ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Εμπορική αντιπροσωπεία από την Ινδία στην Ημαθία – επίκεντρο τα ακτινίδια και τα μήλα

Εμπορική αντιπροσωπεία από την Ινδία στην Ημαθία – επίκεντρο τα ακτινίδια και τα μήλα

Έντονη δραστηριότητα των στελεχών της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών – στον Α.Σ. Μελίκης Νταούκας και Πλανγκάριτσα

Η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας με στόχο την ανάπτυξη νέων αγορών για τα αγροτικά προϊόντα, υποδέχθηκε στην Ημαθία αντιπροσωπεία Ινδών Εμπόρων τροφίμων.

Οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν σε συνεταιριστικές εγκαταστάσεις και αγροκτήματα παραγωγών, ενώ έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα Ακτινίδια και τα Μήλα, προϊόντα εξάλλου που έχουν τη δυνατότητα συντήρησης και μεταφοράς μέχρι την Ινδία.

Την επιχειρηματική αποστολή συνόδευσαν ο διευθυντής της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών κ. Νταούκας Στέφανος και η υπεύθυνη εμπορίας κ. Αρμίντα Πλανγκάριτσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία του Απριλίου 2023, το ελληνικό ακτινίδιο κατέλαβε τη δεύτερη θέση όσον αφορά τις ποσότητες εισαγωγής στην ινδική αγορά, αμέσως μετά το ακτινίδιο Zespri της Νέας Ζηλανδίας. Παράλληλα, ο Ινδός καταναλωτής φαίνεται να προτιμά πρωτίστως το ελληνικό προϊόν.

Ειδικότερα, τη φετινή σεζόν 2022-2023, όπως εξηγεί στο freshplaza ο Saurabh Tanwar, εκπρόσωπος ινδικής εισαγωγικής εταιρείας φρούτων, «για την Ελλάδα, η Ινδία φάνηκε να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά και το ελληνικό ακτινίδιο εκτιμάται περισσότερο εδώ σε σύγκριση με τα ιταλικά ακτινίδια. Βλέποντας αυτή την επιτυχία, θεωρώ ότι η Ελλάδα θα διατηρήσει την εστίαση στην ινδική αγορά και την επόμενη σεζόν».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *