ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Σήμερα Πέμπτη το τελευταίο rapid test των ανεμβολίαστων για εστίαση

Σήμερα Πέμπτη το τελευταίο rapid test των ανεμβολίαστων για εστίαση

Λίγα μόλις 24ωρα για το τέλος όλων των μέτρων πριν το καλοκαίρι.

Σήμερα οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν το τελευταίο rapid test για την εστίαση και το λιανεμπόριο, αφού από την Κυριακή τα ξημερώματα καταργούνται σχεδόν όλοι οι περιορισμοί τους που ίσχυαν εδώ και σχεδόν εννέα μήνες.

Οι έλεγχοι στα μπαρ και τις καφετέριες είναι σχεδόν ανύπαρκτοι εδώ και πολλές μέρες, ενώ το βράδυ του Σαββάτου αναμένεται να είναι ακόμα λιγότεροι.

Δεδομένου ότι οι περισσότερες δραστηριότητες απαιτούν 48ωρο αρνητικό αποτέλεσμα rapid test για όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο, η Πέμπτη 28 Απριλίου 2022 είναι η τελευταία μέρα που θα πάνε να κάνουν έλεγχο για να μπορούν να εισέρχονται.

Τουλάχιστον, αυτό ισχύει για τις δραστηριότητες εκτός εργασίας, αφού οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να επιβαρύνονται με το κόστος, αλλά μία φορά την εβδομάδα αντί για δύο που ίσχυε έως σήμερα.

Άρση μέτρων σε δύο στάδια

  • Από 1 Μαΐου μέχρι 31 Αυγούστου αίρεται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, μέτρο το οποίο όμως θα επαναξιολογηθεί από 1η Σεπτεμβρίου
  • Από 1 Μαΐου καταργούνται τα self test στα σχολεία και οι μαθητές θα επιστρέψουν χωρίς self test μετά τις διακοπές του Πάσχα
  • Από 1 Μαΐου θα είναι υποχρεωτικό το ένα rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους
  • Από 1 Μαΐου μέχρι 31 Αυγούστου επανέρχεται η λειτουργία των χώρων στο 100%
  • Από 1 Ιουνίου καταργούνται οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους. Στο συγκεκριμένο θέμα θα υπάρχουν εξαιρέσεις που θα ανακοινωθούν αργότερα

«Βόμβα» με την κατάργηση της μάσκας σε κλειστούς χώρους

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έκανε σήμερα νέες δηλώσεις για την άρση των μέτρων, θέτοντας νέα δεδομένα, παρά τις ανακοινώσεις που είχε κάνει.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, άφησε «ανοιχτό παράθυρο» για μη κατάργηση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους:

«Η μάσκα μπορεί να μην καταργηθεί σε εσωτερικούς χώρους. Από εκεί και πέρα, θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα εκείνη την περίοδο. Θεωρώ ότι είναι ένα ήπιο μέτρο περιορισμού, δεν διαταράσσεται η κοινωνική ζωή».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *