ΑΘΛΗΤΙΚΑ posted by

Εκπρόσωποι του “Εν Σώματι Υγιεί” στη λίστα της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ για τα σχολεία της Ημαθίας

Εκπρόσωποι του “Εν Σώματι Υγιεί” στη λίστα της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ για τα σχολεία της Ημαθίας

Για επισκέψεις στα σχολεία της περιοχής και ενημέρωση των μαθητών για τον Παραολυμπιακό Αθλητισμό με παρουσιάσεις και βιωματικές δράσεις.

Με το υπ΄αριθμ.109561/Δ5/09-09-22 έγγραφο του, το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων ενημέρωσε όλα τα σχολεία της επικράτειας με τις λίστες εγκεκριμένων ατόμων με άδεια εισόδου για επισκέψεις στις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το Σχολικό Έτος 2022-2023. Πρόκειται για διαπιστευμένα άτομα ανά άθλημα και Ομοσπονδία που έχουν την ιδιότητα του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής του Πιστοποιημένου Προπονητή ή του Διακεκριμένου Αθλητή για να μπορούν να πηγαίνουν στις σχολικές μονάδες, εφόσον τους προσκαλέσουν, για να μιλήσουν στους μαθητές για το άθλημα ή τα αθλήματα που πρεσβεύουν.

Στη λίστα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, η οποία αριθμεί φέτος 87 άτομα, βρίσκονται για πρώτη φορά τρεις εκπρόσωποι του “Εν Σώματι Υγιεί” Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας, ο κ. Καραϊωσήφ Αλέξανδρος, Εκπαιδευτικός Φ.Α και Πιστοποιημένος Προπονητής ΑμεΑ, η κ. Αλεξάνδρου Κλαίρη, επίσης Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Προπονήτρια ΑμεΑ και Guide Runner Τυφλών Αθλητών, καθώς και ο Πετράκης Κωνσταντίνος, Διακεκριμένος Αθλητής στο άθλημα της Παρα Χιονοσανίδας (ParaSnowBoard), συμμετέχων στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2018 στη Νότια Κορέα και του 2022 στο Πεκίνο.

  • Ενδεικτικοί Άξονες περιεχομένου για την ενημέρωση των μαθητών/τριων σχετικά με τα Παραολυμπιακά Αθλήματα που καλλιεργεί η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ:
  • Αναφορά στην ιστορία των παραολυμπιακών αθλημάτων
  • Πληροφορίες αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής και τους κανονισμούς
  • Βιωματική προσέγγιση
  • Παιγνιώδεις Δραστηριότητες Προσομοίωσης (Προαιρετικά)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο του “Εν Σώματι Υγιεί” 6976591081 και στο email [email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *