ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

«Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας» στο Νηπιαγωγείο Σταυρού

«Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας» στο Νηπιαγωγείο Σταυρού

Από το Νηπιαγωγείο Σταυρού ανακοινώθηκε:

Το Νηπιαγωγείο Σταυρού, σε συνεργασία με Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, υπό την αιγίδα του Υ.Π.Θ.Α., καθώς και με σχολεία όλων των βαθμίδων από όλη τη χώρα αλλά και Δήμους, υλοποιεί δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού με τίτλο «Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας» στις 6 Μαρτίου, ‘’Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο’’, ώρα 10.30-11.15, στον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου.

Σκοπός της δράσης: η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών, των μελών της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας κατά της βίας. Στο πλαίσιο της δράσης οι μαθητές/τριες συζήτησαν για τη βία και τον εκφοβισμό, τις μορφές, τα συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού, την αντιμετώπιση και πόσο σημαντικό είναι να σπάμε τη σιωπή και να αναφέρουμε φαινόμενα βίας και εκφοβισμού.

Στη διάρκεια της δράσης, οι μαθητές/τριες  φόρεσαν μάσκες που απεικόνιζαν συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού αναπαριστώντας μορφές βίας με κάποιες κινήσεις. Στις 11.00, οι μαθητές/τριες έσπασαν ταυτόχρονα τα μπαλόνια. Ο κρότος/σπάσιμο των μπαλονιών συμβολίζει το σπάσιμο της σιωπής στη βία και το ταυτόχρονο σπάσιμο των μπαλονιών συμβολίζει ότι ενώνουμε τις φωνές μας.

Η υλοποίηση της δράσης με προσκεκλημένους μαθητές των Α΄, Β’ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Σταυρού, γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και τον Πρόεδρο Κοινότητας Σταυρού, αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Οι υπεύθυνοι της δράσης:

Αλεξάνδρα Κουτσογιώτα

Μαρία Τσολάκη

Σοφία Τζουβάρα

Εκπαιδευτικοί Νηπιαγωγείου Σταυρού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *