ΑΘΛΗΤΙΚΑ posted by

Στο Παγκόσμιο Γκραν Πρι του tae kwon do με την Εθνική Ομάδα ο Κωνσταντίνος Χαμαλίδης

Στο Παγκόσμιο Γκραν Πρι του tae kwon do με την Εθνική Ομάδα ο Κωνσταντίνος Χαμαλίδης

Το δεύτερο Παγκόσμιο Γκραν Πρι του 2022 για το Ολυμπιακό ταεκβοντό θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, το διάστημα 2-4 Σεπτεμβρίου 2022, με την Ελλάδα να συμμετέχει με τρεις αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες, μετά από πρόσκληση της World Taekwondo, λόγω της θέσης που κατέχουν στην Παγκόσμια κατάταξη.

Οι 32 κορυφαίοι αθλητές/αθλήτριες του κόσμου από κάθε κατηγορία σωματικού βάρους, θα αναμετρηθούν σε ένα βαθμολογούμενο τουρνουά κατηγορίας G6, οι νικητές/νικήτριες του οποίου θα κατακτήσουν σημαντικούς βαθμούς ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».
Στο Palais des sports Marcel Cerdan, όπου θα φιλοξενηθούν οι αγώνες, θα βρεθούν οι Αποστόλης Τεληκωστόγλου (-80κ.), Διονύσιος Ραψομανίκης (-58κ.), Κωνσταντίνος Χαμαλίδης (-68κ.), Φαίδρα Καλτέκη (-57κ.), Φένια Τζέλη (-57κ.) και Νάσια Μητσοπούλου (-67κ.). Στο πλευρό των Ελλήνων αθλητών, βρίσκεται ο ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Ζηνέλης.
Από τους άνδρες, την καλύτερη κατάταξη στην Ολυμπιακή κατάταξη, κατέχει ο Τεληκωστόγλου που είναι 11ος (7ος στην Παγκόσμια), ενώ αντίστοιχα στις γυναίκες η Καλτέκη είναι 25η (14η στην Παγκόσμια).
Το πρόγραμμα:

Η 7η Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Φένια Τζέλη, η Φαίδρα Καλτέκτη αλλά και ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης του 2021 στη Σόφια, Διονύσης Ραψομανίκης, θ` αγωνιστούν την 1η ημέρα, ενώ την επομένη (Σάββατο), σειρά θα πάρουν η Νάσια Μητσοπούλου, ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του 2021, Κωνσταντίνος Χαμαλίδης, αλλά και ο «ασημένιος» πρωταθλητής κόσμου του 2019, Αποστόλης Τεληκωστόγλου.

Ο τελευταίος, στο Γκραν Πρι της Ρώμης, έγινε μόλις ο δεύτερος Έλληνας αθλητής του Ολυμπιακού ταεκβοντό που «μπαίνει» στην πεντάδα μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης, με την Μητσοπούλου να έχει κάνει… ποδαρικό το 2018 στη Μόσχα!

Καλή επιτυχία Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *