ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Σήμερα Πέμπτη τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια – οι λόγοι της καθυστέρησης, ποιοι οι υποψήφιοι στην Ημαθία

Σήμερα Πέμπτη τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια – οι λόγοι της καθυστέρησης, ποιοι οι υποψήφιοι στην Ημαθία

Σήμερα Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, ανακοινώνονται επισήμως τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας σε όλη τη χώρα (και της Ημαθίας).

Σύμφωνα με το zoomerang.gr, αυτό αναμένονταν για χθες Τετάρτη όμως κάποιες ανεπίλυτες εκκρεμότητες που υπήρχαν σε σχέση με υποψηφιότητες άλλων περιοχών, δεν επέτρεψαν να γίνει η ανακοίνωση. Κι αυτό επειδή η οδηγία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να ανακοινωθούν για όλη τη χώρα και όχι τμηματικά.

Υπήρχαν όμως εκκρεμότητες, όπως για παράδειγμα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης όπου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι την τελευταία στιγμή, ο πρόεδρος και το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας επιθυμούσαν διακαώς και πίεζαν τον ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη να είναι υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης.

Άλυτες εκκρεμότητες της τελευταίας στιγμής υπήρχαν και σε άλλες περιοχές της χώρας όπου στελέχη κυρίως από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης (νυν Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι) επιθυμούσαν να πολιτευτούν ως υποψήφιοι βουλευτές όμως ένα τέτοιο ενδεχόμενο συναντούσε αντιδράσεις κυρίως από νυν εκλεγμένους τοπικούς βουλευτές που τους έβλεπαν ανταγωνιστικά.

Για τον λόγο αυτό, επιβεβαιωμένα, την Τρίτη επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας (γραφείο Προέδρου) και είχε συναντήσεις με κομματικά στελέχη, υποψήφιους της ευρύτερης περιοχής (είχε συνάντηση και με πρόσωπα από την Ημαθία) αλλά και με άλλους παράγοντες του κόμματος της Δεξιάς προκειμένου να δώσει λύσεις σε εκκρεμότητες, να πείσει ή να μεταπείσει πρόσωπα σε σχέση με υποψηφιότητες και άλλα σχετικά.

Τελικά χθες οριστικοποιήθηκαν τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια της Θεσσαλονίκης (δεν θα συμμετέχει ο Θόδωρης Ζαγοράκης), «έκλεισαν» οι εκκρεμότητες που υπήρχαν σε άλλες περιοχές και σήμερα θα ανακοινωθούν επισήμως τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας σε όλη τη χώρα.

Θα ανακοινωθεί και της Ημαθίας βεβαίως που όπως έχουμε ξαναγράψει θα αποτελείται από τους:

Βεσυρόπουλο Απόστολο
Μπαρτζώκα Αναστάσιο
Τσαβδαρίδη Λάζαρο
Αραμπατζή Στέλλα
Γουλτίδη Γιώργο 
Τουπεκτσή Λίνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *