ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Έκοψε την πίτα ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας – καλεσμένος ο Σωκράτης Φάμελλος

Έκοψε την πίτα ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας – καλεσμένος ο Σωκράτης Φάμελλος

Με καλεσμένο τον Πρόεδρο της Κ.Ο. Σωκράτη Φάμελλο

Με πολύ κέφι, ζωντανή μουσική και χορό, έκοψε το μεσημέρι της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου 2024 την βασιλόπιτα ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Ημαθίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Ελιά, με επίσημο καλεσμένο και ομιλητή τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Σωκράτη Φάμελλο.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Συντονιστής της Ν.Ε. Γρηγόρης Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις κινήσεις του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο δίμηνο, έπειτα και τα άσχημα αποτελέσματα των εκλογών, λέγοντας μεταξύ άλλων πως, «μετά από μια εσωτρέφεια, μπήκαμε σε μια άλλη τροχιά, γυρίσαμε τον νομό τρεις φορές, ήρθαμε σε επαφή με τη βάση, κάναμε δράσεις και προχωράμε για τις εσωκομματικές και για το Συνέδριο».

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Σωκράτης Φάμελλος και αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Στέφανου Κασσελάκη, είπε χαρακτηριστικά «Όπως καταλαβαίνετε, δεν μας έχουν γονατίσει. Γιατί αυτός ήταν ο στόχος του συστήματος εξουσίας.

Όλο αυτό το αντιΣΥΡΙΖΑ κλίμα έχει μια βαθύτερη αιτία, ότι το σύστημα εξουσίας στην Ελλάδα κινδυνεύει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου δείχνει ότι ο κόσμος δεν βολεύεται με αυτή την κυβέρνηση και ψάχνει την απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ευθύνη πλέον είναι σε εμάς.

Αυτά τα μηνύματα πρέπει να αξιολογήσουμε, όπως και την λεγόμενη παντοδυναμία Μητσοτάκη», φέρνοντας ως παράδειγμα τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το αποτέλεσμα της Αθήνας, όπου όπως είπε, «οι πολίτες στις δημοτικές εκλογές, με την μικρότερη δυνατή ρωγμή που βρήκαν και έκαναν την μεγαλύτερη ανατροπή, ανέτραψαν την ίδια την οικογενειοκρατία».

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη είπε ότι «10.000.000 Έλληνες δουλεύουμε για να βγάζουν λεφτά 10 καρτέλ. Με έναν περίεργο τρόπο, ο κ. Μητσοτάκης έχει καταφέρει να ενώσει τις ανάγκες και τα αιτήματα όλων των πολιτών. Να κάνει μια υπερταξική συμμαχία αλλά εναντίον του. Γιατί αυτός είναι ένα από τα 10 καρτέλ. Αυτό είναι ευκαιρία για εμάς. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία.

Το πρόβλημα δεν ήταν ο Τσίπρας. Έκανε άλλη μια πολιτική τομή στην ελληνική κοινωνία ώστε να αφήσω χώρο για ένα νέο κύμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς κάποιοι σύντροφοι δεν το αξιολόγησαν σωστά και επικαλέστηκαν διαφωνίες για να αποχωρήσουν, επιλέγοντας να αδυνατίσουν έτσι την αξιοματική αντιπολίτευση απέναντι στον Μητσοτάκη», ανέφερε.

Τέλος, πρότεινε να περιλαμβάνεται ο πολιτισμός και η μουσική σε όλες τις εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, «να έχουν μουσική οι εκδηλώσεις μας, όπως σήμερα, να ομορφύνουν οι οργανώσεις, να περνάμε καλά, να χαιρόμαστε, να μην έχουμε γκρίνια και βγαίνει το αριστερόμετρο στις συζητήσεις για την πατρίδα.

Να πούμε στους πολίτες κάτι πολύ απλό. Πρέπει κάθε άνθρωπος στην Ελλάδα να έχει τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες δυνατότητες, με μια ισχυρή σύχρονη, ανθρώπινη, ισχυρή πολιτεία», σημείωσε ο κ. Φάμελλος.

Τέλος, έκλεισε λέγοντας πως «Επειδή εμείς οικογενειακά αγαπάμε τον πολιτισμό, να περάσουμε καλά, να είμαστε πολλοί και πολλές, να γεμίζετε τα γραφεία και να περνάτε καλά και στα γραφεία, να έχουμε δυνατά συντονιστικά, να αισθανθούμε πραγματικά σύντροφοι. Μας έλειψε λίγο. Αλλά όπως βλέπετε είμαστε χαρούμενοι και γλεντέδες και περνάμε καλά και ζηλεύουν όλοι οι άλλοι», είπε κλείνοντας ο κ. Φάμελλος.

Ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας από τον Συντονιστή και αναπληρωτή Συντονιστή, Γρηγόρη Γεωργιάδη και Αντώνη Καραγιάννη αντίστοιχα, με την βοήθεια του μέλους Κικής Αδαμίδου. Το φλουρί έπεσε στο κομμάτι του Ο.Μ. Αποστόλου Παύλου, το οποία παρέλαβε η Σοφία Ιντζιάδου.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας στον Γιάννη Γαλίκα, για την επί 46 χρόνια αδιάλειπτη συνολική προσφορά του στο κόμμα, στους αγώνες και τα κοινωνικά κινήματα.

Ακολούθησε γλέντι με χορό από όλους, ξεσηκώνοντας ακόμα και τον Σωκράτη Φάμελλο, που έσειρε πρώτος το χορό.

Δείτε εικόνες του veriotis.gr:

ΕΙΚΟΝΕΣ: 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *