ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής

Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής

Η τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 στις 8.30 π.μ. στο ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής. 

Παρουσία αρκετών γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Μετα το πέρας της τελετής ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Αντώνιος μετέφερε τις πνευματικές ευχές του ποιμενάρχη μας κ.κ. Παντελεήμωνος, για την νέα χρονιά.

Ακολούθησε το καλωσόρισμα της διευθύντριας του Λυκείου κ. Παπαποστόλου Γεωργίας η οποία είπε:

Αγαπητοί γονείς Αγαπητοί συνάδελφοι /σες Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες

Με τη θεία χάρη και τις ευλογίες της εκκλησίας που μόλις πήραμε, ξεκινούμε σήμερα τη νέα σχολική χρονιά. Ευχή και προσδοκία όλων μας είναι να κάνουμε καλή αρχή ώστε η νέα χρονιά να είναι Αποδοτική, Δημιουργική, Αποτελεσματική.

Αγαπητά μας παιδιά, Είναι ευκαιρία από σήμερα να βάλετε νέους στόχους. Tο σχολικό περιβάλλον θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε γνώσεις και δεξιότητες για να αναπτύξετε την προσωπικότητά σας και παράλληλα να καλλιεργήσετε το πνεύμα σας.

Στο χώρο του σχολείου, όπου ζουν και δρουν πολλοί άνθρωποι μαζί, πρέπει όλοι να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο ώστε η συνύπαρξή τους να μη δημιουργεί πρόβλημα σε κανένα. Ο σεβασμός των δικαιωμάτων και η αποδοχή της διαφορετικότητας του άλλου, πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα.

Αυτονόητος πρέπει να θεωρείται και ο σεβασμός στο χώρο και στην περιουσία του σχολείου καθώς και στο φυσικό περιβάλλον.

Εμείς οι καθηγητές σας δεσμευόμαστε να σας προσφέρουμε γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες, αλλά και να αναπτύξουμε την κριτική σας σκέψη, ώστε να μπορείτε να αντιμετωπίζετε μόνοι σας τα προβλήματα της καθημερινή σας ζωής. δεσμευόμαστε ακόμα να σας βοηθήσουμε ώστε στο πλαίσιο της πολυπολιτισμικής Ενωμένης Ευρώπης στην οποία καλείστε να ζήσετε, να διαφυλάξετε την ταυτότητά σας και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Τελειώνοντας θα ήθελα να καλωσορίσω τους μαθητές και τις μαθήτριες που έρχονται για πρώτη φορά στο Λύκειό μας, τα «πρωτάκια μας», και να τους διαβεβαιώσω ότι το σχολείο θα είναι η μεγάλη τους οικογένεια, μια ζεστή αγκαλιά που τους υποδέχεται με αγάπη, οι καθηγητές τους θα είναι οι δεύτεροι γονείς τους, έτοιμοι να τους συμπαρασταθούν στη δύσκολη ώρα και οι μαθητές των άλλων τάξεων θα είναι τα μεγαλύτερα αδέρφια τους.

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΓΕΛ ΠΛΑΤΕΟΣ- ΚΟΡΥΦΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση όλων των μαθητών για την λειτουργία του σχολείου και ιδιαίτερα η γνωριμία – ξενάγηση των μαθητών της Α τάξης.

Ευθύς αμέσως πραγματοποιήθηκε ο χωρισμός των τμημάτων και η διανομή των σχολικών βιβλίων.

Δείτε εικόνες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *