ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ posted by

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Εγκύκλιος Αυγενάκη με αφορμή και τον εμφύλιο Γκυρίνη- Χαλκίδη στο δήμο Αλεξάνδρειας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Εγκύκλιος Αυγενάκη με αφορμή και τον εμφύλιο Γκυρίνη- Χαλκίδη στο δήμο Αλεξάνδρειας

ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, ΝΑΟΥΣΑΣ, ΒΕΡΟΙΑΣ

Χαίρετε κι αγαλλιάσθε.

Ο κακός χαμός έγινε με την πρόσφατη επίσκεψη του κλιμάκιου της Νέας Δημοκρατίας στη Βέροια και στη Νάουσα. Κάποιοι δικοί μας (ντόπιοι) νεοδημοκράτες φρόντισαν να μην επισκεφτεί την Αλεξάνδρεια όμως οι ίδιοι (περίπου) φρόντισαν ώστε τα δημοτικά της Αλεξάνδρειας να κυριαρχήσουν στο περιθώριο των συζητήσεων και των εκδηλώσεων. Σε τέτοιο βαθμό ώστε μέχρι και εσωκομματική εγκύκλιο ανάγκασαν τον Λευτέρη Αυγενάκη να εκδώσει, μετά από όσα άκουσε και σας την παρουσιάζουμε σήμερα, ποιοι άλλοι, εμείς του alexandreia-gidas.gr (κι ας μας διαψεύσουν εάν δεν είναι έτσι).

Σας έχω σήμερα και λεπτομέρειες με ονόματα και παρασκήνιο για τον Δήμο Αλεξάνδρειας (που μόνο σε εμάς θα διαβάσετε), το ίδιο και για τον Δήμο Βέροιας (μια και μας διαβάζουν φανατικά και στη Βέροια) αλλά επίσης αποκαλύπτω κι αυτά που δεν λέγονται για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ημαθίας. Το «μαγαζί» τους είναι ορθάνοιχτο κι εμείς τρυπώσαμε και σας τα λέμε από πρώτο χέρι. Ξεκινάμε λοιπόν.

Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ (;)

Οι «κακές γλώσσες» λένε ότι το πρόγραμμα του κλιμάκιου της Νέας Δημοκρατίας που επισκέφθηκε πρόσφατα περιοχές της Βέροιας και της Νάουσας, σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε παράλληλα με όλα τα άλλα να εξυπηρετήσει και τα φημολογούμενα μελλοντικά σχέδια του Λευτέρη Αυγενάκη, που λέγεται ότι θέλει να είναι υπουργός Γεωργίας στην ενδεχόμενη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κι αυτός είναι ο λόγος που επικεντρώθηκε κυρίως σε ενημερωτικές συναντήσεις «γνωριμίας» με δεξιούς συνεταιριστές και αντίστοιχου τύπου «παράγοντες» του αγροτικού κόσμου/χώρου της Ημαθίας, μια περιοχή που διαχρονικά είναι ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για κάθε υπουργό Γεωργίας.

Συναντήσεις που για τον ίδιο λόγο αναμένεται να επαναληφθούν και να ενταθούν στο προσεχές διάστημα, ενώ στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η συνέχιση της στενής συνεργασίας του Λευτέρη Αυγενάκη με τον Ημαθιώτη ειδήμονα περί των αγροτικών κ. Χρήστο Γιαννακάκη που έχει αναλάβει τρόπον τινά, χρέη «συμβούλου» του απερχόμενου Γραμματέα της ΝΔ, σε θέματα γεωργίας. Εδώ να ανοίξω μια παρένθεση: Έγραψα «ενδεχόμενη κυβέρνηση» διότι όπως εξελίσσονται τα πράγματα δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ο Κυριάκος θα καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση και δεν γράφω «επόμενη κυβέρνηση» διότι όπως μαθαίνω ο πολιτικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει έναν ακόμη ανασχηματισμό, πριν από τις εθνικές εκλογές. Συνεπώς η επόμενη κυβέρνηση δεν θα είναι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις ερχόμενες εθνικές εκλογές. Κλείνω την παρένθεση.

ΜΗΠΩΣ ΗΛΘΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ;

Άλλες… «γλώσσες» αναφέρουν ότι στο περιθώριο των συναντήσεων που είχε το κλιμάκιο της ΝΔ στην Ημαθία, με φιλικά προσκείμενους τοπικούς μεγαλοσυνεταιριστές και ιδιώτες μεγαλοεπιχειρηματίες, έγιναν «συζητήσεις» και για θέματα οικονομικής ενίσχυσης του κόμματος. Κι αυτός είναι ο λόγος που στη σύνθεση του κλιμακίου συμπεριλήφθηκε και ο κ. Αντώνης Σγαρδέλης, πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Πόρων και Διαφάνειας.

Εάν ισχύει κάτι τέτοιο προφανώς και θα γίνει γνωστό αρμοδίως, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον εσωτερικό κανονισμό της ΝΔ αλλά και από τη σχετική νομοθεσία (κυρίως) και δεν είναι απαραίτητο να δοθεί ευρύτερη δημοσιότητα. Απλώς το αναφέρουμε διότι δημοσιοποιήθηκε η παρουσία του συγκεκριμένου κομματικού υπεύθυνου επί των οικονομικών. Εάν κάποιο εκ των κομματικών οργάνων επιθυμεί να διευκρινίσει κάτι παραπάνω για το θέμα, είναι ευπρόσδεκτο όπως πάντα κι όπως με όλους.

ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Ήλθαν λοιπόν οι νεοδημοκράτες, ως κλιμάκιο με επικεφαλής τον Λευτέρη Αυγενάκη για να δουν επί τόπου, τα κομματικά και τα συνεταιριστικά και αντί αυτών (όπως μαθαίνω) τους «έπρηξαν» κυριολεκτικά με τα βουλευτικά και τα δημοτικά. Στα βουλευτικά αποφεύχθηκε η επίσημη αναφορά σε ονόματα υποψηφίων, κυριάρχησε όμως η κουβέντα για το «θράσος» ορισμένων (ανδρών και γυναικών) να δηλώνουν ανοιχτά ότι θα είναι υποψήφιοι και υποψήφιες βουλευτές στην Ημαθία, προχωρώντας σε αντίστοιχες «κινήσεις» και υπονοώντας ότι διαθέτουν… «άκρες» στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ κι ότι έχουν λάβει αντίστοιχες διαβεβαιώσεις περί του σίγουρου της συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο του Νομού μας.

Στα δημοτικά κυριάρχησε η κουβέντα για τη «λειψανδρία» που υπάρχει στον Δήμο Βέροιας για να ηγηθεί κάποιος ως υποψήφιος δήμαρχος από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, μετά και την επιβεβαιωμένη άρνηση του Μιχάλη Χαλκίδη να καλύψει αυτό το κενό. Το ίδιο κυριάρχησε και ο διαφαινόμενος εσωκομματικός εμφύλιος στον Δήμο Αλεξάνδρειας, μεταξύ του Παναγιώτη Γκυρίνη και του Μιχάλη Χαλκίδη.

 «ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΗ» ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ- ΦΗΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΔΙΝΟΥΝ «ΧΡΙΣΜΑ» ΣΕ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΤΕΣ

Και για μεν την πρώτη περίπτωση (τα περί των βουλευτικών εκλογών) δεν υπήρχε περιθώριο να ειπωθούν και πολλά καθώς συζητείται ευρέως (και αποτελεί κοινό μυστικό) ότι η τράπουλα του ψηφοδελτίου της ΝΔ Ημαθίας φαίνεται κάπως… «σημαδεμένη». Κι αυτό επειδή ευρέως διαδίδεται ότι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη και στελέχη του γραφείου του, δίνουν αβέρτα «χρίσμα» υποψήφιου βουλευτή, σε κολλητούς και κολλητές τους, χωρίς να υπολογίζουν διαδικασίες, αξιοκρατία και άλλα σχετικά «κριτήρια» που εξαγγέλθηκαν μεν φαίνεται όμως ότι θα μείνουν μόνο στα λόγια.

Τέτοια είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Νεοδημοκρατική Ημαθία, με την τοπική κομματική οργάνωση από τη μια, να έχει έως και «διακοσμητικό ρόλο» και από την άλλη να φέρονται ως «εγγυητές τοπικών υποψηφιοτήτων» στελέχη της κεντρικής διοίκησης, τους οποίους ούτε ο Αυγενάκης δεν μπορεί να τους ακουμπήσει. Κι αυτός είναι ο λόγος που για το θέμα αυτό, ο Γραμματέας της ΝΔ ήταν «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» κι απέφυγε να το ακουμπήσει ουσιαστικά όσο διάστημα παρέμεινε στην Ημαθία (στη Βέροια και στη Νάουσα).

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΗΜΑΘΙΑΣ

Περί των βουλευτικών εκλογών και των Νεοδημοκρατικών υποψηφιοτήτων στην Ημαθία θα γράψω μόνο ονόματα που ακούγονται για να καταλάβετε τι εννοώ. Βεσυρόπουλος Απόστολος (ο «ex officio» σίγουρος και… πρώτος), Τσαβδαρίδης Λάζαρος (που θέλει να «ξαναδοκιμάσει»), Μπαρτζώκας Τάσος (που «αναζητεί» την ευκαιρία των νέων), Μπατσαρά Γεωργία (που δεν λέει «όχι»), Εμμανουηλίδης Απόστολος (που πιστεύει ότι «μπορεί»), Κουτσουπιάς Φώτης (που φέρεται να έλαβε «διαβεβαίωση» λόγω συμμετοχής του στο Μητρώο Στελεχών), Μπίλης Προκόπης (που φέρεται να έλαβε «διαβεβαίωση» ως εξ αρχής Μητσοτακικός και «καλύπτει γνήσια» γεωγραφικά τη Νάουσα), Καρατζούλα Νίκη (που φέρεται να έλαβε διαβεβαίωση από «άνθρωπο του προέδρου»), Σαρηγιαννίδης Στάθης (που δήλωσε ότι το «επιθυμεί»), Μοσχοπούλου Όλγα (όχι εκ προθέσεως αλλά ως ούσα πάντα στις «επάλξεις» και δεν αποκλείεται), Τζήμα- Τόπη Συρμούλα (που ακούγεται ότι την «ενδιαφέρει»), Βλαχογιάννη Ιφιγένεια (που ακούγεται ότι το «επιδιώκει»), Κόβας Στέργιος (που ακούγεται ότι δεν «θέλει» αλλά θα υπάκουε σε «επιστράτευση»), Παπαγιάννης Ιωάννης (ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας που έκανε «κινήσεις» και δεν θα το «απέκλειε») ενώ στην πορεία «κάηκαν» αν και θα ήθελαν να είναι υποψήφιοι (πάντα σύμφωνα με πληροφορίες) ο Σιδηρόπουλος Θόδωρος (ο Ημαθιώτης «στρατηγός» σύζυγος της Κατερίνας Παπακώστα και δεν χρειάζεται να πω άλλο λόγο), η Παπαδοπούλου Μανταλένα (η αξιόλογη Ημαθιώτισα παραιτηθείσα εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ που κρίθηκε ότι μπορεί να περιμένει διότι ακόμη «δεν διαθέτει επαρκή τοπική εμβέλεια»), ο Λιολιόπουλος Νίκος (ένας Ρουμλουκιώτης που απλώς «αυτοαποβλήθηκε»), ο Κελεσίδης Γιάννης (ο πρώην διευθυντής της ΖΑΝΑΕ που το «άφησε» μεν αλλά είναι από τους τύπους που «ποτέ δεν λέει ποτέ», ο Μπιλέκας Γιώργος (μια ακόμη βεροιώτικη «έκδοση» του υποψήφιου που πάντα «ακούγεται» αλλά ποτέ δεν «είναι») και ο Ακριβόπουλος Κώστας (ο δικός μας «αυστραλός» που αρχικά κάποιοι «προεδρικοί» εξ Αθηνών του έδωσαν την εντύπωση ότι θα είναι το «Α και το Ω» των Μητσοτακικών της Ημαθίας αλλά σύντομα γνώρισε την «άλλη πλευρά» του νομίσματος).

Στο ενδιάμεσο αυτών των δύο κατηγοριών (κάτι σαν … twilight zone όπως λέμε στον Γιδά) θα τοποθετούσα την εκ των Περιβολακιών Λαγκαδά καταγόμενη τέως ΔΗΜΑΡοΠΟΤΑΜΙΣΙΑ Νεοδημοκράτισα Μάρκου Κατερίνα, νυν βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και προσεχώς αναζητούσα «στασίδι» (περιφέρεια) για να πολιτευτεί. Η πανύψηλη ικανή πολιτικός και νιόπαντρη (συν τοις άλλοις) καθώς προ μηνών παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο στο δημαρχείο Νέας Σμύρνης τον εκλεκτό της καρδιάς της, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Θανάση Οικονόμου, ακούγεται ότι προς ώρας (και πάντα πολιτικά μιλώντας) «έκλεισε τον κύκλο της» με τη Θεσσαλονίκη (όπως συζητιέται στην πιάτσα «δεν την παίρνει» να διαγωνιστεί με τους τοπικούς πολιτευόμενους). Η Αθήνα (Α’ και Β1, Β2 εκλογικές περιφέρειες) της είναι «βαριά» κι «ασήκωτη», στα Γιάννενα (απ΄ όπου κατάγεται ο άνδρας της) «σφάζουν αρνιά» (εάν με εννοείτε) οπότε… ανακαλύφθηκαν κάποιοι συγγενείς στην Ημαθία και εξετάστηκε ως μια εκλογική περιφέρεια με προοπτική. Κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Ημαθία (με το κλιμάκιο της ΝΔ) φάνηκε ωσάν να ήλθε, είδε και απήλθε, σπεύδοντας να δηλώσει και δημοσίως ότι «δεν υπάρχει θέμα» υποψηφιότητάς της, στην εκλογική μας περιφέρεια. Τους πιστεύετε τους πολιτικούς και δη τους εκ ΝΔ προερχόμενους; Εάν τους πιστεύετε, τότε να πιστέψετε και την κυρία Μάρκου. Εγώ επιφυλάσσομαι καθώς ο χρόνος που απομένει μέχρι τις βουλευτικές εκλογές είναι μακρύς κι έχουν να δουν πολλά τα μάτια μας. Όχι μόνο για τη συγκεκριμένη πολιτικό αλλά και για όσα προαναφέρθηκαν ή θα αναφερθούν ακόμη.

ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΣ «ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ»- ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ

Πάμε τώρα στην άλλη «κατσαρόλα» που έχει και το πολύ ζουμί.

Σε σχέση με τα δημοτικά και τα όσα συνέβησαν με το κλιμάκιο της ΝΔ που επισκέφθηκε Βέροια και Νάουσα, το παρασκήνιο ήταν τεράστιο.

Στη Νάουσα το θέμα των δημοτικών εκλογών για τη Νέα Δημοκρατία δείχνει «εύκολο» (δεν είναι…) λόγω του ότι δεν αμφισβητούν τον νυν δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη. Μου λένε μάλιστα ότι «ψηλά» ιστάμενος του κλιμακίου τόνισε ότι «δεν υπάρχουν διλήμματα» για την εκ νέου στήριξη της υποψηφιότητας Κουτσογιάννη (ατύπως διότι κατεβαίνει ως ανεξάρτητος), για τον οποίο (Νίκο Κουτσογιάννη) όπως μαθαίνω έχει σχηματίσει ιδιαίτερα θετική προσωπική άποψη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ κάποια ονόματα του χώρου που ακούγονται ως δήθεν υποψήφιοι δήμαρχοι Νάουσας, αντιμετωπίζονται από την επίσημη Νέα Δημοκρατία ως «γραφικές» περιπτώσεις.

Στη Βέροια μαθαίνω ότι γίνεται της «Καλλιόπης» διότι μεγάλος αριθμός τοπικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας θέλει να στηρίξει ως υποψήφιο Δήμαρχο, τον πρόεδρο των Αστικών της πόλης και προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, τον κύριο Παύλο Παυλίδη. Εξ ίσου μεγάλο μέρος θέλει να στηρίξει τον νυν Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη, κυρίως για λόγους που σχετίζονται με προσωπικά συμφέροντα, “δουλειές” και άλλα σχετικά της τοπικής διαδικασίας. Θα αναρωτηθείτε, «δεν έχουν δικό τους υποψήφιο και ψάχνουν ‘ξένο’…;». Έχουν βεβαίως…

Έχουν όμως και το σύνδρομο της ήττας όποτε κατεβάζουν δικό τους υποψήφιο (με εξαίρεση τον κ. Σκουμπόπουλο Χρήστο κάποτε) κι αυτός είναι ο λόγος που αναζητούν «διανθίσεις» δηλαδή κάτι «άλλο» που να μπορεί να πάρει και από τους «άλλους» και τα γνωστά. Διότι ο Δήμος Βέροιας δεν είναι Δήμος Αλεξάνδρειας, όπου μπορεί να κατεβαίνουν ακόμη και τρεις υποψήφιοι του χώρου και στο τέλος να κερδίζει τον Δήμο ένας από αυτούς (εάν με εννοείτε και θα το αναλύσω παρακάτω).  Εκτός λοιπόν από τους Π. Παυλίδη και Κ. Βοργιαζίδη μαθαίνω ότι στη Βέροια συζητούν για δήμαρχο που θα υποστηρίξει η ΝΔ (κατά σειρά προτεραιότητας) και οι Μηνάς Γιώργος (γιατρό), Γκαμπέσης Αργύρης (γαμπρό του παλιού δημάρχου Γιώργου Τσαλέρα) και Πατσίκας Ζήσης (ο δραστήριος δημοσιογράφος και πρόεδρος του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας) είναι πρώτοι στη λίστα που έχει σχηματίσει ο Νικήτας Κακλαμάνης που έχει και τη συνολική ευθύνη των υποψηφίων που θα στηρίξει η ΝΔ.

Από εκεί και πέρα ακούγεται πως κάποιοι θα ξαναβάλουν στο τραπέζι των συζητήσεων την περίπτωση του Παπαγιάννη Γιάννη που ήταν υποψήφιος δήμαρχος και στις προηγούμενες εκλογές και στο μεταξύ μαθαίνω ότι προσχώρησε (γράφτηκε μέλος) στη Νέα Δημοκρατία (προέρχεται κι αυτός από το ΠΑΣΟΚ) όπως το ίδιο θα κάνουν και με την περίπτωση του Τσούντα Χρήστου (συνταξιούχου τραπεζικού, πρώην δήμαρχο δήμου Δοβρά όσοι θυμάστε από το παρελθόν). Σε περίπτωση ακαρπίας με τις παραπάνω περιπτώσεις λέγεται ότι θα αναζητηθούν εφεδρείες ωσάν την περίπτωση της Μπατσαρά Γεωργίας (έμπειρη αυτοδιοικητικό και εφόσον δεν συμπεριληφθεί στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο) αλλά και της Τζήμα- Τόπη Συρμούλας (έσχατη λύση και τριτοτέταρτη επιλογή, εφόσον δεν βρεθεί «κάτι πιο εκλεκτό» όπως έλεγε και ο Φέρμας στην ταινία με τον Βέγγο, που από όλο τον κατάλογο του εστιατορίου στο τέλος κατέληξε να παραγγέλνει… πατσά) ενώ μαθαίνω πως υπάρχει και το σενάριο, εάν δεν σχηματιστεί συνδυασμός «επιτυχίας» να σχηματιστεί τελικώς ένας συνδυασμός «ευπρεπούς παρουσίας» όπου θα ηγηθεί συμβολικά του δημοτικού ψηφοδελτίου, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΝΔ Ημαθίας, Παναγιώτης Παλπάνας.

Η ΦΑΚΑ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΑΛΚΙΔΗ

Υπήρχε βεβαίως (όπως πλέον γνωρίζουμε) κι ένα μεγάλο κομμάτι που ήθελε ως υποψήφιο δήμαρχο Βέροιας τον Μιχάλη Χαλκίδη, έχοντας και την ενθάρρυνση της τοπικής κομματικής ηγεσίας προς την κατεύθυνση αυτή. Κι εδώ θα σας μεταφέρω αυτό που άκουσα να συζητιέται ευρέως από την πλευρά μεγαλόσχημων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με την αντίστοιχη  πρόταση που έγινε στον Μιχάλη Χαλκίδη, να είναι υποψήφιος Δήμαρχος της Νέας Δημοκρατίας στη Βέροια. Το επιχείρημα ότι μπορούσε να «κερδίσει» τον Δήμο, όπως διατυπώθηκε αρχικά, ήταν το «τυρί για τη φάκα», σε ένα σενάριο που σχεδίασαν κορυφαία τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πραγματικός λόγος που εξ αρχής ήθελαν να «κλειστεί» ο Χαλκίδης στη «φάκα» της Βέροιας, δεν ήταν ότι «εκτίμησαν» τα προσόντα και τις δυνατότητές του, παρά ότι ήθελαν να τον απομακρύνουν από τον Δήμο Αλεξάνδρειας. Ήταν ένα σενάριο που ξεκίνησε να σχεδιάζεται εν  γνώσει και των κεντρικών γραφείων της ΝΔ στην Αθήνα και δρομολογήθηκε από «επώνυμους» της ΝΔ Ημαθίας, που με αυτό τον σκοπό «πλησίασαν» στενά τον εκ Μελίκης πολιτικό. Ήταν ένα σενάριο- παγίδα το οποίο αρχικά και ο ίδιος ο Μιχάλης Χαλκίδης έδειξε να «τσιμπάει» και να το συζητάει ως ενδεχόμενο. Ήταν βλέπετε μια περίπτωση που τον κολάκευε προσωπικά και είναι γνωστό ότι σε κάτι τέτοια, ο Μιχάλης είναι κάπως… «ευάλωτος».

ΛΟΓΑΡΙΑΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ

Στο σημείο αυτό ήταν που οι «σχεδιαστές» της απομάκρυνσης του Μιχάλη Χαλκίδη από τον Δήμο Αλεξάνδρειας, λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο. Και «ξενοδόχος» αυτή τη φορά ήταν κάποιοι έμπιστοι άνθρωποι του Χαλκίδη. Αυτοί οι 3-4  «σωματοφύλακες» του Χαλκίδη ήταν που επέμεναν ότι πρέπει να παραμείνει υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας και να απορρίψει την «περιπέτεια» της Βέροιας. Άποψη που τελικά επικράτησε, σε συνδυασμό με αντίστοιχη εκτίμηση που έκανε από την πλευρά του και ο ίδιος ο Χαλκίδης , λειτουργώντας αφενός με το προσωπικό πολιτικό ένστικτό του (που συνήθως τον δικαιώνει) κυρίως όμως λειτουργώντας υπό το πρίσμα της συνέπειας σε σχέση με τις προθέσεις που εξ αρχής είχε εκδηλώσει για τον Δήμο Αλεξάνδρειας, μια συνέπεια που σε ότι αφορά τη μέχρι τώρα πολιτική παρουσία του, δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας.

ΗΤΑΝ ΑΡΓΑ ΟΤΑΝ Η  «ΠΑΓΙΔΑ» ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ «ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΙΚΗΣ»

Η αλήθεια είναι πως όσο το σενάριο «Χαλκίδης υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας» παρέμενε σε ισχύ, η Νέα δημοκρατία έκανε τις μετρήσεις της και φάνηκε ότι στον Δήμο Βέροιας ο Μιχάλης Χαλκίδης θα μπορούσε να σαρώσει κυριολεκτικά. Κι έτσι κάτι που αρχικά ξεκίνησε ως «παγίδα», εξελίχθηκε στην πορεία ως «επιλογή νίκης» για τον ΝΔ στον Δήμο Βέροιας. Το αντιλήφθηκαν όμως αργά στη Νέα Δημοκρατία και ενώ ο Μιχάλης Χαλκίδης είχε ήδη πάρει την απόφαση να παραμείνει υποψήφιος στον Δήμο Αλεξάνδρειας. Στην παράμετρο αυτή οφείλονται οι πιέσεις που ασκήθηκαν προς τον Χαλκίδη από την πλευρά του Νικήτα Κακλαμάνη που έχει την ευθύνη των δημοτικών εκλογών συνολικά στη Νέα Δημοκρατία και από άλλους κομματικούς παράγοντες ακόμη και από το Γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη (που δίνουν τα «χρίσματα» όπως σας περιέγραψα προηγουμένως). Η τελική «πίεση» προς τον Μιχάλη Χαλκίδη να είναι υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας από την πλευρά της ΝΔ (όπου του παρουσιάστηκαν και συγκεκριμένες ιδιαίτερα ευνοϊκές  δημοσκοπήσεις όπως μαθαίνω) ήταν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κλιμακίου στη Βέροια.  Η πίεση ασκήθηκε από τον ίδιο τον Λευτέρη Αυγενάκη που είχε και τετ-α-τετ συνάντηση με τον Χαλκίδη για όλα όσα σας προανέφερα (στο λόμπι του ξενοδοχείου όπου έγιναν κάποιες συναντήσεις και εκδηλώσεις), χωρίς όμως αποτέλεσμα.  Ο Χαλκίδης επέμενε ότι θα παραμείνει υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΓΚΥΡΙΝΗ- ΧΑΛΚΙΔΗ

Κάπου εκεί άρχισε μια νέα… μάχη.  Να πειστεί ο Αυγενάκης ότι ο φερόμενος ως «θριαμβευτής» των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Βέροιας δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στον Δήμο Αλεξάνδρειας διότι ο νυν Δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης διαθέτει «συγκριτικά πλεονεκτήματα» και προηγείται «μακράν» στις προτιμήσεις της τοπικής κοινωνίας.  Ένας Παναγιώτης Γκυρίνης που ακόμη κι εκεί, στη συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας με το κλιμάκιο Αυγενάκη, «φρόντισε» να φθάσει καθυστερημένα (έλεος ρε Παναγιώτη…).

Τέλος πάντων, εκεί που στις προσφωνήσεις κυριαρχούσε το όνομα του Χαλκίδη ανάμεσα σε όλους τους νοματαίους και η κατάσταση είχε εξελιχθεί σε σκακιστική μάχη, μόλις εμφανίστηκε μια άδεια θέση στο τραπέζι δίπλα από τον Λευτέρη Αυγενάκη, το… «χέρι του θεού» φρόντισε να την καλύψει ο Παναγιώτης Γκυρίνης. Αμέσως το σκηνικό άλλαξε, άρχισαν οι νέες συστάσεις προς τους εκπροσώπους της κομματικής ηγεσίας και τα λοιπά σχετικά, οι άνθρωποι του Χαλκίδη στην αίθουσα πήγαν να αντιδράσουν, ο ίδιος ο Χαλκίδης τους ζήτησε να κάνουν «πίσω» και να «σιωπήσουν», ο Αυγενάκης που δεν είναι κανένας χθεσινός κατάλαβε τι «παίζονταν» στην αίθουσα σε σχέση με τον Δήμο Αλεξάνδρειας και…

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

… επιστρέφοντας στην Αθήνα όπως μαθαίνω, έδωσε αμέσως εντολή στους συνεργάτες του να γράψουν μια εγκύκλιο και να τη στείλουν αμέσως σε όλες τις κομματικές οργανώσεις. Μου την έδειξαν την εγκύκλιο και το alexandereia-gidas.gr την παρουσιάζει όπου μεταξύ άλλων εφιστάται η προσοχή στα στελέχη αναφορικά με «τις δημόσιες δηλώσεις ή στηρίξεις υποψηφίων περιφερειαρχών, δημάρχων και μελών περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων εάν δεν έχει προηγηθεί συνεννόηση για ενδεχόμενη στήριξη υποψηφίου ή και συνδυασμού από τα θεσμικά όργανα του κόμματος».

Ανεβαίνουν οι τόνοι: Απάντηση του Παναγιώτη Γκυρίνη στον Μιχάλη Χαλκίδη

Όπως διάβασα, στους αποδέκτες της συγκεκριμένης εγκύκλιου, οι συστάσεις απευθύνονται προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, τους προέδρους και τα διοικητικά συμβούλια των Νομαρχιακών Επιτροπών (δηλαδή και τη ΝΟΔΕ Ημαθίας), τους προέδρους και τα Δ.Σ. των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (δηλαδή και την Δημοτική Τοπική Οργάνωση Αλεξάνδρειας) καθώς και τους γραμματείς και τους αναπληρωτές γραμματείς της ΝΔ και άλλα στελέχη. Η εγκύκλιος επιχειρεί να βάλει ένας τέλος στην εσωτερική  διαμάχη για υποθέσεις Δήμων, όπως ο Δήμος Αλεξάνδρειας και έχω την πληροφορία ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης συνηγορεί υπέρ της άποψης που ήδη έχει σχηματίσει και ο Νικήτας Κακλαμάνης, ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΕΙ ΧΡΙΣΜΑ της ΝΔ στον Δήμο Αλεξάνδρειας.

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: ΕΚΛΟΓΕΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΒΟΥΛΗΣΕΩΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι σε σχέση με το στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας στο Δήμο Αλεξάνδρειας (μια πλειοψηφούσα τάση στην τοπική κοινωνία κατά τα διαφαινόμενα), οδηγούμαστε σε μια «ελευθέρας βουλήσεως» (κατά το ελευθέρας βοσκής) και «χωρίς κομματικές δεσμεύσεις» διαδικασία δημοτικών εκλογών και… ας νικήσει ο καλύτερος.

Η εμφάνιση της ομάδας Δημητριάδη στην πρώτη γραμμή του συλλαλητηρίου στην Αλεξάνδρεια

Το ερώτημα βέβαια είναι, μεταξύ ποιών θα κληθούν οι νεοδημοκράτες να επιλέξουν τον καλύτερο για τον Δήμο Αλεξάνδρειας. Θα είναι μόνο μεταξύ του Παναγιώτη Γκυρίνη και του Μιχάλη Χαλκίδη ή μήπως οι εξελίξεις δρομολογήσουν και μια «Τρίτη επιλογή»; Τι θα κάνει το στρατόπεδο του Φώτη Δημητριάδη;

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

Κι εδώ να σας περιγράψω την άποψή μου. Εάν ο Φώτης Δημητριάδης θέλει να έχει «παρεμβατικό» λόγο στην όλη διαδικασία, οφείλει να το κάνει άμεσα. Ήδη η παράταξή του φυλλορροεί. Ο Σάκης Κούγκας φέρεται να έχει «ταχθεί» με την πλευρά του Μιχάλη Χαλκίδη. Η ‘Ολγα Μοσχοπούλου φαίνεται ότι «πρώτα από όλα» ακούει άλλον. Ο Κώστας Πασχαλιώρης αναζητεί «Τρίτη λύση». Ο Κώστας Βενιόπουλος είναι σε «αναμονή» και συζητά «ενδεχόμενα» . Ο Φώτης Δημητριάδης ως πότε θα «περιμένει»;

Να κλείσω το σημερινή σημείωμα με την υπόσχεση ότι σε επόμενα θα έχω ακόμη περισσότερα και να περιοριστώ μόνο σε ΤΡΙΑ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ που σίγουρα χρίζουν παραπέρα ανάλυσης αλλά τα εντάσσουμε στα προσεχώς.

ΥΓ1

Παναγιώτη (Γκυρίνη), μαθαίνω από το περιβάλλον σου ότι θα ενισχύσει τον συνδυασμό του «μεγάλο όνομα» που θα κάνει μπαμ. Δεν αναφέρονται σε… γένος (αρσενικό ή θηλυκό) κι εγώ ως… γνώστης, σέβομαι την επιθυμία σας. Να τα λέμε όμως, έστω και δια «εκπροσώπων»…

Αισιοδοξία για καθαρή ανανέωση της εμπιστοσύνης εκφράζει η πλευρά του Π. Γκυρίνη και της “Ώρας Ευθύνης”

Κάτι ακόμη Δήμαρχε. Δεν σε άκουσα να διαμαρτύρεσαι που οι δικοί σου (ΝΔ) αγνόησαν τον δήμο Αλεξάνδρειας και το Δημαρχείο, στην πρόσφατη επίσκεψή τους στην Ημαθία (κλιμάκιο).

Μπορούσες όμως…

ΥΓ2

Μπάμπη (Γκιόνογλου) αποφεύγεις τώρα τελευταία αλλά εκεί που ήσασταν τις προάλλες ήμουν κι εγώ. Δεν συστηθήκαμε προσωπικά (αυτό μας έλειπε) όμως η επιμονή σου να είσαι υποψήφιος χρειάζεται και… διασπορά.

Θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας ο Μπάμπης Γκιόνογλου το 2019 – τι απαντάει ο ίδιος;

Να το ξαναδούμε λοιπόν (ξέρεις εσύ τι εννοώ…).

ΥΓ3

Κώστα (Ναλμπάντη) πολλοί με θεωρούν ως άνθρωπό σου κι  άντε τώρα να γράψω τα νεώτερα που μαθαίνω και να μην επιβεβαιώσω την «έρπουσα» φήμη.

Έφτασε η ώρα του Κώστα Ναλμπάντη;

Ξεκαθάρισε εκκρεμότητες για να μπορούμε να βγούμε ανοιχτά στον κόσμο…

Αλεξανδρινός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *