ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Ο Μπαρτζώκας έφερε στη Βουλή το ζήτημα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ Ημαθίας

Ο Μπαρτζώκας έφερε στη Βουλή το ζήτημα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ Ημαθίας

Με ζητήματα ζωής και θανάτου δεν παίζουμε!

Στη Βουλή φέρνει το ζήτημα της έλλειψης διασωστικού και διοικητικού προσωπικού του ΕΚΑΒ Ημαθίας, αλλά και της ανεπαρκούς κατανομής των διασωστικών δυνάμεων στην Αλεξάνδρεια και τη Νάουσα, αιτούμενος ενημέρωση, αλλά πρωτίστως άμεσες ενέργειες για την ανατροπή αυτής της ντροπιαστικής κατάστασης.

Ο Βουλευτής επισυνάπτει στην αναφορά του και το σχετικό Υπόμνημα του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ημαθίας, η «ΠΡΟΟΔΟΣ», το οποίο και στοιχειοθετεί την υφιστάμενη, ανεπίτρεπτη κατάσταση. Μάλιστα το σχετικό έγγραφο έχει επιδοθεί και στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο Υπόμνημα, ο τομέας του ΕΚΑΒ Ημαθίας δεν δύναται να καλύψει με επάρκεια το νομό όλο τον χρόνο, αφενός λόγω των αδειοδοτήσεων του προσωπικού. Αφετέρου υπάρχουν και οι συνταξιοδοτήσεις προσωπικού που δεν αναπληρώνονται, ώστε να υπάρχει η επιχειρησιακή ετοιμότητα του διασωστικού μηχανισμού.

Αποτέλεσμα των σοβαρών ελλείψεων είναι να μην τηρούνται τα πρωτόκολλα, επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας. Οι εκπρόσωποι του Σωματείου ΠΡΟΟΔΟΣ εκθέτουν τα δεδομένα της υφιστάμενης πραγματικότητας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας δηλώνει επί του θέματος «Είναι ανεπίτρεπτο να μένει η Πολιτεία άπραγη μπροστά σε ζητήματα ζωής και θανάτου. Η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ Ημαθίας είναι ντροπή για τον τόπο μας, ντροπή για τους συμπολίτες μας. Καμία έκπτωση δεν επιτρέπεται απέναντι στην ανθρώπινη ζωή και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αιτούμαι άμεσες ενέργειες για να αλλάξει αυτή η κατάσταση».

2 Comments

  • Όταν γίνει κυβέρνηση θα το λύσει το θέμα….. Ίσως και όταν η Αλεξάνδρεια αποκτήσει τη υφυπουργό να λυθεί το θέμα…..

    • Χαχαχα οντωυ… θέλουν άλλα τέσσερα χρόνια… δεν προκαμαν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *