ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Με ενδιαφέρουσα δράση τίμησε τη Διεθνή Ημέρα Γυναικών το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αλεξάνδρειας

Με ενδιαφέρουσα δράση τίμησε τη Διεθνή Ημέρα Γυναικών το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αλεξάνδρειας

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Γυναικών (8 Μαρτίου) (UNESCO, O.H.E.), το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αλεξάνδρειας υλοποίησε τη δράση «Μορφές Ανισότητας σε Βάρος των Γυναικών στον Επαγγελματικό Τομέα».

Από το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε:

Μέσω της δράσης «Μορφές Ανισότητας σε Βάρος των Γυναικών στον Επαγγελματικό Τομέα», δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εντοπίσουν και να εμβαθύνουν σε πτυχές της ανισότητας που πλήττουν τα εργασιακά δικαιώματα των γυναικών, τα ατομικά τους δικαιώματα αλλά και σε πρακτικό και άμεσο επίπεδο,  την ικανότητα βιοπορισμού τους.

Οι ανισότητες στο χώρο εργασίας συνδέονται άρρηκτα με όλες τις πλευρές του βίου των γυναικών και πολύ συχνά αυτές οι εξωτερικές πιέσεις, διαιωνίζονται και αναπαράγονται και καταλήγουν να γίνονται μια ενδογενής παθογένεια που αφορά, στιγματίζει και καταδικάζει κατ’ επέκταση και ολόκληρη την κοινωνία. Πρωτίστως όμως, λειτουργεί επιζήμια για το σύνολο των γυναικών, καθώς υποσκάπτει την ανεξαρτησία και την ελευθερία τους.

Αυτούς τους μηχανισμούς προκατάληψης, πίεσης και εγκλωβισμού των γυναικών ανέδειξε η εν λόγω δράση. Το επάγγελμα και η εργασία των γυναικών μπορεί να αποτελέσει μια μόνο όψη και μόνο ένα πεδίο εφαρμογής των ανισοτήτων, είναι όμως ικανό να φέρει στην επιφάνεια κάθε υποβιβασμό και απαξίωση σε βάρος των γυναικών.

Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση και η αφύπνιση σε ζητήματα ισότητας και εν γένει δικαιωμάτων.

Σε ένα κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα και δίνει εξαιρετική έμφαση στα δικαιώματα και τις ορθές πολιτικές πρακτικές, ήταν αναγκαίο να κατανοηθούν και να καλλιεργηθούν τα αυτονόητα δικαιώματα των γυναικών στην εργασία και την ισότητα.

Η δράση αποτέλεσε πρωτοβουλία και υλοποίηση της Συμβούλου Σταδιοδρομίας ΜΑ και Ιστορικού, Χρύσας Γραμμένου.

Ο Διευθυντής του Σ.Δ.Ε. Αλεξάνδρειας

Ζώσιμος Γκάρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *