίδιο λόγο και ειδικοί του Δασαρχείου καθώς και της υπηρεσίας του ζωολογικού κήπου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα έχει ενημερωθεί και το Αττικό Πάρκο που αναμένεται να συνδράμει προς την ίδια κατεύθυνση. Σύμφωνα με τις πρώτες οδηγίες, οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μη κυκλοφορούν άσκοπα στις περιοχές που προαναφέρθηκαν και εφόσον συναντήσουν τις τίγρεις ή τις ύαινες να απομακρυνθούν χωρίς να ενοχλήσουν τα ζώα.

Στην κινητοποίηση μετέχει σύμφωνα με πληροφορίες και ο Δήμος Αλεξάνδρειας και επικεφαλής της επιχείρησης για να εντοπιστούν τα άγρια ζώα έχει τεθεί ο αντιδήμαρχος Σάκης Κούγκας.

Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

5 Comments

  • Πρωταπριλια??? Σε λιγο θα μας πειτε οτι θα κανει συναυλια ο Φρεντυ Μερκιουρι στο Γιδα….

  • Καλό μήνα!!!

  • 100 τα εινε προταπριλια
    Κάθε χρόνο έτσυ κάνετε

  • Καλό μήνα

  • Χα χα χα. Αντε και του χρόνου με υγεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *