ΑΘΛΗΤΙΚΑ posted by

Η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας με τον πρωταθλητή ποδηλασίας Γιάννη Κυριακίδη

Η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας με τον πρωταθλητή ποδηλασίας Γιάννη Κυριακίδη

Από το 2ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε:

Με αφορμή τον εορτασμό της Πανελλήνιας Ημέρας Αθλητισμού οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Γενικού Λυκείου Αλεξάνδρειας συμμετείχαν σε ποικίλες δράσεις, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023, στο δημοτικό αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας.

Στόχος των δράσεων ήταν η ευαισθητοποίηση σε θέματα άθλησης, και τη σημασία της καλής φυσικής κατάστασης για την υγεία, την ευημερία, τη μάθηση, καθώς και τη μετέπειτα ενήλικη ζωή. Κεντρικό σύνθημα των δράσεων του φετινού εορτασμού ήταν «Η Κίνηση δίνει Ζωή»

Αρχικά οι μαθητές και εκπαιδευτικοί περπάτησαν μέχρι το δημοτικό αμφιθέατρο καλύπτοντας μια συνολική απόσταση 2χλμ περίπου. Στη συνέχεια πιασμένοι χέρι χέρι μεταξύ τους χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς σχηματίζοντας συμβολικά έναν μεγάλο κύκλο συμπερίληψης και αποδοχής για όλους.

Κατόπιν οι μαθητές παρακολούθησαν ενημερωτική ομιλία από τον προσκεκλημένο Γιαννιτσιώτη πρωταθλητή ποδηλασίας Κυριακίδη Γιάννη και την κα Τσαβαλιά Ζωή, προπονητή και πρόεδρο αντίστοιχα του Αθλητικού Ποδηλατικού Ομίλου Γιαννιτσών (Α.Π.Ο.Γ.).

Ο πρωταθλητής ποδηλασίας μίλησε στα παιδιά σχετικά με το άθλημα της ποδηλασίας, τις δυσκολίες σε σχέση με τις προπονήσεις την απαιτούμενη προετοιμασία, αλλά και τα οφέλη για την υγεία και την σωματική διάπλαση. Επιπρόσθετα τους μίλησε για θέματα ασφάλειας κατά την κίνηση με ποδήλατο στους δρόμους, την ανάγκη συμμόρφωσης με τους κανόνες κυκλοφορίας, την αντιμετώπιση από τους οδηγούς οχημάτων και συγκεκριμένα την τήρηση 1,5 μέτρου απόστασης από κινούμενο ποδηλάτη, καθώς και για διάφορα τεχνικά θέματα.

Τέλος οι μαθητές συμμετείχαν σε ομαδικά αθλήματα της επιλογής τους, ενώ μετά τη λήξη των αγώνων, βραβεύτηκαν οι νικήτριες ομάδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *