ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Ειδικό Σχολείο Αλεξάνδρειας: «Ενός καλού μύρια έπονται» (φώτο)

Ειδικό Σχολείο Αλεξάνδρειας: «Ενός καλού μύρια έπονται» (φώτο)

Παραφράζοντας το αρχαίο γνωμικό του Σοφοκλή  «Ενός κακού μύρια έπονται» εμείς οι μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού  Σχολείου – Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας   βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε το «Ενός καλού μύρια έπονται»  , δηλαδή το ένα καλό φέρνει πολλά καλά.

Έτσι, μετά  τη διαπίστωση ότι «ΥΠΑΡΧΕΙ  ΕΛΠΙΣ », ότι «ΥΠΑΡΧΕΙ  ΘΕΙΑ ΒΟΥΛΗΣΗ» τώρα πρέπει να πούμε και να εκφράσουμε ότι «ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».

Η  Αλληλεγγύη είναι μια αγαπημένη έκφραση στο σχολείο μας, την πιστεύουμε και την υποστηρίζουμε , προσπαθώντας   να  είμαστε αλληλέγγυοι προς όλες τις κατευθύνσεις  πιστεύοντας  ότι  η Αλληλεγγύη στη σημερινή εποχή είναι ότι καλύτερο για να εμπνεύσει αισιοδοξία  και ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο. Είναι αποδεκτό και γνωστό ότι η αλληλεγγύη είναι η πιο γνήσια  μορφή έκφρασης της  ανθρώπινης υπόστασης, καθώς αποτελεί την απόδειξη της υλικής, ψυχικής και πνευματικής ενότητας, συνεργασίας και συμπαράστασης μεταξύ των ανθρώπων, πέρα από φυλετικές, θρησκευτικές, οικονομικές, πολιτικές ή άλλες διαφορές.

Ευχαριστούμε  τον  Μπάμπη  και την  Ελένη  Πλατσά ιδιοκτήτες του καταστήματος ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ –ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΕΙΔΗ  στην Αλεξάνδρεια  για την προσφορά ενός πρωινού στους μαθητές και στις μαθήτριες μας, που τους έδωσε τη δυνατότητα να χαρούν το πρωινό φαγητό και τους χυμούς αλλά και να περπατήσουν στην πόλη , να πάνε στο Αναψυκτήριο στο κολυμβητήριο και στη συνέχεια να παίξουν στη νέα, όμορφη και λειτουργική παιδική χαρά που έχει στήσει ο Δήμος μας κάνοντας έτσι το πρωϊνό τους πολύ ουσιαστικό και ευχάριστο.

Ευχαριστούμε τον κ. Τάκη Νίκο και την κα  Χαριτάκη Ρούλα υπεύθυνοι   του  Κέντρου  Δια Βίου Μάθησης  RAM computer   που λειτουργεί στην Αλεξάνδρεια ,για τη δωρεά δύο ηλεκτρονικών υπολογιστών για τις ανάγκες των μαθητών μας, σημαντικό εργαλείο στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία στην τάξη. Ο κ. Τάκης Νίκος. και η κα Χαριτάκη Ρούλα  έχουν δείξει και στο παρελθόν την ευαισθησία τους για τη διαφορετικότητα αλλά και την αγάπη τους για τους μαθητές/ μαθήτριες μας και τη δείχνουν με πολλούς και ποικίλους τρόπους.

Ευχαριστούμε τον κ. Κώστα Ναλμπάντη  Γεωπόνο ιδιοκτήτης  Green Center για την προσφορά στο σχολείο μας, λουλούδια και φυτά. Η χορηγία του αυτή έδωσε στους μαθητές και μαθήτριες μας τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τα φυτά και στη συνέχεια  με τη γη φυτεύοντας τα λουλούδια  για να ομορφύνουν το νέο κτήριο το οποίο έχει νοικιαστεί για τις ανάγκες του σχολείου  αναλαμβάνοντας συγχρόνως με τη στήριξη των εκπαιδευτικών να ποτίζουν τα φυτά και να χαίρονται που θα τα βλέπουν να  μεγαλώνουν.

Ευχαριστούμε την οικογένεια της κ. Έλσας Γιαννοπούλου ιδιοκτήτρια Φροντιστηρίου Ξένων Γλωσσών  για την κάλυψη των εξόδων του λεωφορείου για την ημερήσια εκδρομή του σχολείου μας στην Κατερίνη – Δίον. Στις δύσκολες οικονομικές στιγμές που περνάνε όλες οι ελληνικές οικογένειες, η βοήθεια της οικογένειας Γιαννοπούλου είναι πολύ σημαντική για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *