ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Πως να αποφύγετε τις κλοπές των ενοικιαζόμενων οχημάτων

Πως να αποφύγετε τις κλοπές των ενοικιαζόμενων οχημάτων

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συχνά όσοι δραστηριοποιούνται στις rent a car επιχειρήσεις είναι οι κλοπές των οχημάτων του στόλου τους.

Οι κλέφτες σε τουριστικές περιοχές γνωρίζουν, ότι τα ενοικιαζόμενα οχήματα είναι γεμάτα κάμερες και άλλες πολύτιμες φορητές συσκευές, όπως tablets και υπολογιστές, και αν σταθούν τυχεροί μπορεί να βρουν και κοσμήματα στις αποσκευές. Ακόμη και όταν οι τουρίστες κλειδώνουν τα πολύτιμα αγαθά τους στο πορτ μπαγκάζ, όπου θεωρητικά δεν είναι σε κοινή θέα και άρα δεν αποτελούν πειρασμό για τους περαστικούς, υπάρχουν κι εκείνοι που σπάζουν τα παράθυρα, τρυπούν τις κλειδαριές και παραβιάζουν το πορτ μπαγκάζ για να πάρουν ότι προλάβουν και ό,τι μπορούν να φτάσουν.

Είναι χαρακτηριστικό πως κάτοικοι του Μπάρι, όταν ακούν για κλοπές οχημάτων φορτωμένων με βαλίτσες και παρακαρισμένων κοντά στο λιμάνι, λένε μεταξύ τους: «Και τι περίμενε, ότι θα συνέβαινε;». Λοιπόν για να μην ανήκετε κι εσείς σε μια από αυτές τις κατηγορίες, ακολουθούν κάποιες συμβουλές για το πώς να αποφύγετε τις διαρρήξεις και τις κλοπές.

Rent a car Athens: Πως να αποφύγετε τις διαρρήξεις

Σε κάποιες περιοχές έχει γίνει τόσο έντονο το πρόβλημα, που οι αρχές έχουν τοποθετήσει προειδοποιητικές πινακίδες, ώστε οι οδηγοί και οι συνεπιβάτες να μην αφήνουν τίποτα εντός του οχήματος. Πέραν αυτού του κανόνα υπάρχουν και μερικές συμβουλές, που ακολουθώντας τους όταν επιλέγετε rent a car Athens για τις μετακινήσεις σας, μπορείτε να σώσετε τα υπάρχοντά σας.

1)Καθώς πηγαίνετε σε έναν χώρο για να σταθμεύσετε και σε κάποιο σημείο δείτε σπασμένα γυαλιά, φύγετε. Πιθανότατα κλέφτες έσπασαν στο σημείο αυτό, το τζάμι άλλου αυτοκινήτου. Ψάξτε για άλλο πάρκινγκ.

2)Όταν παρκάρετε αφήστε το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου ή άλλες θήκες ανοιχτές για να δείξετε στους κλέφτες, ότι είναι άδειες. Αν οι κλέφτες δουν, ότι δεν υπάρχει κάτι να κλέψουν, θα προχωρήσουν στο επόμενο όχημα.

3)Αφαιρέστε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό εξάρτημα, όταν σταθμεύετε. Τα καλώδια φορτιστών ή οι θήκες είναι όλα δώρα για τους κλέφτες, που έστω και μικρή έχουν κάποια αξία, εάν πωληθούν. Αυτό είναι ικανό κίνητρο για τους κλέφτες.

4)Πάντα να κλειδώνετε τις πόρτες και να κλείνετε τα παράθυρα και την ηλιοροφή εντελώς. Το να υπομείνετε τη ζέστη για λίγο είναι πολύ καλύτερη επιλογή από το να διαχειριστείτε το χάος από μια διάρρηξη του οχήματός σας.

5)Αν πρέπει οπωσδήποτε να αφήσετε κάτι στο όχημά σας, κρύψτε πολύ καλά κάτω από το κάθισμα, το πατάκι του αυτοκινήτου και παρεμφερείς θέσεις. Προσοχή! Η κάλυψη των αντικειμένων με κουβέρτα πλέον δε λειτουργεί. Οι κλέφτες απλώς θα σπάσουν το παράθυρο για να δουν τι υπάρχει κρυμμένο.

Rent a car Athens airport: Πως να αποφύγετε τις κλοπές

Το ενοικιαζόμενα οχήματα είναι πειρασμός για τους κλέφτες. Υπάρχουν ορισμένοι θρασείς μάλιστα που ληστεύουν το όχημα παρουσία του οδηγού. Όποια κι αν είναι η συνθήκη μπορείτε να αποφύγετε τις κλοπές ακόμη και όταν ενοικιάζετε όχημα μέσω μιας υπηρεσίας rent a car Athens airport κατά την εφαρμόζοντας τα παρακάτω:

1)Αποφύγετε τα κάμπριο αυτοκίνητα. Όσο δελεαστικό κι αν είναι να ανεμίζουν τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού κι ένα γλυκό αεράκι να χαϊδεύει την επιδερμίδα σας, άλλο τόσο σοκαριστικό είναι να σας κλέβουν όσο περιμένετε σε ένα φανάρι. Έχει συμβεί σε πολλούς να αρπάζουν τις γυναικείες τσάντες, τις αποσκευές, τα laptop και άλλα με αυτόν ακριβώς τον τρόπο.

2)Ενοικιάστε όχημα με κλιματισμό ή αν διαθέτει προτιμήστε τη χρήση του κλιματιστικού αντί του φρέσκου αέρα. Αυτό σημαίνει, ότι θα οδηγείτε με κλειστά παράθυρα. Μην ξεχνάτε, ότι αρκετοί επιχειρούν να αρπάξουν, ότι φτάνει το χέρι τους, ακόμη και όταν το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει.

3)Κλειδώστε τις πόρτες και όταν οδηγείτε. Και πάλι υπάρχουν κλέφτες, που επιχειρούν να αρπάξουν ό,τι βρουν πάνω στα καθίσματα, όσο προσπαθείτε να παρακάρετε ή επιχειρείτε να πάρετε μια στροφή.

Ενημερωθείτε για την ασφαλιστική σας κάλυψη

Ό,τι κι αν κάνετε ορισμένα πράγματα ίσως είναι αναπόφευκτο να συμβούν. Σαν ταξιδιώτης με ασφαλιστική κάλυψη είναι σημαντικό να θυμάστε κάποια πράγματα για να είστε εξασφαλισμένοι, σε περίπτωση που τα πράγματά σας κλαπούν:

1)Ασφάλιση αποσκευών: Σας αποζημιώνει για την αξία των κλεμμένων αποσκευών (μέχρι το όριο που επιτρέπει η πολιτική της εταιρείας) αλλά και για οποιαδήποτε συνέπεια μπορεί να είχε η κλοπή καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Αν τα αντικείμενά σας εκλάπησαν από το ενοικιαζόμενο όχημα, θα λάβετε κάποια χρήματα ως αποζημίωση για να τα αντικαταστήσετε. Να θυμάστε παρόλα αυτά, ότι η ασφάλιση αυτή έχει όρια.

2)Ασφάλιση για ατύχημα: Σας αποζημιώνει βάσει του ορίου της πολιτικής της εταιρείας, για το κόστος της επισκευής αν το όχημά σας διερρήχθη. Δεν καλύπτει αντικείμενα εντός του οχήματος.

Ιδανικά πριν καταφύγετε στις car rental υπηρεσίες για τις διακοπές σας ενημερωθείτε διεξοδικά για τις ασφαλίσεις, ώστε να είστε εξασφαλισμένοι οτιδήποτε κι αν συμβεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *