ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η Power Book Girl

Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η Power Book Girl

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑ… ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!

Εκδόσεις: Διόπτρα

Συγγραφέας: Χριστίνα Κωνσταντουδάκη

Προτεινόμενη Ηλικία: 3+ Ετών

Ο Σταύρος ξεκινάει το σχολείο. Είναι παιδί εσωστρεφές και ντροπαλό. Χρειάζεται μία συμπαράσταση σ’ αυτή τη νέα αρχή. Την αγαπημένη του κουβέρτα! Γεμάτη πλανήτες και ένα μεγάλο ήλιο. Κρύβεται και τυλίγεται με την κουβέρτα, την έχει στην αγκαλιά του και νιώθει ήρεμος. Τα παιδιά τον προσεγγίζουν αλλά εκείνος νιώθει πως δεν μπορεί ακόμη να κάνει φίλους. Στην τάξη βλέπει ολοζώντανους πλανήτες που του κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Όμως τι θα γίνει όταν ο αέρας πάρει την κουβέρτα; Τι θα γίνει όταν η Αλεξάνδρα τον προσεγγίσει για να τον κάνει να αισθανθεί καλύτερα;

Μια τρυφερή ιστορία γεμάτη ουσιαστικά μηνύματα. Κοινωνικοποίηση, διαφορετικότητα, φιλία, νέα ξεκινήματα. Ζωηρή εικονογράφηση, απλό λεξιλόγιο αλλά και το θέμα που πραγματεύεται κάνει το βιβλίο να βοηθήσει τους μικρούς αναγνώστες στις πρώτες δύσκολες μέρες στο σχολείο! Κουβεντιάζετε με τα παιδιά για το νέο σχολείο και όσα θα μάθουν στο νέο του ταξίδι στο διάστημα!

Η βιβλιοπρόταση έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Διόπτρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *