ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ posted by

Ποιους δρόμους κλείνει η αστυνομία στη Μελίκη την Πέμπτη για τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού

Ποιους δρόμους κλείνει η αστυνομία στη Μελίκη την Πέμπτη για τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ανακοινώθηκε:

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού, στα πλαίσια, πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Δημοτική Κοινότητα Μελίκης, κατά τη διάρκεια εορτασμού του καρναβαλιού «Μελικιώτικο Καρναβάλι 2023», αποφασίζουμε:

Άρθρο 1ο

Α. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας, της στάσης και στάθμευσης όπου αυτή επιτρέπεται, παντός είδους οχημάτων, την Πέμπτη 23-02-2023 και κατά τις ώρες 18:00΄ έως 23:00΄, ως κατωτέρω:

  1. στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας Κυψέλης  (οδός Κεντρικής), από  τη συμβολή  της με την οδό Σμύρνης έως τη συμβολή της με την οδό Τσιπροπούλου.
  2. στις οδούς Αμαλίας και Βασιλέως Παύλου.

Β. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας, της στάσης και στάθμευσης όπου αυτή επιτρέπεται, παντός είδους οχημάτων, την Καθαρά Δευτέρα 27-02-2023 και κατά τις ώρες από 10:00΄ έως τη δύση του ηλίου, ως κατωτέρω :

  1. στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας Κυψέλης (οδός Κεντρικής), από τη συμβολή της με την οδό Σμύρνης έως τη συμβολή της με την οδό Τσιπροπούλου.
  2. στις οδούς Αμαλίας και Βασιλέως Παύλου.
  3. στην Επαρχιακή Οδό Μελίκης – Νεοκάστρου, από τη συμβολή της με την οδό Αγίου Νικολάου έως τη συμβολή της με την οδό Κεντρικής.
  4. στην οδό Φιλίππου, από τη συμβολή της με την οδό Κεντρικής έως τη συμβολή της με την οδό Κέννεντυ.
  5. στην οδό Σ. Περτσιούνη, από τη συμβολή της με την οδό Κεντρικής έως τη συμβολή της με την οδό Φιλίππου και

Άρθρο 2ο

Α. Οι ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με μέριμνα της διοργανώτριας αρχής, ήτοι Δημοτική Κοινότητα Μελίκης, υπό την ευθύνη και επίβλεψη του Δήμου Αλεξάνδρειας, καθώς επίσης και τα μέτρα ασφάλειας που θα εφαρμόζονται, θα είναι σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (ΔΜΕΟ/Ο/613/16-02-2011, ΦΕΚ 905, τ.Β΄ 20-05-2011).

Β. Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η κίνηση των οχημάτων θα πραγματοποιείται από παρακαμπτήριες οδούς, ως εξής:

  1. τα οχήματα με κατεύθυνση από Επαρχιακή οδό Αγκαθιάς – Κυψέλης προς την πόλη της Βέροιας και αντίστροφα, θα εκτρέπονται μέσω της οδού Τσιπροπούλου.
  2. τα οχήματα  με  κατεύθυνση  από  τη  Βεργίνα  προς  την                 Επαρχιακή οδό Αγκαθιάς – Κυψέλης και αντίστροφα, θα εκτρέπονται μέσω των οδών Σμύρνης και Τσιπροπούλου.
  3. τα οχήματα με κατεύθυνση προς την Κοινότητα Νεοκάστρου και αντίστροφα, θα εκτρέπονται μέσω των οδών Δωδεκανήσου και Αγίου Νικολάου.

Γ. Τ.Τ. Βέροιας εξουσιοδοτείται για τη λήψη πρόσθετων μέτρων κυκλοφοριακής ασφάλειας, εφόσον απαιτηθεί.

Δ. Από τις παραπάνω απαγορεύσεις, εξαιρούνται τα ασθενοφόρα, τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η διέλευση των οποίων θα επιτρέπεται, σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης.

Άρθρο 3ο

Οι παραβάτες της απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 4, 5, 52, 103, 104 και 105 του Ν.2696/1999 (Α-57) «Περί Κυρώσεως  του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Άρθρο 4ο

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει με την δημοσίευσή της, σύμφωνα με το αρθ. 109 του Κ.Ο.Κ., την ανάρτησή της στο διαδίκτυο σύμφωνα με το Άρθρο 4 του Ν.3861/2010 και την τοποθέτηση της σχετικής σήμανσης, τα δε οριζόμενα από αυτή μέτρα ισχύουν από την τοποθέτηση των σχετικών πινακίδων σήμανσης, εκτός εάν κατά το χρόνο ισχύς των παραπάνω μέτρων, η κυκλοφορία ρυθμίζεται με τροχονόμους.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Γεώργιος ΑΔΑΜΙΔΗΣ

Ταξίαρχος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *