ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Τέλος χρόνου αναμονής για Power Pass: Το νέο μήνυμα της πληρωμής

Τέλος χρόνου αναμονής για Power Pass: Το νέο μήνυμα της πληρωμής

Με σχεδόν έναν μήνα καθυστέρηση, πληρώνεται εντός της ημέρας το νέο Power Pass που είχε ανακοινωθεί και αφορά τους λογαριασμούς του Ιουνίου.

Το υπουργείο Οικονομικών είχε τοποθετήσει επισήμως την καταβολή του στο τέλος Αυγούστου ή -το αργότερο- στις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, όμως αυτό τελικά δεν ήταν δυνατό.

Ήδη, όσοι μπουν με τους προσωπικούς τους κωδικούς Taxisnet στο vouchers.gov.gr (ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ), θα δουν ότι έχει αλλάξει το μήνυμα σε «Προς επεξεργασία από το τραπεζικό ίδρυμα». Αυτό σημαίνει πως η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ και τώρα αναμένονται πια οι τράπεζες να κάνουν την πληρωμή.

Όσοι δεν έχουν άμεση δυνατότητα πρόσβασης στον λογαριασμό τους, θα καταλάβουν ότι τα χρήματα μπήκαν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Το επόμενο μήνυμα είναι το «Εγκριθείσα», που σημαίνει ότι το σύστημα έχει λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμή.

Στην ανάλυση της εκκαθάρισης θα δείτε αναλυτικά την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού σας και το επίδομα ρεύματος που σας αναλογεί.

Επομένως, αν δεν δείτε κάποιον λογαριασμό στην ανάλυση, είναι πιθανό να μην έχει αποσταλεί από τον πάροχο, επειδή είναι λογαριασμός σταθερού τιμολογίου. Οι λογαριασμοί σταθερού τιμολογίου που έχουν αποσταλεί, έχουν την ένδειξη «Σταθερό Τιμολόγιο».

Γιατί καθυστέρησε η πληρωμή του Power Pass

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικαιολογία για την τεράστια αναμονή αποδίδεται στο ότι ένας από τους παρόχους ρεύματος δεν είχε δώσει τα στοιχεία των πελατών για να μπορέσουν να ενσωματωθούν στην πλατφόρμα. Υπενθυμίζεται ότι επιδοτούνται μόνο λογαριασμοί κυμαινόμενων τιμολογίων.

Ποιοι μένουν εκτός πληρωμής

Αρχικά, σημειώνεται πως για το Power Pass των λογαριασμών Ιουνίου δεν χρειάστηκε καμία νέα ενέργεια ή αίτηση από τους δικαιούχους. Τα στοιχεία για τους λογαριασμούς ελήφθησαν από τους παρόχους ενέργειας, επανυπολογίστηκε το σύνολο της κρατικής ενίσχυσης και δόθηκε εντολή να πληρωθεί το νέο ποσό. Το συνολικό ποσό της έκτακτης οικονομικής βοήθειας που δόθηκε για το Power Pass ήταν περίπου 260 εκατ. ευρώ. Επειδή δεσμεύτηκαν συνολικά 280 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος, αλλά και γιατί ορισμένοι καταναλωτές έλαβαν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς τον Ιούνιο, η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει επιπλέον ενίσχυση.

Έτσι, όσοι δεν πήραν χρήματα ούτε στον πρώτο γύρο του επιδόματος για το ρεύμα, δεν θα λάβουν ούτε αυτή τη φορά. Δεν υπάρχει εξάλλου καμία πρόβλεψη για τη διόρθωση τυχόν λαθών που έγιναν, με αποτέλεσμα ακόμα και καταναλωτές που είναι δικαιούχοι να μην μπορούν να εισπράξουν το Power Pass.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *