ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Μπαρτζώκας για την έναρξη των σχολείων: “Η εκπαίδευση είναι το γιατρικό της ψυχής, ο δεύτερος ήλιος μας!”

Μπαρτζώκας για την έναρξη των σχολείων: “Η εκπαίδευση είναι το γιατρικό της ψυχής, ο δεύτερος ήλιος μας!”

Μήνυμα Τάσου Μπαρτζώκα για τη σχολική χρονιά 2022-2023

Τα σχολεία του τόπου μας ανοίγουν ξανά και η φετινή χρονιά έχει ξεκινήσει πιο αισιόδοξα, από αυτές των τελευταίων δύο χρόνων. Είναι πολύ σημαντικό ότι η ελευθερία επιστρέφει στον χώρο, με τον οποίο συνδέεται στενότερα από κάθε άλλον, στο σχολείο.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που τόσο μας περιόρισαν, σιγά σιγά καταργούνται και ενώ κλείνει το κεφάλαιο της πανδημίας, οι πόρτες του σχολείου ανοίγουν ξανά, για να υποδεχτούν εκτός από τους μαθητές, τους γονείς, τους συνεργάτες, όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας αλλά και τις γιορτές, τις μικρές αλλά τόσο σημαντικές χαρές της ζωής.

Βέβαια, οι πόρτες της αγάπης και του νοιαξίματος των εκπαιδευτικών προς τους μαθητές τους δεν έκλεισαν ποτέ γιατί βρήκαν χώρο να περάσουν μέσα από τις οθόνες, ακόμα και με τις πιο αργές συνδέσεις, από τα μέηλ, από τα τηλεφωνήματα, από τις μάσκες λόγω της αστείρευτης θέλησης τους και τις υπερπροσπάθειες των παιδιών και των γονέων τους, που τα στήριξαν.

Όπως επίσης δεν έκλεισαν και τα παράθυρα των ιδεών από τους μαθητές, της φαντασίας, της γνώσης. Γιατί η μάθηση, παρά τα εμπόδια, βρίσκει πάντα διέξοδο, βρίσκει πάντα τρόπο γιατί είναι ο πιο ορμητικός χείμαρρος.

Φέτος όμως όλα μπορούν να είναι διαφορετικά. Όλα μπορούν να ανθίσουν και η φλόγα της εκπαίδευσης να είναι ακόμα δυνατότερη και πιο φωτεινή! Στο σχολικό περιβάλλον έχουν ενσωματωθεί πολλές καινοτομίες, αναθεωρημένα και σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα, πληρέστερη υλικοτεχνική υποδομή και περισσότερο εκπαιδευτικό προσωπικό. Εργαλεία πολύτιμα για να μετατρέψουν το σχολείο στην εύφορη γη, που θα καρποφορήσει από την αξιοποίηση των ικανοτήτων και των γνώσεων της σποράς των νέων μας.

Εύχομαι σε όλους καλή αρχή, καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, δίψα για μάθηση, παιχνίδι και κοινωνική συναναστροφή στα παιδιά μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *