ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

“Ανταλλαγή πυρών” ανάμεσα σε Γκυρίνη και Κουρκουτά τον Δεκαπενταύγουστο

“Ανταλλαγή πυρών” ανάμεσα σε Γκυρίνη και Κουρκουτά τον Δεκαπενταύγουστο

“Ζεστάθηκε” για τα καλά το προεκλογικό κλίμα στον δήμο Αλεξάνδρειας παραμονές και ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Παναγιώτης Γκυρίνης και Δώρα Κουρκουτά για πρώτη φορά αντάλλαξαν “πυρά” μεταξύ τους.

Όλα ξεκίνησαν στην τοποθέτηση της Δώρας Κουρκουτά στη Μελίκη. Ο Παναγιώτης Γκυρίνης απάντησε με επιστολή για να ακολουθήσει απάντηση με επιστολή από τη Δώρα Κουρκουτά.

Διαβάστε:

Τοποθέτηση της Δώρας Κουρκουτά στη Μελίκη

Προ εικοσαημέρου περίπου καταθέσαμε μία αίτηση με την οποία ζητούσαμε από τους κυρίους αντιδημάρχους να δεχθούν μία αντιπροσωπεία μας προκειμένου να ενημερωθούμε για θέματα της αρμοδιότητάς τους. Μέχρι σήμερα έχουμε απόλυτη σιωπή. Σήμερα θα καλέσω για μία ακόμη φορά τον απερχόμενο δήμαρχο σε μία ανοιχτή συζήτηση με ελεύθερες ερωτήσεις από όλους και για όλα. Τι να έχει άραγε να φοβηθεί ο έμπειρος και επιτυχημένος, όπως παρουσιάζεται, απερχόμενος δήμαρχος!                                                                                                     

Πριν σας παρουσιάσω τους ανθρώπους που θα αποτελούν πλέον μέλη της νέας μας οικογένειας θα πρέπει να αναφερθώ και σε ένα  γεγονός, το οποίο δεν μπορώ να αγνοήσω: Η ιδιαίτερη δραστηριότητά μας τις τελευταίες ημέρες  στην περιοχή του τ. δήμου Μελίκης , έφερε αντιδράσεις , κατ’ εμέ πολύ ευχάριστες.

Τις αναμέναμε λίγο αργότερα, αλλά το άγχος και ο πανικός της άλλης πλευράς δεν  μπόρεσαν να συγκρατηθούν. Κάποιοι, υπό το κράτος του πανικού, υποχρεώθηκαν να πετάξουν τις αποκριάτικες μάσκες τους, να μαζέψουν τα βαριά τους λόγια και τις εκατέρωθεν μηνύσεις και πανικόβλητοι να ψάξουν στους κάδους που πέταξαν προ μηνών τους άχρηστους και τους ανίκανους συνεργάτες τους.

Συνεχίστε κ. απερχόμενε. Αυτή την εποχή η τηλεόραση δεν έχει σήριαλ , οι πλατείες μας είναι υπό κατασκευή, μερικές χρόνια τώρα, οι δρόμοι μας αποπνέουν την μπόχα των σκουπιδιών σας που παρά τα υπέρογκα ποσά που ξοδέψατε για εξοπλισμό, δεν μπορέσατε να μαζέψετε, οι δρόμοι επικίνδυνοι από τα κακόμοιρα αδέσποτα και τις επικίνδυνες λακκούβες. Αποτέλεσμαο δημότης Αλεξάνδρειας δεν έχει διέξοδο.

Ας προσφέρετε λοιπόν στους ταλαίπωρους δημότες σας μία τελευταία υπηρεσία: την τελευταία σας παράσταση, μία κωμωδία, μετά την τραγωδία που προσφέρετε όλα αυτά τα χρόνια που δήθεν διοικείτε το δήμο μας.                                                                                                                            

Απέναντι στην αγκομαχούσα διοίκηση που ψάχνει στους κάδους, στους δοσίλογους και στους μισθοφόρους εμείς απαντάμε με εθελοντές στρατιώτες.   

Απάντηση του Παναγιώτη Γκυρίνη

Με αφορμή όσα ακούστηκαν σε ομιλία υποψήφιας για υποψηφιότητα δημάρχου θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι:

– το ποιος είναι απερχόμενος και το ποιος είναι πραγματικά διάττων αστέρας (που ήλθε από το βάθος του πολιτικού και πραγματικού χρόνου αλλά υποδύεται την… «ανανέωση») ήδη έχουν την ευκαιρία να το κρίνουν οι ψηφοφόροι και οι κάτοικοι του Δήμου Αλεξάνδρειας. Και θα το κρίνουν οριστικά στις 8 Οκτωβρίου.

– οι προεκλογικές ομιλίες αλλά και τα προγράμματα που έχουν μορφή έκθεσης ιδεών δευτέρας Δημοτικού Σχολείου και δεν είναι κοστολογημένα και τεκμηριωμένα, είναι λόγια του αέρα. Είναι γενικόλογες και αόριστες υποσχέσεις συνοδευόμενες από αόριστες αναφορές σε πηγές χρηματοδότησης, που μόνο στην παραπλάνηση των συνδημοτών μας στοχεύουν.

– μας χαροποιεί ιδιαίτερα η παραδοχή ότι ο Δήμος Αλεξάνδρειας τα τελευταία χρόνια επένδυσε σε εξοπλισμό. Όμως η υποψήφια για υποψηφιότητα δήμαρχος – είτε για λόγους σκοπιμότητας είτε επειδή έχει άγνοια – δεν ανέφερε τη συνέχεια: για ποιον λόγο δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί στο έπακρο ο πλήρως ανανεωμένος στόλος του Δήμου μας.

– Η αναφορά σε “κάδους, δοσίλογους και μισθοφόρους” για υποψήφιούς μας είναι γελοία, εκθέτει ανεπανόρθωτα την υποψήφια και μαρτυρά τον πανικό της. Για πρώτη φορά ακούγονται τέτοιες απαράδεκτες και προσβλητικές εκφράσεις για άξιους συνδημότες και συμπολίτες μας. Καλούμε την υποψήφια να συνέλθει και να σοβαρευθεί γιατί η αξιοπρέπειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Την καλούμε ακόμη να κατονομάσει ποιους εννοεί όπως και τους “εθελοντές στρατιώτες” της που γνωρίζει πολύ καλά ολόκληρος ο Δήμος Αλεξάνδρειας…

Εμείς στην «Ώρα Ευθύνης» συνεχίζουμε. ΥΠΕΥΘΥΝΑ, ΣΤΑΘΕΡΑ, ΜΠΡΟΣΤΑ.

Απάντηση της Δώρας Κουρκουτά

Ξημερώματα μίας μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης, ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Γκυρίνης , μετά από τρεις ημέρες, θέλησε να απαντήσει σε όσα ανέφερε η υποψήφια δήμαρχος κ. Θεοδώρα Κουρκουτά, κατά την παρουσίαση των υποψηφίων της ΔΕ Μελίκης. Τραγική επιλογή ημέρας, ομολογουμένως εν υπνώσει τα αντανακλαστικά του,  μας έχει συνηθίσει όμως σε αυτούς τους αργούς ρυθμούς λειτουργίας.                                                                                                                                                                                                                                                

κ. απερχόμενε,                                                                                                     

Η επικεφαλής του συνδυασμού «μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ»  έχει όνομα, Θεοδώρα Κουρκουτά, που προφανώς για κάποιο λόγο σας διαφεύγει, έχει παρελθόν ως γέννημα θρέμμα αυτού του τόπου, ενεργός πολίτης , με θέση και άποψη που ποτέ δεν δίστασε να εκφράσει,  παρουσία στην Τ.Α. δευτέρου βαθμού, έχοντας διατελέσει αντινομάρχης Ημαθίας, σήμερα δηλώνει παρούσα για πρώτη φορά στην τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού και έχει μέλλον το οποίο της χαρίζετε εσείς.                                                                                                        

Προφανώς το πρόγραμμά μας δεν μπορεί να κατανοηθεί από εσάς (αν και το χαρακτηρίζετε έκθεση ιδεών της δευτέρας δημοτικού) διότι αν και ολοκληρώνετε τη δεύτερη θητεία σας , είστε ακόμη σε πολιτικό και διοικητικό επίπεδο νηπιαγωγείου. Σίγουρα ξεφυλλίσαμε  τα παλαιότερα δικά σας προγράμματα, τα οποία βέβαια δεν ήταν κοστολογημένα  και αισθανθήκαμε πίκρα και απογοήτευση. Μπορείτε να μας απαντήσετε κ. απερχόμενε τι από όσα υποσχεθήκατε υλοποιήσατε; Μπορείτε να μας πείτε για ποιό έργο σας νιώθετε περήφανος; Μπορείτε να μας  πείτε για ποιο λόγο να σας εμπιστευτούν οι δημότες μας για μία τρίτη φορά;  Μπορείτε να μας πείτε για ποιο λόγο είστε υποψήφιος;                                                                                      

Μην ανησυχείτε κ. απερχόμενε. Δεν θα ασχοληθούμε μαζί σας. Άλλωστε η κριτική μας στο έργο σας μπορεί να ολοκληρωθεί σε μία παράγραφο. Τόσο μεγάλο είναι. Δεν σας ψέγουμε  για το αρνητικό πρόσημο στο «έργο» σας, γιατί απλά δεν μπορείς να απαιτείς από κάποιον το αδύνατον για αυτόν.  Με απλά λόγια, τόσο μπορούσατε , τόσο πράξατε, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα άλλο. Ολοκληρώσατε τον κύκλο σας, μπορείτε να αποχωρήσετε.                     

Δυστυχώς για εσάς οι εκφράσεις που ακούγονται σε όλο το Δήμο είναι το καθρέφτισμα, το αποτύπωμα  της δικής σας πολιτικής. Ακούσατε χειρότερα ακόμη  και εντός της αιθούσης του δημοτικού συμβουλίου, τα οποία προφανώς δεν σας αγγίζουν πλέον. Γιατί άραγε; Στο ερώτημα αυτό θα απαντήσουν οι πολίτες στις επερχόμενες εκλογές, εσείς θα απαντήσετε; Πράγματι η αξιοπρέπεια του καθενός είναι αδιαπραγμάτευτη, όπως επίσης το δικαίωμα στην υγεία, το δικαίωμα στη ζωή, το δικαίωμα στο λόγο και στην πολιτική κριτική. Εμείς κ. απερχόμενε δεν έχουμε κεκτημένα να χάσουμε γι’ αυτό δεν διακατεχόμαστε από πανικό.                                                                              

Συζητάμε με τους συνδημότες μας το δικό μας όραμα, τα δικά μας σχέδια για τον τόπο μας. Το θέτουμε στην κρίση τους και αυτοί θα αποφασίσουν. Μιλάμε πολιτικά, ανοιχτά και δημόσια.             

Πιστεύουμε πως συμφωνείτε πως οι κοκορομαχίες δια εγγράφων είναι για τους πολιτικά  αδύναμους και ανασφαλείς.  ΕΛΑΤΕ λοιπόν να αντιπαρατεθούμε δια ζώσης, ανοιχτά, δημόσια, παρουσία των συνδημοτών μας  σε ένα πολιτισμένο διάλογο και εκεί θα κριθούμε όλοι μας.                                                            

Τέλος, σταματήστε να κρύβεστε και να συκοφαντείτε παντί τρόπω την υποψήφια δήμαρχο, γιατί δεν έχετε απέναντί σας μία αδύναμη γυναίκα , αλλά την κοινωνία μας μια γροθιά.

Αντιπαρατεθείτε πολιτικά.     

Σας περιμένουμε.  

Σημείωση: Δεν επιλέξαμε εμείς τη χρονική στιγμή της απάντησης αλλά ο απερχόμενος δήμαρχος.       

24 Comments

  • Κανένα πολιτικό ήθος από την κ. Κουρκουτά …..λυπηρό τουλάχιστον !!!!!

    • ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΥΡΙΝΗ Ε Ε Ε
      ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΥΠΝΟΣ .

  • Ο απερχόμενος Δήμαρχος είναι σε πανικό. Δε σέβεται την ημέρα (15Αύγουστος) και κάνει ανακοινώσεις. Τόσο πολύ πια δε μπορεί να περιμένει 1-2 ημέρες;
    Αλλά τι να περιμένει κανείς από τον ΠΟΥΘΕΝΑ, να έχει πολιτικό ήθος;

  • Βαριές κουβέντες από μια υποψήφια που η παράταξη της ονομάζεται μαζί αλλάζουμε και ισχυρίζεται ότι φέρνει νέα ήθη. Ερώτηση: Για ποιους εθελοντές στρατιώτες μιλά ότι έχει στην παράταξη της; Εγώ βλέπω μεταγραφές από το πάνω ράφι.

    • ΤΟ ΜΑΖΙ ΜΑΖΙ ΑΛΑΖΟΥΜΕ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ.
      ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΡΕΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ
      Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΩΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ.

  • Το είδος του λόγου προσδιορίζει την ποιότητα των προσώπων, το ύφος , οι λέξεις και οι προτάσεις του πομπού προσδιορίζουν επίσης και το επίπεδο του κοινού στο οποίο απευθύνονται. Όσοι από εμάς ζούνε σε κατάσταση υποτέλειας χάνουν την αξιοπρέπειά τους…βλέπεις οι <> που γεράσανε έμαθαν να λένε μόνο ευχαριστώ – ευχαριστώ…
    ΑΝΑΤΡΟΠΗ γιατί το συμπέρασμα εξάγεται με τον λογικά αναγκαίο τρόπο και περιέχει αληθή κρίση.

  • Μαζί αλλάζουμε. Παραδίδει μαθήματα εντιμότητας , πολιτικού πολιτισμού και κυρίως αξιοπρέπειας σε έναν αποτυχημένο δήμαρχο.

  • Δώρα μαζί

  • Δώρα μαζί σου μέχρι τη νίκη.
    Λέμε αντιο στον ανύπαρκτο Γκυρίνη και τη μισθοφορικη του ομαδουλα.

  • ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ (κυρία).ΚΟΥΡΚΟΥΤΑ

  • Βρείτε μου τουλάχιστον ένα πειστικό επιχείρημα για να ψηφίσεις κάποιος:
    – τον Δήμαρχο που μετά από 2 θητείες δεν κατάφερε να κάνει αυτά που τάζει τώρα, παραμονές εκλογών του 2023…
    – την υποψήφια κυρία Δήμαρχο, όταν στο συνδυασμό της υπάρχουν άνθρωποι με αμφιλεγόμενο παρελθόν στην τοπική αυτοδιοίκηση,..

    Ένα επιχείρημα χρειαζόμαστε, όχι παραπάνω!

  • Οι λέξεις της είναι αληθινές και μπράβο της που το τολμησρ. Είπε την κατασταση όπως ειναι

  • Να αγιασει το στόμα σου κυρία Θεοδώρα
    Κάποιος πρέπει να τα πει..Δεν είμαστε χαζοί. Ξέρουμε τι γινεται. Περιμέναμε κάποιον να βγει μπροστά και τελικά βγήκε μια γυναίκα. Φορτσα μπουμπουλινα μας . Μαζί σου

  • Όταν τα έλεγε ο Θέμης δεν πονουσατε. Τώρα που τα λέει η Δώρα πονατε. Είναι αλήθειες αυτά που είπαν και οι δυο. Σωστή και έτσι μα συνεχίσει. Μόνο έτσι θα καταλάβουν.

  • ΑΛΛΑΓΗ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΚΚΕ. Ότι θέλετε. Όχι οι σημερινοί. Να φύγουν. Πολύ καλά τους τα είπε πονάνε εεεε. Τραβά κυρία Δώρα μπροστά και εμείς από πίσω. Διωξτους.

  • Όλους τους υποψήφιους του Γκυρίνη , αφού δεν κατάφερε με ………και διάφορους τρόπους η κυρία Κουρκουτά να τους πάρει στο ψηφοδέλτιό της ,τους αποκαλεί τώρα σκουπίδια, μισθοφόρους και δοσιίλογους …..ντράπηκε και η ντροπή !

  • Ντράπηκε και η ντροπή με την απόφαση του Γκυρίνη να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του τον Κούγκα. Που είναι η αξιοπρέπεια σου η ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ . Γκυρίνη? Πόσα σου είπε εις βάρος σου ο Κούγκας? Τόσο μεγάλη ανασφάλεια έχεις και τον συμπεριέλαβες στον συνδυασμό σου? Αυτό λέγεται ΚΑΤΑΝΤΙΑ!!!!!

    • Δικαίωμα του καθενός είναι να συμπεριλάβει όποιον θέλει στο ψηφοδέλτιο του , δικαίωμα όμως της υποψήφιας δεν είναι να χρησιμοποιεί τέτοιες χαρακτηρισμούς για τους αντιπάλους .

  • Θυμήθηκε ο δήμαρχος,οτι είναι δήμαρχος…Το μόνο που ξεχνάει είναι οτι 9 χρόνια στον δήμο δεν έχει προσφέρει απολύτως τίποτα και ευτυχώς αυτο φαίνεται να το θυμούνται οι δημότες..

  • Που είναι ο γκυρινη; ηπαρχει; τα σκουπίδια μήνα θα κλείσουν στους κάδους. Τέτοιο δήμαρχο ούτε η ζημπαμπουε δεν έχει.

  • Μια εβδομάδα είμαι εδώ επάνω στη Μακεδονία και μια εβδομάδα έκανε να περάσει η σκουπίδιαρα κύριε Γκυρινη,τέλος πάντων..τη ΔΩΡΑ την ξέρω από μικρη συμμαθήτριες γαρ..άριστη με ήθος και ηθική και είναι η επόμενη δημαρχοοοος. .το υψηλότερο επίπεδο που θα περάσει από την Αλεξανδρεια

  • Παναγιώτη δυστυχώς χάθηκε το παιχνίδι..τότε με τον ναλμαπντη το πήρες στο τσακ τώρα νομίζω θα αλλάξει χέρια ο δήμος…και σε ψηφίζω για να μην λένε ότι είμαι αντίπαλος..ο κόσμος είναι απογοητεμενος ..

  • Η κυρία Κουρκουτά είναι η μόνη μας ελπίδα για να απαλλαγούμε από τον τσιμεντοδήμαρχο. Τσιμέντωσε όλες τις πλατείες και τα πάρκα, όπου υπήρχε πράσινο, και έθαψε την πόλη μας τα τελευταία 9 χρόνια, σε όλους τους τομείς.

  • Θα ήθελα να ξέρω ποιος συντάσσει τις απαντήσεις της (Δώρας) Θεοδώρας Κουρκουτά. Το να επαναλαμβάνεται κάθε τρεις ή τέσσερις ή πέντε σειρές η λέξη κ απερχόμενε ενώ έχει την αξίωση να αποκαλείται η υποψήφια δήμαρχος με το όνομά της είναι αν μη τι άλλο κωμικό. Στο δια ταύτα. Ποιους εννοείτε υποψηφίους από “κάδους, δοσίλογους και μισθοφόρους” κυρία Κουρκουτά, για να γνωρίσουμε κι εμείς οι ψηφοφόροι δεν απαντήθηκε. Ποιοι είναι οι εθελοντές στρατιώτες; Είναι οι υποψήφιοι, είναι οι πρώην δήμαρχοι οι οποίοι έχουν κριθεί από τους πολίτες και προσπαθούν πάλι να έρθουν στο προσκήνιο; Ούτε αυτό απαντήθηκε. Και στο κάτω κάτω δεν είναι μόνο η Αλεξάνδρεια κυρία Κουρκουτά και κύριε Γκυρίνη δήμος Αλεξάνδρειας. Το να τρέχετε στα πανηγύρια, στα χωριά του δήμου, να σας δουν οι πολίτες, ΤΩΡΑ, δείχνει ότι είσαστε για τα πανηγύρια. Δημότης πρώην δήμου Πλατέως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *