ΤΟΠΙΚΑ posted by

200 ακόμα πρόσφυγες έρχονται στο camp της Αλεξάνδρειας

200 ακόμα πρόσφυγες έρχονται στο camp της Αλεξάνδρειας

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας -στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στα Λαγκαδίκια- του δημάρχου Λαγκαδά, Γιάννη Καραγιάννη, επισκέφθηκε τους οικίσκους και τις εγκαταστάσεις στις οποίες φιλοξενούνται οι πρόσφυγες ενώ είχε μακρά συνομιλία με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Θεοφύλακτο Σιδηρόπουλο.

Όπως ενημερώθηκε από τον ίδιο, ο αριθμός των προσφύγων που στεγάζει αυτή τη στιγμή το Κέντρο ανέρχεται στους 600 και μέχρι σήμερα αναμένεται να μειωθεί στους 400, καθώς 200 άτομα πρόκειται να μεταφερθούν στο camp της Αλεξάνδρειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, ο κ. Καραγιάννης έθεσε το ζήτημα του αυξημένου αριθμού προσφύγων στο κέντρο των Λαγκαδικίων, οι υποδομές του οποίου έχουν σχεδιαστεί για τη φιλοξενία μόλις 400 ατόμων. Ζήτησε την ομαλοποίηση της κατάστασης προκείμενου να λειτουργεί και πάλι σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, με μέγιστο αριθμό από 100 έως 150 άτομα όσα μέχρι πρότινος φιλοξενούσε, παρόλο που είχε ξεκινήσει με 1.000 άτομα κατά τη διάρκεια έξαρσης των προσφυγικών ροών το 2016.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου ενημέρωσε σχετικά με τη σχεδιαζόμενη μεταφορά των προσφύγων τις επόμενες ημέρες, σε δομές εκτός της Κεντρικής Μακεδονίας. Στη συνέχεια, ακολούθησε ενημέρωση για τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο Κέντρο από τους υπεύθυνους αστυνομικής ασφάλειας και τους εκπροσώπους των δομών υγείας του camp.

Για το συγκεκριμένο θέμα, θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από τον Δήμαρχο Λαγκαδά κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας σήμερα το μεσημέρι.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο δήμος, παραμένει σε εγρήγορση και θα προχωρήσει σε κάθε απαραίτητη παρέμβαση για τη διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς λειτουργίας του μοναδικού πλέον camp που υπάρχει στον Δήμο μας, μετά την κατάργηση του πρώην εργοστασίου Sinatex στο Καβαλάρι.

seleo.gr

5 Σχόλια

  • Δώστε τους και το γήπεδο άμα δεν χωράνε στο hotspot , αλλά με Δήμαρχο γλάστρα και δημοτικό συμβούλιο ανύπαρκτο τι να περιμένουμε οι καημένοι οι δημότες !

  • Εσείς οι «φιλάνθρωποι» τρέξτε τώρα για τα καλωσόρισμα.(ξέρεις εσύ κυρία μου για σενα τα λέω,και οχι δεν σου κρατάω μουτρα.)
    Ποιος,πιος ποιος μωρό πιος???

  • ντροπη σας κουραμπιεδες φερατε στον τοπο μας ολη την βρωμια πατε να δειτε ανοητοι πισω απο το στρατοπαιδο μας την βρωμια των συχαμενων που μασ κουβαλισατε

  • Θα φάτε καλά…
    Ιδίως οι γυναίκες…

  • Οι σκατόψυχοι πάντα θα υπάρχουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up