ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Απόστολος Βεσυρόπουλος: “70 ευρώ το στρέμμα η αποζημίωση για τους παραγωγούς”

Απόστολος Βεσυρόπουλος: “70 ευρώ το στρέμμα η αποζημίωση για τους παραγωγούς”

Κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 στο γραφείο του Αν. Υπουργού Οικονομικών κ. Σκυλακάκη Θεόδωρου, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεωργαντά Γεώργιο και τον Υφυπουργό Οικονομικών και βουλευτή Ημαθίας κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο, προωθήθηκε από το ΥΠΑΑΤ στο Υπουργείο Οικονομικών αίτημα αποζημίωσης μέσω DE MINIMIS σε ροδάκινα (επιτραπέζια & μεταποίησης), βερίκοκα και νεκταρίνια.

Όπως ενημερώνει ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, η αποζημίωση ανέρχεται σε 70 ευρώ/στρέμμα, αφορά όλους τους παραγωγούς που δεν έλαβαν αντίστοιχη αποζημίωση και αφορά 246.315 παραγωγικά στρέμματα.

Παράλληλα στο ίδιο αίτημα περιλαμβάνεται δέσμευση ποσού για αποζημίωση λόγω βροχοπτώσεων του καλοκαιριού για συγκεκριμένες καλλιέργειες, ως εξής:
✔️ 80 ευρώ ανά στρέμμα για επιτραπέζια ροδάκινα, βερίκοκα και νεκταρίνια και
✔️ 65 ευρώ ανά στρέμμα για ροδάκινα μεταποίησης.

Το 2ο μέτρο αφορά 177.141 παραγωγικά στρέμματα. Όσοι παραγωγοί είναι δικαιούχοι και των 2 μέτρων θα λάβουν συνολικά 150 (70+80) ευρώ ανά στρέμμα για τα επιτραπέζια ροδάκινα, τα βερίκοκα και τα νεκταρίνια και 135 (70+65) ευρώ ανά στρέμμα για τα ροδάκινα μεταποίησης.

Όπως τονίζει ο κ. Βεσυρόπουλος, επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι παραμένουμε στο πλευρό των αγροτών, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο ώστε να στηριχθούν όσοι πλήττονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *