ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Δελιόπουλος για Εκκλησιάζουσες: “Λυπούμαστε που ο κ. Ρήγας επέλεξε τη συγκεκριμένη εταιρία”

Δελιόπουλος για Εκκλησιάζουσες: “Λυπούμαστε που ο κ. Ρήγας επέλεξε τη συγκεκριμένη εταιρία”

Μετά τις ανταλλαγές ανακοινώσεων μεταξύ της εταιρίας παραγωγής της θεατρικής παράστασης “Εκκλησιάζουσες” και του αντιπροέδρου της ΚΕΔΑ Μανώλη Σταυρή, υπήρξε χτες Δευτέρα τοποθέτηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Αλεξάνδρειας και του προέδρου Στέφανου Δελιόπουλου σχετικά με το θέμα. 

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η Κ.Ε.Δ.Α. υπεύθυνη για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αλεξάνδρειας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος από νωρίς (Μάρτιο – Απρίλιο) πέρα από την συνεργασία που έχει με τους πολιτιστικούς συλλόγους σχεδιάζει και οργανώνει συναυλίες – θέατρα – Θερινό Κιν/φο για την ψυχαγωγία του κοινού.

Κύριο μέλημά της είναι το όσο το δυνατόν πιο πλούσιο πρόγραμμα για να δώσει τη δυνατότητα σε όσους περισσότερους γίνεται να το παρακολουθήσουν.

Κάποιες από τις εκδηλώσεις τις διοργανώνει η Κ.Ε.Δ.Α (αγορά, εισιτήρια, διαφήμιση) και κάποιες άλλες με παραχώρηση του αμφιθεάτρου  και ανάληψη των εσόδων – εξόδων από τους εκάστοτε διοργανωτές. Ο λόγος που λειτουργεί έτσι η επιχείρηση είναι ευνόητος: Με συγκεκριμένο προυπολογισμό που διαθέτει η ΚΕΔΑ πραγματοποιεί περισσότερες εκδηλώσεις.

Επί του θέματος τώρα:

Μετά την περσινή επιτυχημένη συνεργασία μας με τον κ. Ρήγα και την φιλική του σχέση με τον αντιπρόεδρο κ. Μανώλη Σταυρή συμφωνήσαμε να τους φιλοξενήσουμε και φέτος στην καθόλα επιτυχημένη παράσταση ‘’ Η Εκκλησιάζουσες’’.

Η προφορική συμφωνία έλεγε ότι θα τους παραχωρήσουμε το αμφιθέατρο και όλα τα υπόλοιπα έσοδα – έξοδα θα τα διαχειριστούν και θα τα επωμιστούν οι ίδιοι.

Η ΚΕΔΑ το μόνο της κέρδος θα ήταν μια ηθική ικανοποίηση ότι πρόσφερε μια ομολογουμένως ωραία παράσταση στους δημότες της.

Έτσι μετα από διαβουλεύσεις αρχικά μας προτάθηκε η ημερομηνία 14 Ιουλίου όμως δεν μπορούσε η ΚΕΔΑ λόγω της διοργάνωσης της εκδήλωσης στο αμφιθέατρο της ΄΄Εστίας Ρουμλουκιωτών ’’. Έτσι ορίστηκε η ημερομηνία 17 Ιουλίου μια ημέρα μετά τη Βέροια και η μία ημέρα πριν το ΔΙΟΝ.

Στην πορεία έφτασε στα γραφεία της ΚΕΔΑ πρόταση από καλλιτεχνικό γραφείο για τη συναυλία της Άννας Βίσση στις 18 Ιουλίου χωρίς να επιβαρυνθεί ο Δήμος και να ρισκάρει τίποτα.

Σκεπτόμενοι πάντα με γνώμονα το όσα πιο πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα και ότι ήταν δυο διαφορετικές παραγωγές συμφωνήσαμε με την κυρία Βίσση.

Ήμασταν σίγουροι ότι ο κόσμος θα αγκάλιαζε και θα στήριζε και τις δυο παραγωγές.

Στους ισχυρισμούς απαντάμε:

  • Δεν υπάρχει υπογεγραμμένο συμφωνητικό που να μας δεσμεύει για την μη ύπαρξη άλλης εκδήλωσης ή που να λέει να έχουμε κενές ημερομηνίες για πιθανότητα βροχής. Άλλωστε δεν το έχουν ζητήσει από κανέναν συνεργαζόμενο Δήμο: 12-15 Ιουλίου Βόλος (ακυρώθηκε στις 14 και 15), 16 Βέροια, 18 Δίου.
  • Το πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου μας κυκλοφορεί από τις 30 Μαΐου είτε ηλεκτρονικά είτε έχει δημοσιευθεί σε όλες τις εφημερίδες της Ημαθίας, ενάμιση μήνα δεν το είχαν προσέξει (!) ;
  • Στους άλλους Δήμους δεν παραχωρείτε προσκλήσεις για κάποια συγκεκριμένα άτομα (κυρίως πολιτικά);
  • Θα μας ενημερώσετε τι προπώληση είχατε μέχρι την Παρασκευή 13 Ιουλίου;
  • Είστε τόσο πικραμένοι που απειλείτε ότι θα ενημερώσετε και άλλους παραγωγούς να μην προτιμήσουν το Δήμο μας θέλοντας να εκδικηθείτε έτσι τους δημότες μας;
  • Σας έχει δώσει κανείς το δικαίωμα να μιλάτε απαξιωτικά για έναν εκλεγμένο σύμβουλο ο οποίος τυγχάνει να δίνει δουλειά μέσα από τις επιχειρήσεις του σε 50 άτομα, είναι οικογενειάρχης, και στο παρελθόν σας είχε φερθεί άψογα;

Τελειώνοντας να ενημερώσω ότι ο κ. Σταυρής, το αν θα κινηθεί νομικά δεν αφορά την ΚΕΔΑ και αφορά προσωπικά τον ίδιο τόσο σε χρόνο όσο και σε έξοδα.

Λυπούμαστε και απορούμε ειλικρινά πως ένας τέτοιος καλλιτέχνης και άνθρωπος (κ. Ρήγας) έχει επιλέξει για συνεργασία το συγκεκριμένο γραφείο προώθησης εκδηλώσεων!

Η ΚΕΔΑ συνεχίζει το έργο της και ο μοναδικός κριτής της είναι ο κόσμος.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις «Εκκλησιάζουσες» στους «μεγάλους Δήμους»…

Ο

Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α

Στέφανος Δελιόπουλος

5 Comments

  • Τι μας νοιάζουν επιτέλους όλα αυτά και γιατί έχει πάρει τόση έκταση το θέμα δεν μπορώ να καταλάβω. Και επειδή δεν παίχτηκε η παράσταση στη πόλη μας τι έγινε δηλαδή; Ένα πράγμα μόνο θα πω,αφοδεψε η Φατμε στο Γενί Τζαμί

  • Μα δεν καταλαβαίνεις Σορμπε κάτι πήρε εκταση; Πολιτικό είναι το θέμα.Εκλογες έρχονται και προσπαθούν ο ένας να βλάψει τον άλλον.Σιγα μη στεναχωρηθηκαν για το θέατρο.

  • Αν ο λόγος είναι αυτός που αναφέρεις, τότε πραγματικά το γεγονός με θλίβει. Η πόλη μας και τα γύρω χωριά έχουν με πολλά περισσότερα επίκαιρα πρόβληματα να ασχοληθούν από τα θέατρα,τις μηνύσεις και τα δικαστήρια για ασήμαντους (για το εύρυ κοινό) λόγους

  • Εκει στο Γίδα κόψτε τις σαχλαμάρες και συντονιστείτε με την επικαιρότητα..

  • λυπουμαστε που σας ψηφισαμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *