ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

“Από…χαιρετισμός στον καθηγητή της καρδιάς μας”

“Από…χαιρετισμός στον καθηγητή της καρδιάς μας”

Γράφει η Φλώρα Γώτη

Αγαπημένε μου κ. καθηγητά,

Συγχωρέστε με , αλλά έτσι απαντούσα στις τηλεφωνικές κλήσεις, βλέποντας το όνομά σας. Την τελευταία φορά όμως, δεν άκουσα τη δική σας φωνή, αλλά της πολυαγαπημένης σας συζύγου, της κ. Λίτσας που μου είπε το θλιβερό μαντάτο. Είναι απερίγραπτο το πώς ένιωσα. Σαν να χάθηκε ένα κομμάτι της μαθητικής ζωής, ταυτισμένο με τη δική σας συμβολή. Ένας καθηγητής που με τη σοφία και την αγάπη,  μας καθοδηγούσε στη ζωή.

Τελευταία μας συνάντηση από κοντά, το 2019. Δεν αρνηθήκατε να έρθετε στη γιορτή των 40 χρόνων από την αποφοίτησή μας. «Αν και είμαι μεγάλος…» μου λέγατε. Όμως η ζωντάνια στη φωνή σας , το πραγματικό ενδιαφέρον, όχι μόνο για τους μαθητές σας, αλλά και για όλα τα μέλη της μετέπειτα οικογένειάς μας, ορίζει τον κ. Σαχινίδη, τον αγαπημένο μας  καθηγητή.

Θα μου λείψετε κ. Θόδωρε, όπως θέλατε να σας αποκαλώ. Είμαι βέβαιη ότι θα λείψετε πολύ από την οικογένειά σας. Από την κ. Λίτσα,  που όπως συχνά λέγατε,  σας κρατούσε με τη φροντίδα της στη ζωή. Από τα παιδιά σας, που με τόση αγάπη μιλούσατε γι΄ αυτά.

Έχετε αφήσει το δικό σας ανεξίτηλο στίγμα στο Γυμνάσιο Θηλέων Αλεξάνδρειας ως καθηγητής, αλλά κυρίως ως άνθρωπος.

Έστω και τώρα, μέρες μετά το μεγάλο ταξίδι…

Καλή Ανάπαυση στη γη που σας φιλοξενεί και που με τόση αγάπη μιλούσατε,  τη Θάσο.

Ευχαριστούμε που μας μάθατε κυρίως την καλοσύνη και την ανθρωπιά, αξίες που σήμερα φοβάμαι πως δεν διδάσκονται.

Η ζαβολιάρα-όπως με αποκαλούσατε- μαθήτριά σας

Φλώρα Γώτη

8 Comments

  • Καλο παραδεισο κυριε καθηγητα.εκανα ζαβολιες πολλες στο μαθημα αλλα παντα λεγατε τα καλυτερα.σας ευχαριστω για οσα μου διδαξατε

  • Ένας από τους πιο αγαπητούς καθηγητές με την χαρακτηριστική φράση καλά μου κοριτσάκια. Καλη ανάπαυση.

  • Και έλεγα, γιατί φέτος ο γλυκός μου καθηγητής δεν μου ευχήθηκε Καλή σχολική χρονιά, όπως ανελλιπώς συνήθιζε κάθε χρόνο . Πόσο λυπάμαι.Καλό Παράδεισο αγαπημένε μου καθηγητά.

  • Καλό παράδεισο. Συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια. Η πιο γλυκιά ανάμνηση των λυκειακών μου χρόνων. Οι λέξεις δεν φτάνουν για να περιγράψεις αυτό τον Άνθρωπο.

  • Καλό παράδεισο στον ποιο ΚΑΛΟΚΑΡΔΟ ΚΑΘΗΓΗΓΗΤΗ ΜΑΣ.

  • Ευχαριστώ πολύ κυρίες μου για τα καλά σας σχόλια στην μνήμη του συζύγου μου! Πάντα με αγάπη μιλούσε για τα παιδιά του, όπως έλεγε , όταν αναφερόταν σε σας. Σας ευχαριστήσω

    • Ψυχουλα ψυχουλα ο σύζυγος σας κυρία μου,ενας από τους αγαπημένους μου καθηγητας,παντα με τον καλό λόγο,παραδεισος ο λόγος του και εκεί βρίσκεται .υποκλίνομαι και σας ευχαριστώ

  • Βαθιά Υπόκλιση!!!!!
    Στο συνάδελφο και σε σάς που τον μνημονεύετε

    Σκουρόγλου Κωνσταντίνος

    Μαθηματικός και Πληροφορικός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *