ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ posted by

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Το συλλαλητήριο, ο Καρανίκας και ο Χαλκίδης στη Βέροια!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Το συλλαλητήριο, ο Καρανίκας και ο Χαλκίδης στη Βέροια!

Θα ξεκινήσω με το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξάνδρεια την Δευτέρα 30 Ιουλίου ώρα 19:30 μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο. Εντελώς αναπάντεχα παίρνει μια άλλη διάσταση και αναμένεται να κεντρίσει το πανελλήνιο ενδιαφέρον για έναν διαφορετικό λόγο. Είναι το πρώτο συλλαλητήριο του “είδους” που θα γίνει μετά τις καταγγελίες και τις εξελίξεις που προκάλεσαν διπλωματικούς τριγμούς στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας. Καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, η Ρωσία μέσω διπλωματικών και επιχειρηματικών κύκλων επιχείρησε να “επηρεάσει”  αυτοδιοικητικούς και μητροπολίτες στην Ελλάδα ώστε να παρέμβουν και να λειτουργήσουν ενισχυτικά στα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών για τα Σκόπια. Η διάσταση που επικαλούμαι σχετίζεται με τυχόν “ταυτίσεις” που θα επιχειρηθούν και στο συλλαλητήριο της Αλεξάνδρειας, από την πλευρά που επικαλείται τη δήθεν Ρωσική ανάμειξη και κυρίως μέσω των απαντήσεων που θα ενδεχομένως θα δοθούν από βήματος και δια της Αλεξάνδρειας, σε όλη αυτή την ενδιαφέρουσα όσο και περίεργη ιστορία.

***

Όσοι είστε τακτικοί αναγνώστες της στήλης θα θυμάστε ότι πριν από ένα μήνα, στις 14 Ιουνίου 2018, είχαμε διατυπώσει πρόταση προς τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας για τη διοργάνωση ενός τέτοιου συμβολικού συλλαλητήριο, στη μοναδική πόλη της Ελλάδας (κλικ ΕΔΩ) που έχει το όνομα του Μέγα Αλέξανδρου (η Αλεξανδρούπολη οφείλει το όνομα σε νεώτερο βασιλιά των Ελλήνων, τον Αλέξανδρο Γκλύξμπουργκ). Δεν ξέρω εάν συμβάλαμε στην ιδέα, ξέρω όμως ότι η Δημοτική Αρχή της Αλεξάνδρειας εξακολουθεί να δείχνει μια τάση “μη ενεργού εμπλοκής” στα οργανωτικά του συλλαλητηρίου κι αυτό μόνον ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του, μπορούν να το εξηγήσουν. Θα το εξηγήσουν;

***

Στην ίδια γραμμή μέχρι στιγμής, φαίνεται να κινούνται και από την πλευρά της δημοτικής αντιπολίτευσης, αφού τόσο ο Φώτης Δημητριάδης όσο και ο Κώστας Ναλμπάντης δεν δείχνουν διαθέσεις να κινητοποιήσουν τον κόσμο τους.

Μπορεί να θεωρούν ότι δεν είναι “δουλειά” τους, να ασχολούνται με τέτοια, θα μπορούσαν όμως να το κάνουν με τον τρόπο τους, εάν ως τοπικοί “άρχοντες” ενδιαφέρονται για αυτό το σοβαρό θέμα, όπως έκαναν και κάνουν ίδιας κοινωνικής εμβέλειας (τουλάχιστον) ιδιώτες συμπολίτες.

***

Και άντε ο Κώστας Ναλμπάντης, ενδεχομένως να μη θέλει να ασχοληθεί, ούτε να εμπλακεί με το “Μακεδονικό” διότι θέλει να τα έχει “καλά” και με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, στου οποίου την υποστήριξη ενδεχομένως να ανατρέξει, ως υποψήφιος δήμαρχος. Όμως ο Φώτης Δημητριάδης, δεν τον ενδιαφέρει; Να κάνει ένα κάλεσμα, να κινητοποιήσει την ισχύουσα φιλική βάση πολιτών, που εξακολουθεί να διαθέτει ως προσωπικότητα και ως δημοτική ομάδα.

Ο Σάκης Κούγκας δεν θα του πει κάτι, δεν θα παρέμβει; Η Όλγα Μοσχοπούλου δεν θα κάνει μια αντίστοιχη παρέμβαση έστω και προσωπική, ως στέλεχος αλλά και μέσω των social media που συχνά χειρίζεται; Ο Κώστας Βενιόπουλος θα επιμείνει ακόμη στα “σεμνά και σιωπηλά” που έχει επιλέξει;

***

Δεν εξαιρώ ούτε τον υποψήφιο δήμαρχο Αλεξάνδρειας, Μιχάλη Χαλκίδη που για τον “Κλεισθένη” έσπευσε αμέσως να κάνει ανακοίνωση (άσχετα εάν το έκανε για να “κολλήσει” μια άλλη δήλωσή του). Για το Μακεδονικό και σε σχέση με το συλλαλητήριο της Αλεξάνδρειας, δεν σκοπεύει να κάνει ένα κάλεσμα; Θα συμβαδίσει με τη μέχρι τώρα “απουσία” της Δημοτικής Αρχής;

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Μιχάλης Χαλκίδης για το σχέδιο «Κλεισθένης»

Μετά να μην ακούω παράπονα όταν τους λέμε ότι σε πολλά είναι ίδιοι…

***

Αντίθετα φαίνεται πως το “έπιασε” έγκαιρα το θέμα του συλλαλητηρίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας και μπήκε δυναμικά μπροστά μαζί με άλλους τοπικούς φορείς γενικά (δεν δόθηκαν ακόμη ονόματα).

Οι υπόλοιποι (προαναφερθέντες και άλλοι) ίσως σπεύσουν να δικαιολογηθούν πως είναι νωρίς ακόμη κι έχουμε ακόμη ημέρες. Άλλωστε για πολλούς το “άστο, έχουμε ακόμη μέρες” αποτελεί αγαπημένη συνήθεια.

Πεζόδρομος η Βετσοπούλου στις 30 Ιουλίου για το συλλαλητήριο για την Μακεδονία

Να δούμε εάν είναι αυτός ο λόγος της μέχρι τώρα “απουσίας” τους και για την  ώρα δεν μπορούμε να μη το δεχθούμε. Απλώς για κάτι άλλα, μας έχουν συνηθίσει σε ταχύτερα αντανακλαστικά και αναγκαστικά τώρα κάνουμε τις συγκρίσεις. Αναμένουμε λοιπόν πρωτοβουλίες και αντιδράσεις (υπέρ ή κατά του συλλυπητήριου) εκ μέρους όλων που προαναφέρθηκαν και όσων άλλων το επιθυμούν, μέσω ανακοινώσεων, καλεσμάτων, αναδημοσιεύσεων της πρόσκλησης των διοργανωτών, μέσω social media κλπ. Για να δούμε…

***

Περιμένω βέβαια (επιτέλους) και μια αντίδραση από δυναμικούς (κατά τα άλλα…) τοπικούς Συλλόγους όπως η «Εστία Ρουμλουκιωτών» το “Ρουμλούκι”, που μάλλον έκαναν ότι δεν άκουσαν τον Νίκο Καρανίκα να επιχειρηματολογεί ότι όλα όσα αφηγούμαστε για το “κατσούλι” και τον Μέγαλέξανδρο, δεν έχουν καμία σχέση με τις γυναίκες της περιοχής και τη σχετική παράδοση στην οποία στηρίζεται λαογραφικά όλο το Ρουμλούκι από ανέκαθεν, παρά είναι “ένας μύθος” για τα …ψάρια” διότι “μόνο ψάρια ζούσαν στην περιοχή” μας, στα χρόνια του Αλέξανδρου.

Στη συγκεκριμένη δήλωση του συντοπίτη πρωθυπουργικού συμβούλου οι περισσότεροι ασχολήθηκαν μόνο με τον χαρακτηρισμό “εθνίκια” και ελάχιστοι σχολίασαν την στεγνή αποδόμηση που επιχειρήθηκε για τη λαϊκή παράδοση του Ρουμλουκιού σε σχέση με την προέλευση του παραδοσιακού κεφαλόδεσμου “κατσούλι” στη γυναικεία φορεσιά. Μόνον ο επιχειρηματίας Νίκος Τάκης από την Αλεξάνδρεια αντέδρασε δημόσια με ιδιαίτερα έντονο τρόπο (και μπράβο του !!!). Ειδικά από τους συλλόγους που προβάλλουν και χρησιμοποιούν το “κατσούλι” δεν είδαμε τίποτα.

Εκτός κι αν συντρέχουν άλλοι λόγοι για την “αφωνία” τους οπότε δεν χρειάζεται να πουν κάτι παραπάνω και τους δικαιολογώ. Διότι το ενδεχόμενο να συμφωνούν με τον τρόπο που το έκανε ο Νίκος Καρανίκας -όπως ήδη έκαναν κάποιοι γνωστοί συμπολίτες (άσχετα εάν “έσβησαν” τη σύμφωνη γνώμη τους σχεδόν αμέσως από το facebook φοβούμενοι προφανώς τις αντιδράσεις)- δεν το βλέπω και το θεωρώ απίθανο.

***

Αναμένουμε βέβαια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουμε και τους ομιλητές του συλλαλητηρίου της Αλεξάνδρειας. Κυρίως για να δούμε εάν περιλαμβάνεται και ο Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμονας, που πρόσφατα “μπήκε” στο στόχαστρο πολλών, σε σχέση με τις εικασίες που διατυπώθηκαν για εμπλοκή της Ρωσικής πλευράς στο θέμα των συλλαλητηρίων ακόμη και δια της “παροχής κινήτρων” μέχρι και σε Μητροπολίτες που συμμετέχουν στη διοργάνωσή τους.

Αναγκαστικά αναφερόμαστε σε αυτά διότι πως φάνηκε τουλάχιστον στα συλλαλητήρια που έγιναν στη Βέροια και στη Βεργίνα, ήταν καθοριστικός ο ρόλος της Μητρόπολης και του Μητροπολίτη προσωπικά, σε θέματα οργάνωσης, συντονισμού και κινητοποίησης. Το ίδιο αναμένεται και στο συλλαλητήριο της Αλεξάνδρειας, όπου εάν είναι μεταξύ των ομιλητών και ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων (που θα είναι…) θα έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε πως απαντά και τι σχολιάζει για όλα τα παραπάνω, αν και ήδη έδωσε επαρκείς απαντήσεις μέσω δηλώσεων και ανακοινώσεων.

***

Όπως έγινε στο συλλαλητήριο της Βεργίνας, όπου ο Μητροπολίτης σε ομιλία του, αναφέρθηκε εμμέσως και στον Νίκο Καρανίκα λέγοντας μεταξύ άλλων: “Είμαστε εδώ για τη Μακεδονία και θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ. Στις 30 Ιουλίου στην Αλεξάνδρεια της Ημαθίας θα είμαστε πάλι εκεί για να δώσουμε την απάντηση σε αυτόν που δυστυχώς προέρχεται από την Αλεξάνδρεια και μας ονόμασε εθνίκια. Για τη Μακεδονία μπορούν να μας πουν ότι θέλουν, ένα μόνο δεν μπορούν ότι δεν είναι ελληνική”.

***

Στο μεταξύ, κοντά στα “εθνίκια” του Νίκου Καρανίκα προστέθηκαν και οι ιδιαίτερα υψηλοί τόνοι του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, Πέτρου Τσαπαρόπουλου, ο οποίος σε πρόσφατη συνεδρίαση αναφέρθηκε στο ζήτημα της εμπλοκής και απέλασης των δύο Ρώσων διπλωματών κι έκανε λόγο για διπλωματικά παιχνίδια στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, “βάζοντας” στα λόγια του μέχρι και τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, με αναφορές σε πρωτοβουλίες του υπέρ των συλλαλητηρίων και κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, ισχυριζόμενος με έμφαση -χωρίς να αναφέρει όνομα- ότι στο θέμα των συλλαλητηρίων, “παίζονται παιχνίδια, υπάρχουν συμφέροντα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί…”.

***

Στην (μετά υπονοούμενων) παρέμβαση του κ. Π. Τσαπαρόπουλου στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας απάντησε ο Μητροπολίτης με δηλώσεις ( “η Μητρόπολη Βέροιας δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, δεν μας αγγίζει η λάσπη”) και μέσω αναλυτικής και με στοιχεία ανακοίνωσης της Μητροπόλεως (“…οι όποιες συκοφαντικές προσπάθειες θά πέσουν στό κενό γιατί ἡ στάση τοῦ Μητροπολίτου στό κρίσιμο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών καθορίζεται από το αίσθημα της ευθύνης του για τον τόπο και της αγάπης του για τη Μακεδονία μας και μόνο…”). Παρόλα αυτά και μέσω του συλλαλητηρίου της Αλεξάνδρειας, η… ευλογία του Σεβασμιότατου αναμένεται ίσως “πληρέστερη” και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

***

Όπως με το ίδιο ενδιαφέρον αναμένουμε και μια επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας (και το διατυπώνουμε ευθέως το αίτημα ως alexandreia-gidas.gr) για το εάν ο κ. Πέτρος Τσαπαρόπουλος εκφράστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, μόνο ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ή απλώς ως “Πέτρος” και όχι ταυτόχρονα και ως στέλεχος- μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα πήρε διαστάσεις, οι καταγγελίες Τσαπαρόπουλου είναι σοβαρές, όμως και οι απαντήσεις του Μητροπολίτη και της Μητροπόλεως είναι εξίσου καταγγελτικές διότι αναφέρονται σε “λασπολογία”, σε “επιστράτευση συκοφαντίας”, σε “πλάνη” ή σε “σκόπιμη προσβολή και σε πολλά ακόμη, όχι κολακευτικά (τουλάχιστον) για τον κ. Τσαπαρόπουλο και για ότι εκπροσωπεί. Το ζητάμε αυτό διότι η κοινή γνώμη ενδιαφέρεται να μάθει εάν το κόμμα του κ. Τσαπαρόπουλου επικροτεί το ύφος και τις δηλώσεις του και το ζητάμε έχοντας κατά νου μια ακόμη παράμετρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας και ειδικά ο συντοπίτης Γραμματέας της Ν.Ε δεν μας έχουν συνηθίσει να αδιαφορούν σε τέτοια σοβαρά ζητήματα, ούτε να αφήνουν να “πέφτουν” κάτω θέματα που ενδιαφέρουν μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, ειδικά όταν “πρωταγωνιστούν” στον σχολιασμό τους και στελέχη του κόμματος. Οπότε αναμένουμε…

***

Προφανώς ούτε ο Δήμος Βέροιας μπορεί να “ποιεί την νήσσαν” και οφείλει να πάρει θέση, αφενός εάν οι συγκεκριμένες απόψεις του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου είναι και απόψεις της δημοτικής αρχής, αφετέρου εάν οι σκληροί απαντητικοί χαρακτηρισμοί του Μητροπολίτη και της Μητροπόλεως που στρέφονται κατά των δηλώσεων του Π. Τσαπαρόπουλου είναι ή όχι αποδεκτοί από την πλευρά του Δήμου και του δημάρχου. Υπάρχει βέβαια και η συνήθης λαϊκίστικη και ξεπερασμένη επιλογή τοπικών αρχών και αρχόντων, να επιδιώκουν να είναι και με τον “αστυφύλακα” και με τον “χωροφύλακα” οπότε και να μην έχουμε απάντηση, θα δείξουμε κατανόηση…

***

Θα τελειώσω με ένα σχόλιο για ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας και αγγίζει μέχρι και Αλεξάνδρεια μεριά. Ήταν το θέμα με τις επαναλαμβανόμενες απουσίες από τις συνεδριάσεις των “γνωστών – αγνώστων” δημοτικών συμβούλων. Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του σώματος (Π. Τσαπαρόπουλος) από τώρα και στο εξής, αν κάποιος Δημοτικός Σύμβουλος απουσιάσει για τρίτη συνεχόμενη φορά, θα πρέπει την απουσία του να την τεκμηριώνει με κάποιο σοβαρό λόγο, αλλιώς οι απουσίες του θα αποστέλλονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία και πρόκειται να αποφασίσει για τα περαιτέρω.

***

Θεωρώ ότι αναφέρονταν κυρίως στις συχνές απουσίες του Κώστα Καραπαναγιωτίδη (που στη Βέροια έχουν γίνει θέμα), του πρώην αντιπεριφερειάρχη και στις τελευταίες εκλογές υποψήφιου δήμαρχου Βέροιας με τον συνδυασμού “Δύναμη Πολιτών” που θεωρητικά είναι ο συνδυασμός της Νέας Δημοκρατίας στο Δήμο της πρωτεύουσας. Ο Τσαπαρόπουλος δείχνει διατεθειμένος να “σφίξει τα ζωνάρια” των απόντων (ίσως όχι μόνο στο πλαίσιο της θεσμικής λειτουργίας αλλά και για πολιτικούς λόγους, γνωρίζοντας ότι αυτό ταράζει και τα λιμνάζοντα αυτοδιοικητικά ύδατα της τοπικής ΝΔ ) και ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης δύσκολα θα ρισκάρει μια “παραπομπή” του, στην Αποκεντρωμένη.

Με βάση αυτά, εκτιμώ πως ήλθε η ώρα να υποβάλει την παραίτησή του από το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας και νομίζω πως πρέπει να το κάνει άμεσα (εάν με διαβάζει και ο έμπιστος φίλος που έχει στην Αλεξάνδρεια) διότι ο Τσαπαρόπουλος φαίνεται ότι πήρε το όπλο του…

***

Και κάπως έτσι, αμέσως μετά την παραίτηση Καραπαναγιωτίδη, το ίδιο άμεσα θα “ανοίξει” επίσημα και η κουβέντα για τη γαλάζια διάδοχη κατάσταση στο Δήμο Βέροιας, σε σχέση με τον υποψήφιο που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

***

Μια υπόθεση που εξακολουθεί να σχετίζεται και με το Δήμο Αλεξάνδρειας (γιαυτό και την κάνω θέμα) διότι ενώ ο Μιχάλης Χαλκίδης διαβεβαιώνει στα καθ’ ημάς (όπως με δήλωση στο alexandreia-gidas.gr) ότι παραμένει υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας, στη Βέροια εξακολουθούν να ακούγονται άλλα (ότι θα είναι εκεί υποψήφιος).

Ίσως είναι η ώρα να το ξεκαθαρίσει και ο ίδιος, οριστικά και κυρίως …erga omnes. Η ενδεχόμενη παραίτηση του Κώστα Καραπαναγιωτίδη μπορεί να του δώσει ένα καλό “πάτημα” για να το κάνει.

Ο Αλεξανδρινός

7 Σχόλια

  • Ο κοσμος ξερει τι σταση ειχαν ολοι αυτοι οι Μακεδονομαχοι 30 χρονια που ΟΛΟΙ τους λενε ΣΚΕΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.Τωρα ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ οι Σκοπιανοι λενε οτι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.Εσεις τι θελετε???Να συνεχισουν να τους λενε ΟΛΟΙ σκετο Μακεδονια?Αν ακυρωθει η συμφωνια θα πανε στον ΟΗΕ και θα τους λενε ΟΛΟΙ σκέτο Μακεδονια οπως ειναι το συνταγματικο ονομα τους και θα υσηχασετε.Μολις κόπηκαν τα ρουβλια το σκέφτονται ολοι.ΟΣΟΙ ΠΑΝΕ ΧΑΙΡΕΤΊΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ. ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΤΟΥ 1,2ΕΚ.εΕ.Οσο για τον Καρανικα ειπε μια αληθεια και πεσατε να τον φατε.Ειναι χαρακτηριστικο της περιοχης.ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΡΑΝΙΚΑ!!!

  • Οσο για τον Μητροπολιτη ας παει να δει το μουσειο που στηριζει και εκανε τα εγκαινια ο Ιερονυμος το οποιο μετετρεψε τους βασανιστες της χουντας σε ηρωες και μετα ελα να μας πεις αν εισαι εθνικη η οχι.Οταν λες οτι τα ορια της αρχαιας Μακεδονιας ηταν οσο τα σημερινα συνορα τηης Ελλαδος προσβαλεις τον Μ.Αλεξανδρο.Πατερ αν ζουσε ο Χριστος εσυ και κατι αλλοι ουτε απο εξω απο εκκλησια δεν θα περνουσες.ΓΙΑΤΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΠΟΥ 140 ΚΡΑΤΗ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑΝ ΜΑΑΚΕΔΟΝΙΑ???ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΣΑΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ??

  • Πάντως τους συγυρίζεις όλους …

  • Ο Ναλμπάντης και ο Χαλκίδης θα χαρακτηρίζονταν και ως οι αδύναμοι κρίκοι της υπόθεσης διότι «πολιτικά» έχουν «λερωμένες» τις φωλιές τους. Ο ένας λόγω «συριζοφλερτ» κι ο άλλος λόγω «πολιτικής ακροβασίας». Μην περιμένουμε απαντήσεις από αυτούς τους δύο, όσο βάζουν πάνω από όλα τα προσωπικά πολιτικά συμφέροντά τους. Οι υπόλοιποι που αναφέρετε απλώς αδιαφορούν. Εκτός κι αν το κέντρισμα σας, τους κάνει να κουνηθούν. Ίδωμεν…

  • Ο Καρανίκας τους τάπωσε γενικώς και ειδικά κάτι ντόπιους συλλόγους και λοιπούς που «χτίστηκαν» και «έχτισαν» ευρέως με κάτι παραμύθια για τα ρουμλουκιώτικα κατσούλια και με τον μύθο της δήθεν συνάντησης του Μεγαλέξανδρου και των γυναικών της περιοχής. Η δήλωση του Νίκου Καρανίκα τους ευτέλισε, Όμως, όπως εύστοχα το επισημάνατε, όλοι τους έκαναν ότι δεν το είδαν. Όταν πέσει η κυβέρνηση ίσως θυμηθούν να το δουν. Μέχρι τότε… μούγκα στη στρούγκα κι ας το ρίξουμε σε κανα χορό και σε καμιά γιορτή πίτας. Φοβισμένοι μύωπες είναι όλοι τους.

    • Άμα μίλησε κι ο Καρανικας.. Ε τελείωσε!!! Έγραψε ιστορία το παλικάρι… Αλλους τους πληρώνουν να δουλεύουν κι άλλους να ΜΑΣ δουλεύουν!!! Συνέχισε παλικάρι μου.. Το γέλιο αυτή την εποχή το έχουμε ανάγκη!!! Είσαι ο καλύτερος… Πρόσεχε όχι πολύ όμως και το κάψεις… Με ρέγουλα… Ξέρεις εσύ!!! Τα ψάρια είχαν μαζευτεί για να σε ακούσουν η»ετυχε να περνάνε????

  • αγαπητε φιλε αλεξανδρεινεσε καποιο σημειο του αρθρου αναφερεσαι στην κυρια μοσχοπουλου και ποια σταση θα κρατησει με το θεμα των σκοπιων σε πληροφορω λοιπον οτι πολυ πριν ερθουμε σε αυτην την κατασταση και πηγαινοντασ σε εκδηλωση για ευρωπαικο προγραμα με τησ χωρεσ ελλαδα κυπροσ ιταλια πολωνια ρουμανια σκοπια ισπανια στην διαρκεια του συνεδρειου οταν κληθηκε ο εκπροσωποσ των σκοπιων να μιλησει και αναφερθηκε με τον ορο δημοκρατια τησ μακεδονιασ αμεσα και προσ τιμη τουσ ο κ καβαρδινασ και η κ μοσχοπουλου απαιτησαν απο τον προεδρο να ανακαλεσουν και να αποκαλουνται φυρομ πραγμα που εγινε αμεσωσ δεκτω απο τον κυπριο προεδρο και εγινε μεσα τησ τρελησ ακριβωσ το ιδιω πραγμα εγινε στην αποστολη του δημου στην λετονια με επικεφαλησ την τοτε προεδρο του δημοτικου συμβουλιου κ μοσχοπουλου η οποια αποχωρησε οταν επεσημανε στην ρουμανα προεδρο οτι τα σκοπια δεν μπορουν να αποκαλουνται δημοκρατια τησ μακεδονιασ αυτα τα ολιγα για στην πολιτικη γινονται πραγματα που δεν λεγονται και πραγματα που λεγονται και δεν γινονται και η κ μοσχοπουλου ειναι απο τουσ ανθροπουσ που δεν βγαζου ντελαλη για αυτα που κανουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up