ΑΘΛΗΤΙΚΑ posted by

ΑΘΛΟΣ Αλεξάνδρειας – ανασκόπηση 2021-2022: Η πιο πετυχημένη αγωνιστική χρονιά!

ΑΘΛΟΣ Αλεξάνδρειας – ανασκόπηση 2021-2022: Η πιο πετυχημένη αγωνιστική χρονιά!

Η πιο επιτυχημένη χρονιά για την Ακαδημία ΑΘΛΟΣ, ένα χρόνο πριν γιορτάσει τα δέκα χρόνια ύπαρξης της ήταν η αγωνιστική χρονιά που μόλις έκλεισε.

Ας δούμε αναλυτικά τις επιτυχίες και την πορεία των τμημάτων της ομάδας Μπάσκετ της πόλης μας:

ΕΦΗΒΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!!!

Η εφηβική ομάδα πέτυχε την μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία του συλλόγου. Κατέκτησε δικαιότατα τον τίτλο του πρωταθλητή Κεντρικής Μακεδονίας στο finalfourπου διεξήχθη από 29-30 Ιανουαρίου στην πόλη της Γουμένισσας.

Επιβλήθηκε στον ημιτελικό του Ζαφειράκη Νάουσας  με σκορ 66-57 και την επόμενη στον τελικό της Κούπα Κιλκίς 73-62.

Η ομάδα μας συνέχισε την προσπάθειά της στην β’ τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος που έγιναν στην πόλη των Σερρώναπό 15-17 Απριλίου χωρίς να καταφέρει να φτάσει στην πρόκριση στα τελικά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που έγιναν στο του Ηράκλειο Κρήτης.

Παρόλα αυτά ο τίτλος του πρωταθλητή Κ.Μακεδονίας που ήρθε στη πόλη μας μετά από 30 και πλέον χρόνια αποτελεί ξεχωριστή τιμή αν αναλογιστούμε  ότι ο Άθλος προσπέρασε ομάδες ιστορικές( Πιερικός, Φίλιππος Βέροιας,Εδεσσαϊκός) αλλά και πόλεις πληθυσμιακά πολύ μεγαλύτερες από την Αλεξάνδρεια (Βέροια, Κατερίνη, Κιλκίς, Νάουσα).

Το ρόστερ της ομάδας αποτελείτε από τους εξής αθλητές:

Αγγελοστογιάννης Τ,Μούτσα Α,Στάκταρης Ν,Μπρουζιώτης Κ,Τακουτής Π,Στυλίδης Π,Πολυμένης Χ,Σαμαράς Δ,Λαφαζανίδης Γ,Αναστασόπουλος Α,Φωτιάδης Γ,Αγγέλης Γ,Πουρλιοτόπουλος Χ.

ΑΝΔΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΡΟΣΤΕΡ ΣΤΗ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ!!!

Η ανδρική ομάδα που αποτελείτε κατά τα  από 8/12 από εφήβους και Παίδες που έχουν μεγάλο ενεργό χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια και με τους υπόλοιπους παίχτες να είναι νέοι άνδρες κατάφερε να εκπλήξει του πάντες και να διεκδικεί ως την τελευταία αγωνιστική των playoffsτην πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Ας μην ξεχνάμε ότι τερμάτισε πρώτη στον όμιλο της έχοντας μόλις μία ήττα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ενώ στα playoffήταν η μοναδική ομάδα που υποχρέωσε σε ήττα την πρωταθλήτρια Κούπα Κιλκίς.

Τελικά κατετάγη τρίτη πίσω από Κιλκίς και Πιερικό έχοντας όμως πολύ μεγάλες πιθανότητες ανόδου στη Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ κάτι που θα αποτελείτεράστια επιτυχία για το σύλλογο στα λίγα χρόνια από την ίδρυση του.

Το ρόστερ της ομάδας:

Αγγελοστογιάννης Τ., Γκεκόπουλος Κ, Σιτσάνης Μ, Κωστακίδης Θ, Τσαρούχας Δ, Στάκταρης Ν, Τακουτής Π, Τακουτής Γ, Στυλίδης Π, Μούτσα Α, Πολυμένης Χ, Μπρουζιώτης Κ, Χατζηλεμονιάς Μ.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ

Στις λεπτομέρειες δεν κέρδισε την πρόκριση της η παιδική ομάδα στην τελική φάση του Πρωταθλήματος Παίδων της ΕΚΑΣΚΕΜ.

Παρόλα αυτά τα παιδιά της επόμενης γενιάς του Άθλου έδειξαν αρκετά στοιχεία από το πλούσιο ταλέντο τους και με την δουλειά που θα ακολουθήσει και μια ενίσχυση που θα γίνει στο έμψυχο υλικό της ομάδας είναι βέβαιο ότι θα είναι πρωταγωνίστρια και για τα επόμενα χρόνια.

Την ομάδα αποτέλεσαν οι εξής αθλητές:

Αγγέλης Γ, Σαμαράς Δ, Στυλίδης Π, Πουρλιοτόπουλος Χ, Αναστασόπουλος Α, Φωτιάδης Γ, Μαυρίδης Λ, Τσιαπανίτης Α, Σαπουνόπουλος Θ, Ταρπατζής Κ, Γιοβαννόπουλος Θ, Προδρομιάδης Κ, Μάνι Λεόν, ΣέσιΜικέλ.

ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΜΙΝΙ: ΑΗΤΤΗΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ!!!

Μια ομάδα πραγματικό κόσμημα για το σύλλογο η ομάδα των 2009-2010 γεννηθέντων άφησε θετικότατες εντυπώσεις στο τουρνουά της ένωσης και έδωσε πολλές ελπίδες για μελλοντικές διακρίσεις.

Το ρόστερ της ομάδας αποτελούν οι εξής αθλητές:

Χαριτόπουλος Σ, Χατζόπουλος Δ, Τσαρούχας Ν, Σαμαράς Θ, Δάρλας Μ, Λαγούδης Στ, Αναστασόπουλος Α, Δεληδημήτρης Κ, Χόκια Ι, Πολυζόπουλος Γ, Παπαμιχαήλ Β, Σιγκούνας Θ, Πουρλιοτόπουλος Θ, Σαραντόπουλος Κ,Δελήπαλτας Χ,Κουλουρόπουλος Α.

ΟΜΑΔΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Η ομάδα κοριτσιών της Ακαδημίας Άθλος επέδειξε σταθερότητα και έβαλε τις βάσεις για να κάνει αισθητή την παρουσία της στα επόμενα χρόνια στα πρωταθλήματα της ένωσης.

Αρκετά από τα μέλη της έχουν ήδη την ετοιμότητα να ξεκινήσουν την αγωνιστική τους πορεία συνεπικουρούμενες και από νέα κορίτσια που θα τις πλαισιώσουν την νέα αγωνιστική χρονιά!!!

Η σύνθεση της ομάδας:

Σαμαρά Ε, Σιγκούνα Θ, Περτσιούνη Ν, Αμανατίδου Χ, Χατζίκου Ν, Χολέβα Ε, Σκρέτα Α, Σκρέτα Αμ, Νικολοπούλου Ε, Παγγούρα Α.

Φυσικά ακολουθούν τα τμήματα Ακαδημιών Τζούνιορ και Προτζούνιορ που στελεχώνονται από παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού σχολείου με στόχο την σωστή διδασκαλία των βασικών του αθλήματος, την απόκτηση αθλητικής νοοτροπίας ούτως ώστε να είναι η επόμενη φουρνιά καλαθοσφαιριστών του Άθλου.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από το αδιάσειστο στοιχείο των πολλών επιτυχιών της φετινής χρονιάς η Ακαδημία Άθλος οδεύει ολοταχώς στην πρώτη δεκαετία ζωής με το πρόγραμμα που ακολουθεί να δικαιώνει πλήρως τον τεχνικό της διευθυντήΒ.Αγγέλη και τους συνεργάτες του.

Εφησυχασμός φυσικά δεν υπάρχει με τους υπεύθυνους της Ακαδημίας Άθλος να προετοιμάζονται για μια επετειακή χρονιά γεμάτη εκπλήξεις και καινοτομίες!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *