ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ posted by

Ακυρώθηκαν οι Εκκλησιάζουσες και στο ΔΙΟΝ – σε μηνύσεις προχωράει το Φεστιβάλ Ολύμπου (δήλωση)

Ακυρώθηκαν οι Εκκλησιάζουσες και στο ΔΙΟΝ – σε μηνύσεις προχωράει το Φεστιβάλ Ολύμπου (δήλωση)

Το θέμα των τελευταίων ημερών στην Αλεξάνδρεια ήταν η ακύρωση της θεατρικής παράστασης “Εκκλησιάζουσες” η οποία θα γινόταν χτες Τρίτη στο αμφιθέατρο.

Βέβαια δεν ήταν η ακύρωση το κυρίως θέμα αλλά οι ανακοινώσεις οι οποίες ακολούθησαν τόσο από την εταιρία παραγωγής της παράστασης τόσο από τον αντιπρόεδρο της ΚΕΔΑ Μανώλη Σταυρή όσο και από τον πρόεδρο της επιχείρησης Στέφανο Δελιόπουλο.

Με έκπληξη μάθαμε σήμερα πως η παράσταση ακυρώθηκε (εκτός από την Αλεξάνδρεια, την Έδεσσα και τον Βόλο) και στο ιστορικό Φεστιβάλ Ολύμπου στο ΔΙΟΝ.

Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο του Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο ο οποίος υπήρξε δήμαρχος του δήμου ΔΙΟΥ και περιφερειακός σύμβουλος της περιφερειακής ενότητας Πιερίας.

Ρωτήσαμε τον κύριο Παπαχρήστο σχετικά με τον λόγο που ακυρώθηκε η παράσταση που ήταν να γίνει σήμερα στο Αρχαίο Θέατρο ΔΙΟΥ.

Ο κ. Παπαχρήστος όχι μόνο δεν “μάσησε” τα λόγια του αλλά ήταν “καταπέλτης” σε αυτά που είπε δικαιώνοντας την πλευρά της ΚΕΔΑ.

Διαβάστε:

Η εταιρία της θεατρικής παράστασης “Εκκλησιάζουσες” φέρθηκε ανέντιμα απέναντί μας και με τρόπο που δεν δείχνει επαγγελματισμό προσβάλλοντας το κοινό και τους διοργανωτές του φεστιβάλ. 

Επικοινώνησαν μαζί μας πριν από λίγες ημέρες και μας ζήτησαν την ακύρωση της παράστασης λόγω χαμηλής προπώλησης. Εμείς σήμερα που μιλάμε είχαμε 500 εισιτήρια στην προπώληση χωρίς να υπολογίσουμε το viva.gr. Όταν τους το είπαμε, απέσυραν το επιχείρημά τους αυτό και μας είπαν πως έχει χαλάσει κάποιο μηχάνημα της παράστασης. Ρωτήσαμε ποιο μηχάνημα είναι αυτό για να το αντικαταστήσουμε εμείς σαν διοργανωτές του Φεστιβάλ. Τους είπα πως τους περιμένω οπωσδήποτε γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε το αρχαίο θέατρο όλες τις ημέρες και παίρνουμε άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού για τις ημερομηνίες του φεστιβάλ. 

Στη συνέχεια απέσυραν και το επιχείρημα με το μηχάνημα και μας ενημέρωσαν σήμερα πως η παράσταση δεν θα πραγματοποιηθεί για λόγους ανωτέρας βίας, χωρίς να μας εξηγούν ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι. 

Οι άνθρωποι φέρθηκαν ανεύθυνα απέναντί μας και θεωρώ ότι κακώς τους δίνουν το δικαίωμα να ασχολούνται με τον πολιτισμό. 

Εμείς θα κινηθούμε νομικά για την κατάσταση αυτή. Στα 47 χρόνια του Φεστιβάλ Ολύμπου, πρώτη φορά μας συμβαίνει κάτι τέτοιο. 

Ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρης Παπαχρήστος

5 Comments

  • Βγείτε τώρα όλοι εσείς και ζητήστε ΣΥΓΝΩΜΗ από Δελιοπουλο καιΣταυρη

  • Ο Σταυρης φταίει……..

    • Ο Καρανίκας φταίει… Α! και να κλείσουν τα σχολεία, έχει πολύ χιόνι

  • Δημοσια πρόσωπα ειναι και οι δυο τους να μαθουν οτι χρειάζεται γερο στομαχι Αλλιώς ο ενας νΑ γυρίσει στους καφεδες και ο αλλος στις μασέλες

  • Είσαι τρύπιος ας έβγαζες τη πρώτη ανακοίνωση να είχες το δικαίωμα να μιλας ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *