ΤΟΠΙΚΑ posted by

Θεμελίωση του νέου Διοικητηρίου Ημαθίας – πλούσιο ρεπορτάζ από την τελετή!

Θεμελίωση του νέου Διοικητηρίου Ημαθίας – πλούσιο ρεπορτάζ από την τελετή!

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 19 Σεπτεμβρίου 2023 η τελετή θεμελίωσης του έργου «Κατασκευή Νέου Κτιρίου Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας -Διοικητήριο- της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

Το νέο εμβληματικό κτίριο που θα στεγάσει τις περιφερειακές υπηρεσίες της Ημαθίας, βρίσκεται στην είσοδο της Βέροιας, σε οικόπεδο 33.479 τ.μ., σε μια περιοχή όπου έχουν χωροθετηθεί και άλλα δημόσια κτίρια, όπως το Δικαστικό Μέγαρο και το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Στην τελετή το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλλιας, ενώ παραβρέθηκαν, ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας, οι τρεις Δήμαρχοι της Ημαθίας, Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας και Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας Ταξίαρχος Γιώργος Αδαμίδης, ο Διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ημαθίας Πύραρχος Αλέξανδρος Κουβακάς, περιφερειακοί σύμβουλοι, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Παλουκίδης, οι αντιδήμαρχοι Βέροιας Συρμούλα Τζήμα (και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος), Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, Βασίλης Παπαδόπουλος και Γεωργία Μπατσαρά, ο πρόεδρος της ΑΝΗΜΑ Α.Ε. και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, οι πρόεδροι του Ιατρικού, Δικηγορικού και Εμπορικού Συλλόγου, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με την «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα, υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, πρόεδροι συλλόγων, φορέων κτλ., ενώ την εκδήλωση παρουσίαζε και συντόνιζε η Νανά Παπαχρήστου, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος, ο οποίος αντικατέστησε τον Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεημωνα που απουσίαζε στην Αθήνα.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των κυρίων Μπίλλια, Καλαϊτζίδη και Τζιτζικώστα, που εμφανώς χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, προχώρησαν στην τοποθέτηση της πλάκας θεμελίωσης, ολοκληρώνοντας έτσι την τελετή.

Λίγα λόγια για το νέο Διοικητήριο:
 

– Βρίσκεται στην είσοδο της Βέροιας σε οικόπεδο 33.479 τ.μ.

– Προβλέπεται να στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.

– Θα κατασκευαστεί αίθουσα εκδηλώσεων χωρητικότητας 150 ατόμων.

– Το σύνολο της δόμησης είναι περίπου 10.000 τ.μ.

– Η θέση του οικοπέδου είναι προνομιακή, το κτίριο θα είναι ορατό από τους διερχόμενους επί της Εγνατίας Οδού και θα αποτελέσει κορυφαίο αστικό τοπόσημο.

– Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην ένταξη του κτιρίου στο φυσικό περιβάλλον και στη μορφολογία του οικοπέδου και του περιβάλλοντα χώρου.

– Η εικόνα του κτιρίου θα αντανακλά τη σημασία του ως σημαντικού δημόσιου κτιρίου, ενώ θα δημιουργηθεί ανάλογος υπαίθριος δημόσιος χώρος για την υποδοχή του κοινού.

– Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός ενσωματώνει ομαλά τις βασικές αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και των παθητικών συστημάτων για τη βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς του κτιρίου.

– Το κτίριο αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα.

– Θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων προσωπικού και επισκεπτών συνολικής χωρητικότητας 195 θέσεων, από τις οποίες οι 14 θέσεις είναι για οχήματα ατόμων με μειωμένη κινητικότητα.

– Θα γίνουν εκτεταμένες φυτεύσεις.

Δείτε εικόνες του Veriotis.gr:

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

2 Comments

  • Αναφέρθηκε κανείς στον Υπουργό Βεσυρόπουλο Απόστολο, ο οποίος “έδωσε” όχι μόνο το οικόπεδο, αλλά, και χρήματα που χρειαζόταν για να ολοκληρωθεί;;;

  • H απάντηση βρίσκεται στην τελευταία εικόνα. Έτσι εξηγείται η αθρόα προσέλευση.

    Λυπηρό θέαμα. Απλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *