ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Αντώνης Μαρκούλης: Προτάσεις – δέσμευση για αναχαίτιση της ακρίβειας

Αντώνης Μαρκούλης: Προτάσεις – δέσμευση για αναχαίτιση της ακρίβειας

Την πρότασή του για άμεση και αποτελεσματική προστασία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από το «πρωτοφανές κύμα ακρίβειας» όπως τονίζει χαρακτηριστικά, διατυπώνει δημοσίως με δήλωσή του, ο δικηγόρος Αντώνης Μαρκούλης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Ημαθία.

Συγκεκριμένα σε δήλωσή του αναφέρει:

«Ο πληθωρισμός σήμερα είναι τριπλάσιος στις τιμές των προϊόντων διατροφής και αυτό είναι δυσβάσταχτο για τον μέσο πολίτη. Οι εργαζόμενοι με εισόδημα μέχρι 750 ευρώ έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης. Η ακρίβεια ΜΠΟΡΕΙ να αναχαιτιστεί.

Προτείνουμε :

  • την αύξηση του κατωτάτου μισθού,
  • την μείωση του ΦΠΑ στον κατώτατο συντελεστή στα τρόφιμα και στα βασικά προϊόντα διαβίωσης,
  • την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, στα κατώτατα επίπεδα που προβλέπει η ευρωπαϊκή επιτροπή,
  • την ολική επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης του αγροτικού πετρελαίου,
  • την φορολόγηση των υπερκερδών στην ενέργεια και την εξ΄ ολοκλήρου απόδοση τους στους καταναλωτές,
  • την αποσύνδεση της τιμής της ενέργειας από την τιμή του φυσικού αεριού και το πλαφόν στη χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Στόχος μας είναι από τις πρώτες μέρες της προοδευτικής κυβέρνησης να καταγραφεί στα τιμολόγια των καταναλωτών η μείωση τουλάχιστον κατά 50% των αυξήσεων που έχουν συντελεστεί από την έναρξη της ακρίβειας,
  • τον ανασχεδιασμό της εθνικής ενεργειακής στρατηγικής με επιτάχυνση εφαρμογής όλων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση,
  • την επιτάχυνση της στρατηγικής επιλογής των ενεργειακών κοινοτήτων και την αποτελεσματική διάχυση τους στις τοπικές κοινωνίες.

Δεν είναι υπόσχεση αλλά δέσμευση να επαναφέρουμε την πολιτική πράξη στο προσκήνιο με όρους διαφάνειας και ευρείας αποδοχής, για ένα αποτελεσματικό και δίκαιο κράτος».

Πηγή: zoomerang.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *