ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

“Ακούω τα συναισθήματά μου, μπαίνω στη θέση του άλλου” στο Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου

“Ακούω τα συναισθήματά μου, μπαίνω στη θέση του άλλου” στο Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου

Βιωματικό εργαστήριο υλοποίησε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 στο Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου.

Από τον δήμο Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε:

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά» του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας της Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού μετά από πρόσκληση του Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου, διοργάνωσαν και υλοποίησαν την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023, το βιωματικό εργαστήριο με τίτλο : «Ακούω τα συναισθήματά μου, μπαίνω στη θέση του άλλου, συνεργάζομαι και επικοινωνώ».

Στο εργαστήριο συμμετείχαν οι μαθητές της Ε και ΣΤ τάξης, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, παρουσία του Άξελ, του σκύλου εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης, εγκεκριμένου από το ΥΠΑΙΘ για εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής.

Η δράση υλοποιήθηκε από τις ψυχολόγους του «Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά», κες Παπαδοπούλου Δέσποινα & Τασσιοπούλου Μαρίκα και είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που σχετίζονται με την επικοινωνία, τη συνεργασία και την ενσυναίσθηση με  τη χρήση βιωματικών δραστηριοτήτων και προβολής βίντεο.

Υπενθυμίζεται πως το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά» εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», άξονας προτεραιότητας 9Β: «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΤ» και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *